Connect with us

Grila de programe

Sărbătoare la TVR 2 de Ziua Naţională a României

Published

on

TVR 2 a pregătit programe speciale pentru aniversarea Zilei Naţionale a României. Spectacole, ediţii speciale ale unor emisiuni consacrate şi filme româneşti sunt doar câteva dintre programele de sărbătoare pentru întreaga familie în weekendul prelungit de 1 Decembrie.

 

„Câștigă România!” ne propune, de la ora 20:00, o ediție specială de Ziua Națională a României, alături de performeri de top: Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiul cosmic, handbalista Crina Pintea considerată a fi una dintre cele mai bune sportive din lume și Avram Iancu, românul care în 2016 uimea cu o performanță: a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren. Tema concursului de cultură generală va fi despre românii deschizători de drumuri, iar întrebările puse de Virgil Ianțu vor fi însoțite de video și imagini.

Pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, Andreea Marin ne-a pregătit în dar „Nu există nu se poate”. De la ora 18:00, în ediția specială de ziua sa va fi invitat un preot care „sfințește locul”. Ediție specială „Nu există nu se poate” și de Ziua României, de la ora 18:00: Andreea Marin a invitat o tânără căutătoare de comori folclorice care a determinat un fenomen la nivel national.


„Drag de România mea” aduce un puternic mesaj patriotic în ediția specială din 29 noiembrie, de la ora 15:00. Pe 1 Decembrie, de la ora 13:30, suntem invitați la concertul aniversar susținut de Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului. Spectacolul va fi unul captivant, o trecere prin mai multe tablouri artistice, cu șlagăre, dar și folclor autentic din mai multe zone precum Banat, Moldova, Maramureș sau Ardeal.

De Ziua României sunt sărbătoriţi oamenii şi poveştile demne de urmat. Nu vor lipsi întâlnirile cu personalități importante ale culturii și artei românești. Pentru ca sărbătorea să fie deplină „Mic dejun cu un campion”, emisiune recent premiată la Gala Premiilor TVmania, vă propune luni, 30 noiembrie, de la ora 9:00, o întâlnire cu unul dintre cei mai apreciaţi oameni de cultură: Andrei Pleşu. Blogger, editorialist, profesor și scriitor de succes care publică în ţară şi în străinătate, Andrei Pleşu este o prezenţă care nu poate trece neobservată. Şi, pentru că totul în lume se face şi se desface mai ales prin vorbe, la micul dejun, Daniela Zeca Buzura şi Andrei Pleşu vor discuta relaxat şi substanţial despre comunicarea fără comunicare.

Tot luni, de la ora 21:00, invitatul realizatoarei Irina Păcurariu la „Rețeaua de idoli” este Marcel Iureș, unul dintre cei mai respectați și mai admirați actori români. „Am intrat într-un program de citit și recitit, stau mult de vorbă cu prietenii. Citesc mult și fac planuri. În general, mie mi-a priit perioada asta, deși e la modă să fii victimă”, s-a destăinuit Iureș la „Rețeaua de idoli”.

Întâlnire de colecție și în emisiunea „Destine ca-n filme„. De 1 Decembrie, de la ora 21:00, Iuliana Marciuc a pregătit o ediție alături de marele actor Constantin Codrescu. Profesor, regizor, dar şi un ctitor de teatre, artistul a trăit fericirea și tristetea pe scenă așa cum au scris-o alții. La „Destine ca-n filme” îl vom cunoaște alături de familia sa frumoasă, cei trei copii și nepoții. Cea mai cutremurătoare dezvăluire este cu siguranță cea a soției maestrului care va vorbi de ororile la care a supus-o securitatea când avea 25 de ani.

Duminica Filmului Românesc va difuza pe 29 noiembrie, în două părți, de la ora 13:10, respectiv de la ora 20:10, filmul-eveniment „Pentru patrie” (1977). În regia lui Sergiu Nicolaescu, producția a fost realizată cu prilejul aniversării a 100 de ani de la proclamarea independenței României. Film românesc și pe 30 noiembrie pentru cinefili. De la ora 13:35, puteți viziona „Angela merge mai departe” (1981). Filmul în regia lui Lucian Bratu îi are în distribuție pe Dorina Lazăr și Vlad Miske. Pentru cei mici, TVR 2 a pregătit de 1 Decembrie, de la ora 9:35, o feerie muzicală după nuvela cu același titlu de Mihail Sadoveanu, „Dumbrava minunată” (1980) în regia lui Gheorghe Naghi.

 

 

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending