Sancțiuni: somații publice - România TV, Etno TV, Taraf TV - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Întrunit în ședința publică din data de 18.01.2022Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și, constatând încălcări ale dispozițiilor Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, a decis să sancționeze cu câte o somație publică următoarele posturi:

  • România TV, pentru că la difuzarea spotului publicitar aferent campaniei de promovare a unor produse de pe site-ul Superlove.ro nu a ținut cont de prevederile art. 96 alin. (1)potrivit cărora: „Comunicările comerciale pentru convorbiri telefonice erotice, precum şi pentru produse şi servicii cu destinaţie sexuală sunt interzise” (perioadă monitorizare: 06–12.12.2021);
  • Etno TV, pentru edițiile din 22 și 25.10.2021 ale emisiunii „Teleshopping – Cupoane Fantastice”, în cadrul cărora au fost încălcate dispozițiile art. 91 alin. (1) lit. b) [Concursurile interactive pot fi difuzate în cadrul programelor audiovizuale numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: (…) b) sunt inserate numai în programe educative şi de divertisment sau sunt difuzate ca emisiuni-concurs”]. La stabilirea sancțiunii s-a avut în vedere și nerespectarea dispozițiilor art. 83;
  • Taraf TV, pentru încălcarea prevederilor art. 91 alin. (1) lit. b), la difuzarea emisiunii „Teleshopping – Câștigați Acum”, edițiile din 23.10, 05, 15, 27 și 28.11.2021.

Totodată, Consiliul a hotărât să emită câte o decizie de intrare în legalitate în privința spoturilor publicitare TV aferente campaniilor de promovare a produselor:

–            „Urigood”, transmis fără a se ține seama de prevederile art. 120 alin. (1), (2) și (3) din Codul audiovizualului (perioada monitorizată: 01-07.11.2021);

–            „Revidox”, difuzat cu încălcarea dispozițiilor art. 120 alin. (1) și (3) din Cod (perioada monitorizată: 13-19.12.2021).

În urma analizării rapoartelor întocmite de Direcția Control, pentru nerespectarea unor prevederi ale Codului audiovizualului, Consiliul a aplicat următoarele sancțiuni:

– amendă de 10.000 de lei postului Apollonia TV (Iași) pentru încălcarea prevederilor art. 47 alin. (1) din Codul audiovizualului, la difuzarea emisiunii „Inimă de român” din data de 03.11.2021,  titlul afișat pe ecran: „Pogromul de la Iași din 1941 – Intre minciuna oficială și marele adevăr istoric” („Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de incitare la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război”);

– somație publică postului Radio Accent (Novaci/Gorj), deoarece la difuzarea unei știri în cadrul emisiunii informative din data de 02.12.2021, radiodifuzorul nu a ținut cont de dispozițiile art. 40 alin. (2).

În aceeași ședință, CNA a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin satelit și prin alte rețele de comunicații electronice a S.C. DIPLOMATIC DIGITAL S.R.L.București, pentru difuzarea serviciului de programe CinemaAsia.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TVo săptămână ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Vedete4 zile ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending