Connect with us

Life Style

Ryna în această seară la TVR 3

Published

on

Reclame

Filmul „Ryna”, prezentat si selectionat oficial in peste 30 de festivaluri si laureat cu 16 premii internationale, va fi difuzat in premiera in Romania in data de 19 decembrie, la ora 23:30, pe TVR 3. getimg

Intr-o comunitate mica din Delta Dunarii, in care traditiile sunt greu incercate de noi aspiratii materialiste, o adolescenta incearca sa devina femeie. Este povestea Rynei, o fata de 16 ani, mecanic-auto in Sulina, care se zbate sa-si gaseasca identitatea langa un tata care ii anuleaza feminitatea si o mama supusa sotului despotic. Prinsa intre vechile valori ale lumii in care traieste si tentatiile vietii moderne, ea reuseste sa evadeze, dar are de platit un pret greu.

Ryna este rolul de debut al actritei Dorotheea Petre, rol pentru care a primit „premiul pentru cea mai buna actrita in devenire” la TIFF 2005. Dorotheea este deja cunoscuta publicului roman din filmul „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” pentru care juriul sectiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes i-a acordat anul acesta premiul pentru cea mai buna interpretare feminina.

Din distributia filmului mai fac parte Nicolae Praida, Mathieu Roze, Aura Calarasu, Theodor Delciu, George Custura, Radu Romaniuc.
Scenariul este semnat de Marek Epstein, iar dialogurile au fost adaptate de scenarista Andreea Valean. Imaginea este realizata de Marius Panduru. Producatorul roman al filmului este Catalin Mitulescu.

RUXANDRA ZENIDE
Nascuta in Romania in 1975 si crescuta in Elvetia, Ruxandra a studiat la Geneva Relatiile Internationale si a urmat cursurile Scolii de Film FAMU din Praga. A mai regizat filmele de scurt metraj „Dust” – selectat in numeroase festivaluri internationale si premiat cu premiul Swiss Hope, Locarno 2002 -, si „Stejarii verzi” („Green Oaks”) care a putut fi vazut in cinematografele din Romania in cadrul proiectului „Scurt-circuit. Cinci scurte romanesti, o noua generatie”, proiectul care a unit cele mai premiate scurt metraje romanesti ale ultimilor ani („Trafic”, „Un cartus de Kent si un pachet de cafea”, „Visul lui Liviu”, „Stejarii verzi” si „Apartamentul”).
Ruxandra este prima femeie-regizor din generatiile de cineasti romani de dupa 1989 care a debutat in lung metraj si care se bucura de recunostere internationala

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending