Sărbătorește 100 de ani de România la Digi24!

0
1634

100 de ani de România sunt celebrați în direct la Digi24 cu Cosmin Prelipceanu, Florin Negruțiu, Claudiu Pândaru, Cătălin Nunu, Ioana Ciurlea, Teodora Tompea și Cristian Tudor Popescu, care vor petrece Ziua Națională alături de români. Transmitem în direct din studio-ul Digi 24, de la stațiile locale ale postului și din mijlocul impresionantelor ceremoniilor dedicate Centenarului.

Pe parcursul întregii zile, vedem împreună, în “5 minute de istorie”, cum au trăit românii sărbătoarea Marii Uniri în 1929. Imagini rare de patrimoniu ne poartă într-o țară tânără, plină de speranță, însuflețită de idealurile independenței și suveranității. Vedem armata română dând onorul Regelui Mihai, în vârstă de opt ani.

În seara de 1 decembrie, Cristian Tudor Popescu prezintă “CinemaTePeca”. Proiectul dedicat colecției de artă a filmului românesc debutează la ora 21:00 cu o capadoperă a lui Liviu Ciulei premiată la Cannes, “Pădurea spânzuraților”. Duminică, la aceeași oră, cinefilii vor avea plăcerea să revadă un film ale cărui replici continuă să rămână vii în memoria românilor, “Moromeții”.

 

1 decembrie 2018

Marius Pancu deschide programul special de Centenar la Digi24 cu știrile dimineții. La ora 9:00 Cosmin Prelipceanu și invitații săi prefațează momentele cheie ale festivităților dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și fac bilanțul principalelor teme ale anului centenar. Un ceas mai târziu, Cosmin Prelipceanu prezintă cea mai mare paradă militară din istoria României, de la Arcul de Triumf.

Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu îl aduc În fața ta, de la ora 13:30, pe sociologul Dan Petre într-o discuție despre România următorului Centenar. La ora 15:00, mergem cu Cătălin Nunu la festivitățile de la Alba Iulia, unde și-au anunțat prezența Familia Regală a României, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteța Sa Regală Principele Radu.

La ceas de seară, Teodora Tompea traversează Bucureștiului luminat de sărbatoare cu o cursă specială. Digi24 transmite, simultan, din marile orașe ale țării emoțiile și dorințele românilor la 100 de ani de la Marea Unire. Încheiem o zi plină de evenimente cu filmul care vorbește despre drama și onoarea de a fi român, Pădurea spânzuraților”.

 

2 decembrie 2018

Edițiile speciale ale emisiunilor de duminică sunt dedicate, de asemenea, Centenarului. Miruna și “Jurnalul pentru copii” ne arată cum au petrecut cei mai tineri români Ziua Națională.     La Bonton” îi cunoaștem pe urmașii boierilor care au contribuit la idealul României Mari. Izabela Pănescu ne crește speranța în bine prezentându-ne șase tineri talentați care au ales să revoluționeaze medicina, aici, acasă.     Stere Gulea, Victor Rebengiuc și Vivi Dragan Vasile vin la ”Ca-n filme” să povestească cum au dat viață satului românesc și familiei care a fascinat generații succesive în “Moromeții”, filmul difuzat la CinemaTePeca duminică, 2 decembrie.

Digicult ni-l reamintește pe Brîncuși, artistul emerit ignorat complet în anul centenar. Nimeni nu mai pare să fie interesat de cel mai important sculptor român din istorie. Artistul vizual Dan Perjovschi și foștii miniștri ai culturii, Theodor Paleologu și Ion Caramitru, punctează relația lui Brâncuși cu statul român, în an aniversar și dincolo de el.

A doua ediție CinemaTePeca, difuzată în mod excepțional și duminică, 2 decembrie, oferă cinefilor ocazia să revadă unul dintre cele mai valoroase filme românești, în același timp cu difuzarea în cinematografe a ecranizării volumului al doilea al romanului Moromeții”.

Edițiile de sâmbătă ale emisiunilor Digi24 au fost reprogramate pentru acomodarea și realizarea unor programe de Centenar cât mai relevante și cuprinzătoare. Începând din week-end-ul următor, acestea vor reveni la programul obișnuit. Excepție fac emisiunile Digipedia și Pașaport Diplomatic, ale căror ore de difuzare vor fi modificate, urmând ca noile poziții în grila de programe să fie comunicate curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.