Connect with us

Eurovision

Scandal la preselectia Eurovision 2009

Published

on

 

Juriul de specialitate care analizeaza melodiile ce vor intra in concurs a decis sa nu ia in calcul melodi ce apartin compozitorilor straini . Victor Socaciu membru al juriului a mentionat ca Eurovisionul este festival intre natiunile europene. “In acest context, rezulta clar ca partea de creatie a pieselor compuse pentru o tara trebuie sa apartina acelei tari . TVR intrezice astfel intrarea in concurs a oricarei piese straine.”

Scandalul a apratut atunci cand mai multi participanti care s-au inscris la Selectia Nationala au aflat ca piesele lor sunt descalificate pentru ca nu apartin unor  compozitori romani. Spre exemplu Mihai Treistariu care vrea cu orice pret sa castige anul acesta Selectia Nationala si sa aduca la Bucuresti Eurovisionul, a trebuit sa renunte la 14 piese care apartin unor “mari” compozitori straini .

Astfel el va participa “doar” cu 12 piese, iar cu una din acestea va trebui sa castige Selectia Nationala. In situatia lui Mihai mai sunt si alti cantareti care au venit cu fruntea sus la acest concurs. De la an la an concursul Eurovision capata o amploare remarcabila, astfel sute de concureti se inscriu in fiecare an cu gandul de a castiga concursul altii doar pentru a se face cunoscuti !

Surse din TVR au precizat ca vor sa evite situatiile penibile asa cum s-a intamplat si anul trecut cand Trupa Biondo din Suedia era sa castige Selectia Nationala si astfel eram reperezentati de catre straini la propriul nostru concurs !

Programul EUROVISION 2009 – Selectia Nationala

Etapele desfăşurării selecţiei au fost stabilite, după cum urmează:

· 15.11 – 15.12.2008: înscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR);

· 22 – 23 .12.2008: preselecţie (juriul alege 24 de piese) şi validare;

· 24.12 – postarea pe site-ul TVR a celor 24 piese selectate;

· 27.01.2009: Semifinala 1 (12 piese);

· 29.01.2009: Semifinala 2 (celelalte 12 piese);

· 31.01.2009: Finala Naţională (cele 12 piese rămase în concurs în urma semifinalelor).

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia “Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending