Connect with us

A-Z NEWS

Scriitorul Radu Cosaşu a acceptat un interviu filmat, după 20 de ani, la TVR Cultural

Published

on

Reclame

În preajma aniversării octogenare,  celebrul scriitor Radu Cosaşu acceptă un interviu filmat, după 20 de ani

Interviul va fi difuzat în exclusivitate pe TVR Cultural, în  emisiunea Literatura de azi din 8 noiembrie, ora  21.30

În premieră şi în exclusivitate, după 20 de ani, scriitorul Radu Cosaşu acceptă o invitaţie televizată, la TVR Cultural. Autorul nuvelelor “Supravieţuiri” este invitatul criticului literar Daniel Cristea – Enache, moderatorul emisiunii Literatura de azi.

“Aparitiile la televiziune sau la radio sau în oricare alt loc public pleacă, pentru mine, de la prezumţia de importanţă. Nu mă consider apt  să  apar la tv mai ales în zilele noastre. Am oroare de delictul de exemplaritate…”, mărturiseşte Radu Cosasu la începutul emisiunii.

“Scriitorul  împlineşte  80 de ani în data de 29 octombrie şi, cu puţin înainte, a purtat acest dialog direct si sincer cu Daniel Cristea-Enache despre anii de viaţă  şi anii  de literatură, despre prieteni(i) şi pasiunea pentru fotbal şi gazetărie, un dialog cu valoare de document”, spune producătorul tv Carmen Dăncescu.

Radu Cosasu este unul dintre cei mai apreciati scriitori români contemporani. Alături de Andrei Pleşu, Tita Chiper şi Zigu Ornea a fondat  revista de cultură Dilema (azi Dilema veche), în care semnează, din 1993, rubrica ‘Din vieaţa unui extremist de centru’. A publicat, printre altele, ciclul de şase volume de nuvele  intitulat “Supravietuiri”, apoi “Maimuţele personale”,“Poveşti pentru a-mi îmblânzi iubita”,“O vieţuire cu Stan şi Bran”, “Mătuşile din Tel Aviv”. Autorul a primit în anul 2006 Premiul National pentru Literatura al Uniunii Scriitorilor.

Advertisement
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending