Connect with us

EVENTS

S-a terminat cartușul – reîncărcăm sau cumpărăm?

Published

on

În era tehnologiilor avansate, penițele și stilourile au cam fost date uitării. Aproape toată lumea folosește computerul pentru a scrie și a salva informațiile necesare. Astfel, pentru aproape orice birou, au devenit indispensabile imprimantele, mulți avându-le chiar și acasă.

 

Aceste aparate electronice nu sunt foarte scumpe, dar sunt destul de utile. Unicul dezavantaj e că necesită investiții periodice în reînoirea cartușului. Acesta este, de fapt, un truc de marketing al producătorului de tehnică specială și este utilizat cu scopul de a obține un venit suplimentar de la clienți. Deci odată ce v-ați pricopsit cu o imprimantă, fiți pregătit că va trebui s-o ”hrăniți” periodic. Pentru asta, trebuie să cunoașteți tipul și modelul imprimantei pe care o dețineți – cu jet de cerneală sau cu laser. În cartușele imprimantelor cu laser se utilizează un fel de praf – toner, iar în cele cu jet de vopsea se utilizează cerneală.

 

Alimentarea imprimantelor prin sistemul de cartușe a apărut la începutul anilor 1990. Conform proiectului inginerilor, toate componentele de resurse au fost adunate în unul sau mai multe blocuri (cartușe), pe care utilizatorul le poate schimba la necesitate. Astfel, ar fi trebuit să scadă costul de utilizare, deoarece nu mai era nevoie de întreținere regulată a întregului aparat. Dar, în practică, această comasare s-a dovedit a fi un rezultat opus. Specialiștii în marketing au evaluat prețul cartușelor raportat la parametrii de resurse ai dispozitivelor , transformând în final utilizatorul de tehnică într-o sursă continuă de venit. Cartușul în sine este un bloc, format din piese care se uzează repede. La fel de efemeră este și vopseaua. În consecință, foarte des apare întrebarea: încărcăm cartușul cu vopsea sau cumpărăm unul nou?

 

Desigur, orice imprimantă „iubește“ cartușe noi, originale, doar și noi preferăm haine de brand și nu second-hand. Dar surpiză: pe cât de accesibil este preţul imprimantelor, pe atât de mare este costul cartuşelor. Cartușele originale pentru imprimantă laser, de exemplu, costă peste 50 de euro, o sumă destul de mare. Astfel utilizatorii din întreaga lume încearcă să economisească prin reîncărcarea celui gol, sau prin achiziționarea unui cartuș neoriginal, dar compatibil. Deși e mai ieftin, aceste lucruri pot provoca o serie de probleme.

 

În primul caz: dacă procurați un cartuș non-original, care, într-adevăr, costă de 2-3 ori mai puțin, există riscul ca imprimanta să nu-l ”recunoască”. Or, multe imprimante sunt programate să determine dacă a fost instalat un cartuș original și în cazul în care constată că acesta nu corespunde parametrilor stabiliți, pur și simplu refuză să imprime.

 

Advertisement

În cazul al doilea, pot apărea deficiențe ca rezultat al utilizării repetate a cartușului, un dispozitiv extrem de capricios. Orice expert vă va spune că, după alimentarea repetată a cartușului, se va reduce semnificativ calitatea imprimării și termenul de exploatare a aparatului. Chiar și cartușul restaurat în atelierele firmei producătoare are o calitate inferioară dispozitivelor noi. Iată de ce sunt vândute la un preț mai mic. Ce să mai spunem despre service-urile neautorizate, care nici restaurare nu fac cu adevărat, ci doar reîncarcă manual cartușele? Adesea mai și folosesc cerneală sau toner-uri cu origini necunoscute, fapt ce va afecta în mod vădit calitatea imprimării. Asemenea ”meșteri” spun că pot încărca de până la cinci ori cartușele fără probleme, dar evită să menționeze despre scăderea proporțională a calității imprimării. Totodată, în asemenea ”centre de deservire” există riscul să primiți cartușe reîncărcate, în loc de produsele de firmă promise. Dacă ați hotărât să reîncărcați cartușul de sine stătător, trebuie să aveți grijă să nu deteriorați vreun detaliu, în care caz, la sigur va trebui să cumpărați un cartuș nou. Totodată, fiți conștient, că odată ce ați reîncărcat singur cartușul, vă deziceți de garanția pentru întreaga imprimantă. De aici o singură concluzie: nu suntem atât de bogați, ca să cumpărăm lucruri ieftine.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending