Connect with us

Cinema

Sa fii cascador e un lucru serios! Dar nimic pe lume nu-i mai frumos (vorba cantecului)

Published

on

Reclame

Daca punctualitatea ma caracterizeaza? Mmm, nu mi-am pus problema asta, pentru ca uneori ajung cu un sfert de ora inainte de intalnire pentru ca imi place sa ma acomodez cu locul si sa fumez o tigara inainte, sa aleg masa si sa surprind atmosfera. Alteori, ajung la fix si sunt nevoit sa astept. Se intampla sa si intarzii si sa ajung transpirat, ceea ce nu e tocmai in regula.

Asta s-a intamplat si intr-o zi placuta cand locul unui eveniment a fost chiar LOKAL de pe Mihai Eminescu, la cateva minute de Piata Romana. Merg acolo relativ des pentru gradina si barmanii prietenosi, asa ca m-am bucurat de locatie. Forum Film si RanEVENTS (Claudia si the rest of the girls – scuze de delay 🙂 au invitat cativa oameni la o discutie despre inceputurile cascadoriei in Romania.

Pretextul a fost premiera din 19 august a noului film „Ben-Hur”. Trei cascadori români ne-au au introdus în atmosfera filmului printr-o demonstraţie inedită de cascadorie.

Adrian Pavlovschi, unul dintre cei mai experimentaţi şi încercaţi cascadori din ţara noastră, se mândreşte cu o carieră de peste 40 de ani. El a început prin a împărtăşi poveşti despre ce înseamnă, de fapt, munca de cascador, dincolo de mituri şi de impresiile adeseori greşite ale publicului, despre cât de dificile şi adesea periculoase sunt cu adevărat scenele de cascadorie, specificând că în spatele oricărei cascadorii există o adevărată „coregrafie” extrem de bine pusă la punct.

Noul „Ben-Hur” a readus în memoria publicului cinefil celebra cursă de care din producţia cu acelaşi nume din 1959. Dincolo de povestea plină de forţă şi emoţie deopotrivă, potenţată de jocul actorilor, scenele impresionante de luptă sau cele de întrecere a carelor romane sunt bazate pe munca intensă a cascadorilor. Astfel, Pavlovschi a subliniat, de asemenea, faptul că acea scenă celebră şi spectaculoasă a cursei de care este construită cu multă muncă, atenţie, pricepere şi curaj.

Cei prezenţi la întâlnire au avut parte apoi de o demonstraţie specială de luptă corp la corp în stil roman, susţinută de alţi doi cascadori români: Cosmin Pădureanu şi Florin Stancu. Aceştia i-au „interpretat” chiar pe eroii principali din „Ben-Hur”, Judah Ben-Hur şi Messala, în momentul luptei care declanşează acţiunea filmului.

Ben hur Lokal 2 ben hur_lokal

„Ben-Hur” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 19 august 2016, fiind distribuit în format 3D şi IMAX 3D.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eY-Vk9DrR1g

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending