Connect with us

Eurovision

Scandal la Eurovision la adresa piesei lui Costi Ionită. Cine la acuzat de plagiat?

Published

on

Foto Credit: libertatea.ro

Un scandal s-a iscat la Eurovision 2022 din cauza melodiei lui Costi Ioniță. S-a zvonit în presă că melodia compusă de el și cântată de Minodora, Cream și Diana Bucșa ar fi un plagiat. Piesa a intrat în comisie, iar membrii au anunțat că aceasta nu încalcă regulamentul Eurovision, informraza libertatea.ro

Minodora, Cream și Diana Bucșa sunt în finala Eurovision România 2022 cu piesa „România mea”. Pe rețelele de socializare, pe anumite grupuri de susținere a concursului Eurovision România au apărut comentarii cum că piesa lui Costi Ioniță, „România mea”, este de fapt o reorchestrație după o piesă de acum 10 ani a compozitorului, transmite click.ro.

Minodora, una dintre artistele care interpretează melodia, a reacționat, a spus că aici nu e vorba despre un plagiat. „S-a știut din momentul în care a fost acceptată piesa. Nu e plagiat, dar e diferența asta de acum 18 ani! Asta e, dacă vom merge mai departe, mergem, dacă nu, mergem mai departe și eu, și Costi cu cariera! Nu suferim noi de Eurovision, nu leșinăm dacă nu ajungem acolo. Să-mi arătați mie un compozitor de-al nostru, în afară de Costi Ioniță, care mai face așa piesă? Este deranjant că România e în doliu după maneaua-rock și tot România blamează maneaua lui Costi și Minodora!”, a declarat Minodora pentru Click.

Melodia a intrat în comisie, mai mulți membri au analizat-o și au ajuns la concluzia că piesa „România mea” nu încalcă regulamentul concursului, așa că ea va concura în marea finală Eurovision România 2022. „Piesa muzicală din anul 2012 are, într-adevăr, elemente comune cu varianta actuală înscrisă în competiția Selecției Naționale Eurovision 2022, respectiv strofa debutează asemănător cu varianta din 2012. Cu toate acestea, refrenul piesei muzicale înscrise în concursul Selecţiei Naţionale Eurovision 2022 are o linie melodică diferită, în unele părți augmentată, în altele, diminuată sau cu motive total diferite.


În această situație, membrii comisiei de contestaţii consideră, în unanimitate, că noua variantă a piesei muzicale înscrise în concurs nu încalcă dispoziţiile Regulamentului Selecţiei Naţionale cu privire la perioada strictă de comunicare publică a cântecului, respectiv 1 deptembrie 2021”, este mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook Eurovision România.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending