Connect with us

Emisiuni

Sâmbăta aceasta, cu ROventura, pornim într-o incursiune de poveste prin „Raiul” sălăjean

Published

on

Foto Credit: Kanal D

            Dacă săptămâna trecută am călătorit, prin intermediul ”ROventura”, la Iaz, pe valea Barcăului, sâmbăta aceasta luăm calea Jiboului, pentru a descoperi încă o față a Raiului sălăjean. Practic, de data aceasta vom face o incursiune prin două anotimpuri și cel puțin pe 4 continente, într-o singură zi, pentru că George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne vor purta pașii în Grădina Botanică din Jibou, dar și la Văleni, în Sălaj.

 

 

Atunci când munca omului este în comuniune cu cea a naturii, se nasc adevărate miracole, și așa este și Grădina Botanică “Vasile Fati” din Jibou, un simbol al urbei, dar și un nume important în domeniul cercetării, la nivel mondial. Un adevărat spectacol al naturii, o lecție deschisă pentru oricine e dispus să învețe, cam așa ni se înfățișează crâmpeiul acesta de Ardeal, iar vizita din serele de la Jibou poate fi comparată cu o călătorie în jurul lumii.

 

Aici, câțiva biologi pasionați au reușit să transforme centrul de cercetări într-unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Nord-Vestul țării. Grădina se întinde pe cca. 27 de hectare și este împărțită pe sectoare, care mai de care mai pline de viață și culoare.

 

Cu promisiunea participării la o cercetare biologică, călătorii noștri părăsesc Jiboul și se îndreaptă către Văleni, un sătuc în care ajungem după parcurgerea unui traseu realmente spectaculos. La Văleni, în Sălaj, oamenii se-nfruptă încă după taine de când lumea, cele mai multe apărute ca rod al născocirii populare, iar satele înșirate pe Valea Someșului ascund minuni culinare.

 

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 14:30, o noua ediție ”ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

Advertisement

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending