Sâmbăta aceasta, „ROventura” ne invită să descoperim un plai mirific, Delta Siretului - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Sâmbăta aceasta, „ROventura” ne invită să descoperim un plai mirific, Delta Siretului

Published

on

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, echipa „ROventura” ne invită într-o călătorie magică, prin Delta Siretului, locul care a adus anul acesta, în Vrancea, mai mulți turiști decât restul județului laolaltă. În acest loc mirific, natura și omul convieţuiesc în lunca mlăștinoasă și au creat un complex turistic fabulos, cunoscut astăzi ca Delta Siretului, sau mica Deltă a Moldovei.

 

Odata ajuns acolo, “nu știi” încotro să apuci mai întâi, în descoperirea celor 82 de hectare de rai, dar George și Andreea ne invită să descoperim mai întâi locul care a pus bazele epicentrului turistic al Vrancei zilelor noastre: ferma piscicolă.

Ajunși la fața locului, călătorii noștri fac un popas la ferma piscicolă de la Doaga, locul unde vom ”gusta” deliciile de la Cherhana. Aurul negru al pescarilor, peștele, în special sturionul, apucă drumul exportului, pentru a ajunge în toate restaurantele cu pretenții. Acolo, clienţii beneficiază de un adevărat spectacol de gusturi, fie că aleg să savureze  o friptură, fie un caviar proaspăt!

Spectaculos este și faptul că zeci de mii de turiști, atât din Capitală, dar și din restul țării, au ajuns aici, anul acesta. Unii se cazează, alții vin doar să mănânce sau să facă o plimbare cu barca prin Delta Siretului. Luciul de apă, întinderea de stuf, îndiguirile naturale, totul e o armonie reușită între dezvoltarea naturală și munca omului, din ultimii patru ani.

Delta Siretului a fost, în ultimii doi ani, pe buzele tuturor şi pentru activitățile din mijlocul naturii care atrag cei mai mulți oaspeți. Vegetația nativă și apa bogată în pește aduc după sine și vietăți obișnuite acestei zone, ba chiar îmbie și păsări călătoare la un popas aici. În plus, acesta e un loc minunat pentru copii de toate vârstele. O mirifică înlănțuire de canale și poduri care taie ochiuri de apă și leagă petice de uscat, fascinează orice călător.

Căsuțe plutitoare, bungalow-uri care au, fiecare, propriul ponton și balcon către luciul de apă, intimitatea și liniștea te inspiră și te ajută să dai frâu liber imaginației. Un loc mai plin de viață a fost, în ultimii ani, și complexul de corturi tip iurtă, confortabile și nonconformiste, totodată.

Petrecerile de tabără pentru copii sau concertele în aer liber, pe scenă-camion, au creat aici multe nopți memorabile. La fel cum le-au avut și cei care au ales să-și organizeze evenimentele private într-un cadru rustic, dar elegant, la hambar.

Advertisement

Nu ratați sâmbăta aceasta, „ROventura”, începând cu ora 15:00, la Kanal D, pentru o incursiune de poveste în Delta Siretului, un loc fascinant care și-a scris deja numele pe harta turismului românesc.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending