Connect with us
Avatar

Published

on

După întâlnirea cu cititorii din Sibiu, Camelia Cavadia, autoarea romanelor Vina (Editura Trei, 2015) şi Măştile fricii (Editura Trei, 2016), se întâlneşte cu cititorii săi din Cluj-Napoca pe 22 martie, la Bookstory (B-dul Eroilor nr. 6-8), de la ora 18:00. Alături de autoare se va afla Victor Miron.

 

”Este o mare bucurie pentru mine să-mi lansez cărțile, „Vina” și „Măștile fricii” la Cluj-Napoca. Este un oraș foarte drag mie pe care mă bucur să-l revăd, de această dată cu o ocazie atât de specială și emoționantă. Mă simt cu atât mai onorată cu cât știu că orașul Cluj-Napoca are o viață culturală foarte bogată. Vreau, de asemenea, să-i mulțumesc lui Victor Miron că va fi alături de mine. La cât de multe lucruri frumoase am auzit despre librăria „Bookstory”, unde va avea loc întâlnirea cu publicul clujean, sunt sigură că va fi un eveniment foarte frumos.” – Camelia Cavadia. 

 

„Vina”, roman laureat al Festivalului Internațional de carte de la Chambéry în 2016, este “un roman despre povara fericirii (chiar aşa!) şi chinul permanent al demonicului de a surpa – prin patologia patimii oarbe – iubirea curată, armonia conjugală, farmecul divin al copilăriei şi nobila condiţie de părinte. Un debut surprinzător prin precizia arhitecturii narative şi siguranţa rotirii caruselului cu multe şi subtile relaţii psihologice”, spune Dan C. Mihăilescu despre romanul de debut al Cameliei Cavadia.

 

 

„Măştile fricii” este o carte despre modul în care traumele din copilărie ajung să ne domine şi să sufoce maturitatea. O poveste care probabil reprezintă realitatea multor familii de aici şi de aiurea: amprenta lăsată asupra viitorului unui copil de un părinte autoritar, violent şi incapabil să îşi depăşească neputinţele. O istorie a metamorfozei unei personalităţi abuzate de violenţă şi frică, o privire emoţionantă asupra maternităţii înăbuşite de stereotipuri şi a unei iubiri care putea să fie perfectă, dacă protagoniştii săi ar fi trăit prezentul (clipa).
Camelia Cavadia este licențiată în filosofie și jurnalism. Are 47 de ani și aproape jumătate din ei i-a petrecut lucrând pentru cele mai importante televiziuni, ca PR Manager. Ani de zile, scrisul a fost doar profesie, însă dorința de a scrie propriile povești a existat mereu în stare latentă.În 2013, pasionată de lectură, Camelia Cavadia a dat naștere unui blog literar cu recenzii și impresii despre cărțile citite. Nu a mai fost decât un singur pas până la hotărârea de a-și urma visul și de a deveni ceea ce s-a simțit mereu înăuntrul său: scriitoare.

Foto Credit: Cristi Butuc

INTERVIU EXCLUSIV, Bogdan Albulescu, despre seria „Fără Graniţe”: Cu noul format, web reality series, facem pionierat şi încercam să ne adaptăm din mers la nevoile publicului de internet

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending