Connect with us

ALL MEDIA

S-a dat startul la Superscrieri! Vlad Mixich: ”Nu e spaţiu mai artificial în România în acest moment decât studioul de televiziune. Nu găseşti poveşti acolo”

Published

on

Vlad Mixich, preşedintele juriului Premiilor Superscrieri la ediţiile 2012-2013 consideră că bunul simț are audiență, în meseria de storyteller trebuie să muncești mult, iar subiectele bune se găsesc printre oameni și nu în studiourile de televiziune, notează realitatea.net.

Bunul simţ are audienţă. A devenit o pasăre atât de rară pe la noi, încât vinde foarte bine.”, spune jurnalistul HotNews.ro.

În ceea ce privește meseria de storyteller, Mixich mărturisește:

Tot vorbim de non-ficţiune, de creativitate… Până la urmă, ca pentru orice lucru din care pot să iasă roade frumoase, treaba e simplă: nu ai o reţetă, trebuie să munceşti mult, să practici mult – cum spunea Stephen King, că el lucrează până şi pe 1 ianuarie, în fiecare an -, să fii cu mintea deschisă.”

Un subiect bun se găsește printre oameni, potrivit jurnalistului, care spune că în studiourile de televiziune nu găsești povești și că nu există mediu mai artificial în România.

La noi, unul dintre pericolele de a lucra în media ca jurnalist este că la un moment dat începi să te crezi prea important ca să mai cobori la firul ierbii. Începi să crezi că ţi se cuvine să stai de vorbă numai cu preşedinţi, în studiouri de televiziune. Acolo nu găseşti poveşti! Nu e spaţiu mai artificial în România în acest moment decât studioul de televiziune. Nu găseşti poveşti acolo.

Poveştile le găseşti printre oameni şi, ca să le găseşti, trebuie să ai smerenie. Să te duci şi să spui: „Nu ştiu cum e viaţa aici, despre ce vorbiţi. Eu nu ştiu. eu sunt un străin. Vă rog, lăsaţi-mă să intru în viaţa voastră, vă mulţumesc pentru asta şi vă promit c-o să vă spun povestea cât mai fidel şi adevărat cu putinţă.”

Fundația Friends for Friends a lansat cea de-a patra ediție a competiției Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea, care are drept scop premierea jurnalismului narativ și a scrierilor de creative non-fiction din România.

Toți autorii de creative non-fiction pot participa cu cele mai bune materiale realizate anul acesta, până pe 30 septembrie 2014, pe site-ul FFFF.ro și le pot înscrie la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret și Fotojurnalism)”.

Sursă foto: www.fishingtonpost.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending