Spread the love

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, împreună cu partenerii săi (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” Bucureşti, Universitea din Bucureşti – Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi), lansează proiectul educaţional „Practicanţii de azi, profesioniştii de mâine ai televiziunilor”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”.

Valoarea totală eligibilă a proiectului  este de 18.852.846,01 lei.

Proiectul are ca scop dezvoltarea aptitudinilor practice ale studenţilor aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă  şi, în consecinţă, îmbunătăţirea inserţiei  acestora pe piaţa muncii, prin realizarea unor stagii de pregătire practică în domeniul audiovizualului.

Perioada de desfăşurare a proiectului este de 36 de luni, începând cu data de 1.08.2010.

În perioada (2011-2012) vor fi recrutaţi 1000 de studenţi (500 de studenţi anual) din universităţiile partenere. Aceştia vor fi pregătiţi în instituţii de presă ce vor reprezenta şi posibili angajatori pentru viitorii absolvenţi.

Prin intermediul activităţilor de pregatire practică a studenţilor se doreşte :

  • implicarea activă a factorului uman ;
  • creşterea considerabilă a şanselor de inserţie a absolvenţilor de învăţământ superior pe piaţa muncii;
  • investirea în capitalul uman prin promovarea rolului învăţării la locul de muncă;
  • creşterea accesului la stagii de practică ;
  • dobândirea de către practicanţi a compeţentelor cerute pe piaţa muncii ;
  • oportunitatea de a se pregăti la un potenţial loc de muncă .

În cadrul proiectului vor fi realizate cinci acorduri de parteneriat semnate cu potenţiali angajatori în vederea desfăşurării stagiilor de pregatire practică a studenţilor, două ghiduri de practică elaborate şi multiplicate în 550 de exemplare, două  ghiduri de practică revizuite, multiplicate în 550 de exemplare fiecare , un grup virtual de discuţii dedicat permanentei comunicări între personalul didactic, tutori şi practicanţi, douăzeci de seminarii de informare şi conştientizare şi  conferinţe de presă pentru a disemina informaţii despre progresul stagiilor de pregătire practică .

De asemenea, se are în vedere producerea unui website al proiectului , o  soluţie software pentru broadcast online, integrată în site, 1000 de convenţii-cadru de practică semnate cu studenţi ai universităţilor partenere , 1000 de studenţi asistaţi în vederea facilitării tranziţiei de la universitate către piaţa muncii, 1000 de ore de emisie, cu materialele creaţie proprie a studenţilor, 1000 de diplome de participare primite de practicanţi şi 50 de practicanţi premiaţi.

Studenţii practicanţi se înscriu prin intermediul platformei web în vederea selecţiei pentru participarea la stagii, iar dacă media lor la disciplina respectivă le va permite, vor fi asignaţi unui cadru didactic supervizor.

Fiecare practicant va primi materiale suport  pentru desfăşurarea stagiilor de pregătire practică şi, în măsura în care dovedeşte participarea la întreg stagiul de pregătire asa cum a fost prevazut în metodologia de desfăşurare, o subvenţie de participare în valoare de 430 lei. După 12 luni de la demararea stagiului de pregătire practică se va realiza un clasament, în urma caruia practicanţii cu rezultate excepţionale vor fi premiaţi.

Lansarea Proiectului “Practicanţii de azi, profesioniştii de mâine ai televiziunilor” va fi urmată de o  Conferinţă de Presă ce va avea loc Vineri, 29 octombrie, ora 13.30, în Sala Senatului din Rectoratul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. (Splaiul Independentei nr. 313, Sector 6, Bucureşti)

La conferinţa de presă şi-au anunţat prezenţa : Ecaterina Andronescu – Rector al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, Gheorghe Colceag – Rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, Mihai Coman – Decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din  Bucureşti.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.