Șansa la educație online cu sprijinul Narada pentru 620.000 de elevi - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Proiecte

Șansa la educație online cu sprijinul Narada pentru 620.000 de elevi

Published

on

Zeci de comunități din toată țara au primit sprijin concret pentru demararea educației digitale, mii de profesori și-au făcut cunoscute necesitățile pe platformele online și pentru 620.000 de elevi accesul la învățământul digital a fost, în sfârșit, posibil – astfel arată în cifre anul 2020 pentru Narada, organizație care își propune ca digitalizarea învățământului românesc să devină o realitate în toate școlile din România.

 

 

OFERTA ADVERTORIALE PREMIUM PE RADAR DE MEDIA

 

Criza sanitară din 2020, care încă nu s-a încheiat, a funcționat ca un revelator al situației reale din învățământul românesc. Fără acces la tehnologie și internet, pentru sute de mii de copii din medii vulnerabile, porțile școlilor s-au închis pe durata pandemiei și, odată cu aceasta, drumul spre un viitor mai bun prin educație a ajuns în impas.

 

În anul care tocmai s-a încheiat, Narada s-a poziționat în epicentrul acestei situații, le-a oferit profesorilor posibilitatea să-și facă auzită vocea pe platformele sale și i-a strâns laolaltă, într-un efort comun, pe toți cei care conștientizează necesitatea digitalizării învățământului românesc de care vor beneficia în mod direct elevii și indirect, întreaga societate românească. Iar dacă la începutul lui 2020 Narada propunea un plan de intervenție rapidă în educație, finalul de an a arătat că, prin implicarea tuturor, lucrurile pot să se miște în direcția bună în învățământ.

Advertisement

20.000 de oameni de business din 11 companii implicați în digitalizarea educației prin intermediul Narada

Încă de la început, Narada și-a asumat rolul de a fi o punte de legătură între cei care pot ajuta și cei care au nevoie de ajutor. Cum pandemia a accelerat necesitatea de digitalizare a învățământului românesc, Narada a realizat în prima parte a anului trecut o mobilizare impresionantă a mediului de afaceri pentru a dota copiii din mediile vulnerabile cu tehnologia necesară învățării online. În doar două săptămâni, 20 000 de oameni de business din 11 companii s-au mobilizat pentru a ajuta 10.000 de copii să obțină „pașaportul” pentru educația digitală și totodată pentru un viitor mai bun, respectiv laptop-urile, tabletele sau smartphone-urile care i-au ajutat să revină la cursuri.

 

7779 de profesori și 620.000 de elevi au primit ajutor prin intermediul Narada

În 2020, 7779 profesori din toată țara și-au făcut cunoscute necesitățile pe platformele puse la dispoziție de Narada și pentru 620.000 de elevi porțile virtuale ale școlilor s-au redeschis. Voluntarii Narada au ajuns în 51 de comunități din 22 de județe, unde au livrat device-urile necesare învățării online, pentru ca aventura cunoașterii să meargă mai departe și pentru cei aproape 300.000 de copii fără acces la tehnologie.

 

În 2020, Narada și partenerii ei au provocat societatea să aibă o „Reacție pentru educație” și să se implice într-un plan de intervenție rapidă pentru redresarea situației din învățământ. „Narada Box”, kit-ul de prim-ajutor educațional, a făcut apel la spiritul empatic al comunităților, la dorința de a ajuta. Sute de persoane au donat tehnologie necesară învățării online – smartphone-uri funcționale, laptopuri sau tablete – iar cele care au avut nevoie de recondiționare au fost reparate de voluntari Narada, pentru a ajunge în mâinile copiilor din 9 comunități, care astfel s-au putut reconecta la educație. Iar lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că la începutul acestui an proiectul Narada Box a prins viteză la propriu prin implicarea Bolt și Autonom.

(Citiţi continuarea în pag. 2)

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Pagini: 1 2

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending