Connect with us

ALL MEDIA

Scrisoare Deschisa adresata Membrilor CNA cu referire la sanctiune 50.000 lei aplicata Antenei 1

Published

on

 

Fiind in mod oficial informati cu privire la sanctionarea statiei TV Antena 1 cu amenda in cuantum de 50.000 lei pentru difuzarea in cadrul editiilor din data de 06 si 07 octombrie 2010 ale emisiunii “Acces Direct” a unor imagini ce ar fi fost neadecvate tronsonului orar de difuzare a emisiunii, am luat act de motivatiile in fapt si in drept invocate in decizia 1050 / 2010.

In multe dintre luarile de pozitie, dar si cu ocazia emiterii de decizii sanctionatorii, Consiliul National al Audiovizualului isi intemeiaza reactiile pe aplicarea cu rigurozitate a dispozitiilor legale, pe impartialitate, dar si pe alte considerente care deseori devin contradictorii in raport cu activitatea Consiliului.

O astfel de constatare ce evidentiaza in primul rand, diferenta unitatii de masura cu care este analizata activitatea televiziunilor, dar mai ales lipsa de justete ce se manifesta cu privire la statiile TV Antena 1 si Antena 3, este chiar cazul filmului realizat cu mijloace neprofesionale si in cadrul caruia erau prezentate momente petrecute de dl Irinel Columbeanu in compania a doua domnisoare.

Imaginile in cauza, difuzate de Antena 1 in scop de analiza in cadrul emisiunii “Acces Direct” au produs indignarea majoritatii membrilor Consiliului National al Audiovizualului, pana intr-acolo incat emisunea in cauza, in ciuda audientei inregistrate, era catalogata drept “mizerabila” desi reactia aceleiasi persoane la momentul vizionarii fragmentelor (de emisiune) denota in mod indiscutabil amuzamentul fatis.

De retinut este ca, emisiunea difuzata de Antena 1 continea semnul de avertizare potrivit caruia accesul minorilor la vizionarea imaginilor impune acordul prealabil al parintilor.

In acelasi ton, o alta statie de televiziune -ProTv-:

–          prezenta in data de 05 octombrie 2010, in cadrul emisiunii “Happy Hour” in intervalul orar 17.45 – 19.00, in chiar prima parte a emisiunii, respectiv la revista presei, subiectul “Blonda lui Iri x 2, ilustrarea fiind realizata cu aceleasi imagini (avandu-i ca protagonisti tot pe dl Irinel Columbeanu si cele doua invitate ale sale), sursa declarata a imaginilor fiind publicatia SPY,

–          revine in data de 10 octombrie 2010 si, in intervalul orar 13.00 – 14.00, dedica unul dintre subiectele emisiunii “Apropo TV”, aceluiasi subiect de presa pentru care Antena 1 era drastic sanctionata (cu amenda in cuantum de 50.000 lei) de membrii Consiliului National al Audiovizualului.

Mai mult decat atat, televiziunea concurenta Antenei 1, respectiv ProTv, difuza in cadrul emisiunii “Happy Hour” imagini continand scene de nuditate (Irinel Columbeanu sarutand sanii uneia dintre invitatele sale), imagini care, la montaj, fusesera eliminate de echipa Antenei 1 cu buna stiinta.

In aceeasi perioada, respectiv in data de 06 octombrie 2010, o alta statie tv a grupului Pro (AcasaTv) acorda spatiu de emisie aceluiasi subiect si acelorasi imagini, in cadrul emisiunii “Povestirile de Acasa“, incepand cu ora 17.30, fara ca prin aceasta sa fie atrasa in vreun fel atentia vreunuia dintre membrii Consiliului National al Audiovizualului.

In aceste conditii, observand consecventa cu care Consiliul National al Audiovizualului sanctioneaza statia TV Antena 1 pe subiecte ce sunt tratate cel putin similar si de alte statii de televiziune, nu intelegem care este gradul de liniaritate si unde este impartialitatea cu care Consiliul intelege sa abordeze si sa trateze jucatori mass-media ai aceleiasi piete.

In aceeasi nota (discordanta fata de impartialitatea deseori invocata de membrii Consiliului) fiind si modalitatea de analizare ce a stat la baza sanctionarii Antenei 1 cu intreruperea emisiei pentru o durata de 10 minute, vom incerca sa gasim si sa intelegem cauza tratamentului ce este cu rigurozitate aplicat Antenei 1 in pofida demersurilor profesionale pe care echipele tuturor emisiunilor noastre le fac pentru cresterea audientei noastre care, cel putin in ultima perioada, este mai mult decat elocventa.

Retoric intrebandu-ne daca acestea sunt diferentele ce trebuie artificial create pentru generarea si mentinerea unui mediu concurential echilibrat, asteptam totusi decizia Consiliului pe marginea solicitarii de reanalizare a cazului nostru, respectiv de eliminare a sanctiunii, chiar si in conditiile in care ni se impune ca, pana la reanalizare, sa comunicam publicului sanctionarea Antenei 1.

Gasind totodata ca lipsa de partinire ar trebui sa isi faca loc, macar intr-un tarziu, si in domeniul audiovizualului, inca mai suntem incredintati ca doar profesionalismul, completa informare si renuntarea la pozitii de forta pot aduce publicului telespectator beneficiul unei societati echilibrate in care cu totii sa contribuim la crearea unor repere, inclusiv morale, stabile si constante in timp.

In alta ordine de idei, exista si multe alte ratiuni, in mod special de ordin tehnico-juridic, ce vor sta la baza contestarii in justitie a sanctiunii pe care o apreciem cel putin disproportionata si netemeinica.

Avem, de asemenea, convingerea ca tuturor acestor argumente li se va acorda intreaga atentie din partea altor foruri, realmente impartiale, acesta fiind cazul jusitiei care a recunoscut deja uneia dintre televiziunile noastre dreptul la libera exprimare si informare a publicului telespectator.

In sustinerea afirmatiilor noastre anexam prezentei inregistrari ale emisiunilor la care facem referire.

Cu deosebita stima,

Sorin ALEXANDRESCU,

Director General

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Alex Dima, la DigiFM: „Preoții nu ar trebui să umble împăiați și foarte răi, acri”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Alex Dima a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Jurnalistul a vorbit despre dorința sa din copilărie de a deveni preot.

„Ani de zile mi-am dorit să fiu preot. În ultimii ani de facultate, când am venit aici în București, am ajuns să nu mai simt că vreau să fac lucrul ăsta. Credeam și cred în continuare că e un lucru foarte fain să fii preot. Dar simțeam că nu sunt eu omul care să se îmbrace în veșminte și să slujească, așa cum cred eu că ar trebui să slujești, cu credință. Când ești în fața sfintei mese și ești în altar și lucrezi cu harul lui Dumnezeu, prezența lui Dumnezeu trebuie să fie acolo, să îl simți pe Dumnezeu și după ce ai ieșit din biserică. Eu nu m-am simțit că pot să păstrez relația asta vie și permanentă.”

Alex a criticat preoții care consideră că ceea ce fac este doar un job.

„Cine consideră că preoția este o profesie, este greșit. Cu atât mai mult să fii preot și să zici că te duci la job. Atunci ești un actor nefericit care te îmbraci în niște veșminte și din păcate joci aceeași piesă toată viața.”

Cătălin Striblea a fost curios să afle de la Alex Dima cum vede el Biserica.

„Depinde cum vrei sa vezi biserica. Tu trebuie să găsești un preot care este doctorul sufletului tau, cu care să te conectezi. Ar trebuie să îți cauți un preot care să îți fie duhovnic. Dacă deschizi Facebook-ul, se vede un pic cam nasol. Eu vorbesc și din interior, după 9 ani de Teologie. Foarte mulți preoți sunt farisei care l-au confiscat pe Dumnezeu. Mulți dintre ei sunt niște actori. Dumnezeu e bun, e iubire. Nu ne pedepsește, nu ne dă cu biciul în cap. Cum zice părintele Necula, dacă Iisus ar veni acum, s-ar îmbrăca în blugi și ar sta de vorbă cu tinerii în fața blocului. Eu am mai zis asta, ar trebui să ia exemplul Papei, care oprește mașina, se dă jos și stă de vorbă cu oamenii. Avem foarte mulți episcopi care fac lucrul ăsta. Nu ar trebui să umble împăiați și foarte răi, acri. De câte ori l-ai văzut pe Patriarh zâmbind?”

Deși este un om credincios, nu a fost la referendumul pentru redefinirea familiei. Și a explicat și de ce a ales asta.

„Nu am fost la referendum. O să mi-o iau după interviul ăsta. Eu cred în căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Ce fac alți oameni pe lângă, e treaba lor. Nu am fost la referendum pentru că mi s-a părut că am inventat o temă, pe care s-au tocat o grămadă de bani. Tema asta, dacă o aveam, dacă eram preocupați de familia tradițională, pregăteam asta. A fost o comunicare foarte proastă care a venit din partea Bisericii, cum ar fi că dacă nu votezi nu crezi în Dumnezeu. Coaliția pentru Familie a comunicat foarte prost. Dacă vin niște tradiționali, un bărbat și o femeie, să îți ia copiii din casă, nu ai nici o problemă? Ai o problemă doar dacă vin doi bărbați?”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Nono Semen va prezenta matinalul de weekend la DIGI FM

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Binecunoscutul DJ de radio, realizator de programe și unul dintre cei mai iubiți MC de la noi, Nono Semen, se întoarce la microfon pe frecvențele DigiFM. El va fi amfitrionul morning show-ului de weekend, începând din 20 octombrie, sâmbăta de la 08.00 la 11.00 și duminica de la 8.00 la 12.00.

„Diminețile de weekend sunt mult mai animate decat par. Cei mai mulți oameni pe care-i cunosc sunt ca tine și ca mine, adică la fel de activi ca în oricare altă zi, doar că sâmbăta și duminica fac lucruri diferite față de restul săptămânii. De obicei, acestea sunt și mult mai plăcute. Sau ar trebui să fie… Aici intervin eu, încă de la prima oră. Îți completez starea de bine sau îți dau o mână de ajutor s-o găsești. Mă arunc și cu sugestii și îți reamintesc că, deși uneori norii par atât de negri, dincolo de ei te așteaptă mereu un soare cald și prietenos. Ca să știi”, promite Nono Semen și așteaptă toate urechile ciulite la DigiFM, în diminețile de sâmbătă și duminică .

O noapte lungă? Nono are remediul. Vrei să pleci la drum? Știe Nono de ce ai nevoie, pe unde s-o iei, sau pe unde să n-o iei. Nu știi unde să ieși în zilele libere? Afli tot ce vrei să știi doar ascultându-l pe Nono la DigiFM.

Pasionat de mașini, avioane, astronomie și fotbal, Nono Semen a debutat în ‘95 la Radio Târgu Jiu. Când un coleg DJ s-a îmbolnăvit, Nono a avut șansa să fie invitat să preia microfonul, de care nu s-a mai despărțit niciodată. Este și acum recunoscător pentru încrederea care i s-a acordat.

Morning show de weekend cu Nono Semen se ascultă la DigiFM dis-de-dimineață cu cea mai bună muzică și știrile de care ai nevoie pentru un weekend așa cum ai așteptat toată săptămâna.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

RCS & RDS caută 300 de specialiști la Angajatori de Top

Published

on

Foto Credit: DIGI
 

Digi | RCS & RDS, lider pe piața operatorilor de televiziune prin cablu, dar și pe segmentul de servicii de internet fix, participă la Angajatori de Top cu o ofertă de peste 300 de locuri de muncă vacante pentru domeniile: vânzări, divizia de telefonie mobilă, IT, logistică, dezvoltare rețea și mentenanță, customer service și televiziune, din București și Timișoara.

În perioada 19-20 octombrie, la Timișoara și 26-27 octombrie la București, pasionații de telecomunicații dornici să își dezvolte o carieră în cadrul Digi | RCS & RDS pot depune CV-urile pentru posturile disponibile în cele două localități.

Continuăm să ne dezvoltăm și dorim să avem alături de noi cei mai buni specialiști. Succesul companiei noastre se datorează celor circa 13.000 de profesioniști care au ales să crească împreună cu DIGI. Astfel, prin prezența la aceste evenimente, oferim ocazia celor pasionați de domeniul comunicațiilor electronice, dornici să învețe în permanență și atrași de un domeniu aflat în continuă evoluție, să ne cunoască și să ni se alăture. În acest sens, apreciem că  Angajatori de Top reprezintă un eveniment – reper care mijlocește cu succes întâlnirea cu candidații potriviți”, a declarat Camelia Maria, director Resurse Umane Digi | RCS & RDS.

Compania caută atat specialiști înalt calificați, precum ingineri software cunoscători ai limbajelor de programare Java, SQL și PHP, ingineri telecomunicații cu studii de specialitate, specialiști IT cu expertiză în domeniul media, specialiști social-media, cât și personal calificat sau entry level din multiple arii precum:  vânzări, call center, infrastructură tehnică, administrativ, contabilitate.

La standul din cadrul târgurilor de joburi, candidații vor putea primi detalii cu privire la posturile vacante direct de la reprezentanții departamentului Resurse Umane. Oferta de joburi a Digi | RCS & RDS este disponibilă și pe pagina de LinkedIn sau în secțiunea de cariere de pe site-ul companiei.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending