Săptămâna aceasta „Teatru în TVR” aduce noi spectacole în aer liber - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

            Programul „Teatru în TVR” continuă cu săptămâna a şasea şi ne propune să încheiem vara 2020 într-o notă optimistă, cu mult umor, urmărind spectacolele programate în ultima săptămână a lunii. Iată ce puteţi viziona în intervalul 24 – 30 august, de la ora 21.00.

 

Luni, 24 august, regizorul Sever Andrei ne invită în grădina TVR să ne delectăm cu un anti-basm comic pentru adulţi, despre nereuşită, eşec, ratare, dorință și neîmplinire: „Şi nu au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”. 4 actori, 5 tablouri, 6 cupluri, într-o acţiune cu dragoste şi conflicte, ambalate într-o comedie cu un motto neaşteptat: „Pozitivismul este o formă de alienare vitală pentru omenire”. În distribuție îi vedem pe: Ștefan Mihai, Dan Murzea, Delia Riciu şi Oana Moşneagu.

 

Marţi, 25 august, un nou spectacol de comedie este oferit de Fundația „Elvira Godeanu”: „Amanta”, o adaptare de Armand Calotă după „Încurcă lume” de A.D. Hertz. Actori de succes de la Teatrul Național București aduc o comedie savuroasă despre o minciună care devine realitate şi generează o înşiruire de situaţii incredibile. Din distribuţie fac parte: Armand Calotă, Ovidiu Cuncea, Iuliana Moise, Eugenia Șerban şi Gavril Pătru.

 

Joi, 27 august, Teatrul Dramaturgilor Români ne invită la „Mazurka” de Alexandru Hausvater, care semnează şi regia spectacolului. Având în distribuţie pe Lari Giorgescu, Gavril Pătru şi Antoaneta Cojocaru, „Mazurka” este o reprezentaţie emoționantă, o odisee în mitul lui Chopin: GENIUL muzical și OMUL Chopin. Spectacolul nu este unul biografic, ci este realizat sub cheia replicii „Toţi iubesc muzica, dar nu și omul” – şi aduce în prim plan pe OMUL Chopin incapabil să iubească, să mențină o relație.

 

Vineri, 28 august, Teatrul „Nottara” readuce pe scena din curtea TVR spectacolul „Despre olteni, cu dragoste” după Marin Sorescu. Cu actorii Ion Haiduc şi Ada Navrot în rolurile principale, spectacolul în regia lui Constantin Fugașin este o comedie cu mult farmec după romanul „La Lilieci”, de Marin Sorescu.

„Vă invităm la o comedie, o piesă de teatru cu personaje naive sau şirete, istețe sau tâmpe, grosolane sau tandre, frumoase sau grotești, degajând un haz sănătos pe fondul unei candori fără egal. Fiind unul mai deștept decât altul, fiecare râde de celălalt și de toți. Glumesc și pe seama propriei persoane, dar preferă prietenii, dușmanii, vecinii, orăşenii, mă rog, pe oricine le trece pe drum și prin cap. Și cum spectatorii sunt la doi paşi, ei profită și de această ocazie. Dar nu garantăm că, tocmai atunci când spectatorii or să se amuze mai tare, n-or să se trezească în colțul ochiului cu o lacrimă, amintindu-și de părinții, bunicii sau străbunicii lor, în timp ce țăranii-eroi au încremenit definitiv într-o poză pentru eternitate.” spune Constantin Fugașin. „Despre olteni, cu dragoste” este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul să fugă dintr-o lume haotică într-una așezată și să își aducă aminte de copilărie.

 

Sâmbătă, 29 şi duminică 30 august, Teatrul de Comedie aduce spectacolul „Diseară la 7”. Având regia semnată de Chris Simion-Mercurian, piesa într-un act „Diseară la 7” este deţinătoarea Premiului I la ediția a XII-a a Concursului de Comedie Românească, organizat de Teatrul de Comedie în 2017. Actorii Ilona Brezoianu (Ea) şi Alexandru Conovaru (El) ne demonstrează că o întâlnire deloc întâmplătoare scoate la iveală adevăruri adânc ascunse și salvatoare, pentru că speranța vine de unde nu te aștepți. Întâmplarea sau soarta îi aduce la un loc pe un El și o Ea, punând capăt unei singurătăți îndelungate şi ne arată că oamenii au nevoie unii de ceilalţi.

 

Stagiunea 2020 „Teatru în TVR”  este cel mai important proiect al Televiziunii Române din acest an, susținut de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura. Mulțumiri S.C. Stage&Ledtech SRL și BEST ADVERTISING & CONSULT SRL !

 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedeteo săptămână ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV6 zile ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Seriale4 săptămâni ago

Anca Sigartău, schimbare radicală de look pentru rolul jucat în Lia – Soţia soţului meu

Reality Showo săptămână ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni2 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Premieră TVo săptămână ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending