Autorităţile promit că în cele două zile vor fi evenimente pentru toate gusturile. Mai mult, ne vom aduce aminte de ce Bucureştiul era numit „Micul Paris”.

Startul sărbătorii se dă astăzi dimineaţă, în centrul istoric. De acolo va porni o paradă cu trăsuri, domniţe cochete desprinse din poveste şi cavaleri în costume de epocă. Totul va culmina aici cu o bătaie cu flori.

În centrul istoric vor fi fanfare şi spectacole de stradă cu taraf. În Parcul Unirii, artiştii de la Circul Globus vor oferi un spectacol, iar pe Bulevardul Unirii, la Aleea cu Fântâni, Teatrul Masca ne va încânta cu o adevărată paradă a unor marionete uriaşe. Nu vor lipsi nici artiştii de la Teatrul Ţăndărică sau Fanfara din Vorona. Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Ansamblul Doina Dunării vă aşteaptă pe o scenă amplasată în Piaţa Constituţiei, tot aici urmând a susţine concerte şi artişii ruşi, greci şi croaţi.

În Piaţa George Enescu şi în Parcul Cişmigiu va răsuna valsul vienez. Atmosferă de spectacol va fi şi în Parcul Carol, la Palatul Şuţu sau pe Şoseaua Kiseleff, unde se va da startul unui maraton pentru profesionişti.

Arcul de Triumf şi muzeele vor avea porţile deschise până în miez de noapte. Aniversarea se va încheia în Parcul Izvor, unde va cânta Bryan Adams. Concertul se va încheia cu un foc de artificii lansat de pe Palatul Parlamentului.