Connect with us

Evenimente

Scurmetrajele din seria Amintiri din Epoca de Aur, proiectate la Casa Poporului. Un eveniment marca ShortsUP

Published

on

 

Pe 30 octombrie, ShortsUP, împreună cu Vodafone România, aduce sub acelaşi acoperiş toate scurtmetrajele din seria Amintiri din Epoca de Aur

Comedia lui Cristian Mungiu îşi aşteaptă publicul într-o proiecţie spectaculoasă la Casa Poporului

ShortsUP, o iniţiativă Oricum si Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România, lansează, pe 30 octombrie, un nou tip de experienţă cinematografică urbană prin care SCURTMETRAJELE PRIND VIAŢĂ.

Fondatorul Asociaţiei Oricum, Răzvan Crişan, spune despre evenimentul de vineri 30 octombrie că “este începutul unei serii ce pune scurtmetrajul în centrul unor experienţe cinematografice unice în România. Suntem onoraţi să începem proiectul ShortsUP împreună cu regizorul care a avut o contribuţie enormă la redefinirea filmului românesc: Cristian Mungiu. Am gândit în jurul “Amintirilor” un eveniment de peste 6 ore, care îi va ajuta pe bucureşteni să se bucure de un film aclamat la Cannes, şi totodată să facă o scurtă calatorie în timp, în spiritul filmului.”

Pentru prima oară în Bucureşti, filmul “Amintiri din Epoca de Aur” al lui Cristian Mungiu va fi prezentat publicului în variantă completă. Toate filmele din serie, în total 3 ore de comedie spumoasă, vor fi aduse sub acelaşi acoperiş; şi nu e vorba de orice acoperiş, publicul fiind invitat să se amuze pe seama comunismului chiar în Casa Poporului.

Vineri, 30 octombrie, de la 20.00, la MNAC (Muzeul Naţional de Artă Contemporană) din cadrul Palatului Parlamentului se anunţă o atmosferă cinematografică inedită. Daca Amintiri din Epoca de Aur recuperează umorul care i-a ajutat pe români să supravieţuiască în România anilor ’80, evenimentul ShortsUP vrea să recupereze lucrurile mărunte, dar savuroase de atunci, prin puneri în scenă a câtorva teme „specifice”.

“Ne bucurăm să sprijinim acest eveniment special, care aduce publicului o nouă viziune asupra scurtmetrajelor. Ne dorim ca ShortsUP, unul dintre cele mai dinamice evenimente de film, să ofere cinefililor o experienţă unică, care îmbină filmul, arta, muzica şi teatrul”, a spus David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone România.

Regizorul Cristian Mungiu le va împărtăşi celor prezenţi o parte dintre „amintirile” personale din anii 80 care n-au fost cuprinse în filme. La eveniment vor fi prezenţi şi o parte dintre actorii din distribuţie.

Toţi participanţii vor fi invitaţi să participe activ şi la afterparty-ul cu SEB, care va face totul pentru „reconstrucţia” bairamurilor de odinioară. Campania de „muncă agricolă” pe hituri disco „recuperate, recondiţionate şi refolosite” începe imediat după filme. Nu vor lipsi fursecurile după reţete de Sanda Marin şi nici şotronul cel din zilele copilăriei, la care organizatorii preconizează că se va forma o coada „de epocă”.

O linie specială de autobuze RATB va face legatura între Piaţa Unirii (staţia de metrou uşor 32/  Bd. Regina Maria) şi intrarea B3 de la Palatul Parlamentului. Autobuzele circulă pe această rută între orele 19.00 – 21.00, pentru cei care merg la evenimentul ShortsUP.

Biletele pentru evenimentul de vineri, ora 20.00, sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct  la intrare, în seara evenimentului, în zona B3 de la Palatul Parlamentului/ MNAC. Preţul unui bilet este de 25 RON şi oferă acces la programul întregului eveniment.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Evenimente

La ce trucuri apeleazã Elena Gheorghe pentru concertul de la Sala Palatului

Published

on

 

Mai sunt doar câteva zile pânã la super concertul de muzicã armãneascã pe care Elena Gheorghe îl va susţine pe data de 23 mai la Sala Palatului, aşa cã artista a intrat în linie dreaptã cu ultimele pregãtiri. Pe lângã orele petrecute în sala de repetiţii, Elena acordã în aceastã perioadã o importanţã foarte mare corzilor vocale și condiției fizice.

Astfel, de câteva zile, artista şi-a schimbat puţin tabieturile: “Chiar dacã îmi place sã îmi încep dimineaţa cu o cafea bunã, în ultimul timp am renunţat la ea, tocmai pentru a evita deshidratarea, al cãrei impact îl resimt imediat la nivelul corzilor vocale. Ba chiar am şi un truc, pe care îl folosesc înainte de concerte: consum mai multe acadele, despre care se ştie cã ajutã fantastic la stimularea glandelor salivare, care, la rândul lor hidrateazã corzile vocale. Iar de când am descoperit acadelele de la farmacie, fãrã zahãr, nu pot decât sã spun cã sunt foarte fericitã”, povesteşte Elena.

Acestea nu sunt însã singurele trucuri la care cântãreaţa apeleazã înaintea marilor concerte. Elena are şi un preparat pe care îl consumã înainte de a urca pe scenã, același pe care îl consuma și Elvis Presley. “Se cheamã chiar The Elvis Smoothie şi este fãcut din combinaţia preferatã a acestuia: bananã şi unt de arahide. Eu adaug câteodată şi puţinã ciocolatã neagrã şi o canã de lapte de migdale neîndulcit. E o bãuturã delicioasã şi în cazul meu funcţioneazã de minune, mai ales cã e cunoscut faptul cã banana, în combinaţie cu ciocolata neagrã alungã emoţiile! Pentru cã da, trebuie sã recunosc,  am emoţii mari pentru tot ce se va întâmpla pe 23 mai!”, a mai dezvãluit artista.

Pe 23 mai,  Elena Gheorghe va susține un concert de muzică armânească la Sala Palatului, având invitați unul și unul: Gicu Coada, Sirma Guci, Steaua di Vreari etc. Dupã succesul înregistrat cu piesa “Luna Alba”, care a depãşit 15 milioane de vizualizãri pe YouTube, Elena va lansa pe 23 mai şi un nou album de muzicã armãneascã, care va conţine 11 piese.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Designerul Silvia Șerban – despre noile materiale eco din industria fashion, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Preocupată de sustenabilitate, economie circulară și mai ales de implementarea acestor concepte în industria fashion, designerul Silvia Șerban organizează conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil”, o discuție pe tema sustenabilității, din cadrul Cartierului Creativ al RDW 2019. 

Pe 20 mai, de la ora 18:30, la Hotel Epoque, Cismigiu Central Park 17C, intrarea Aurora, Silvia Șerban îl va avea invitat pe Luca Olivini, Material Manager al departamentului Eco Hub la C.L.A.S.S. (Creativity, Lifestyle And Sustainable Synergy), o multi-platformă din Milano specializată în integrarea noilor generații de valori eco, cu precădere în industria fashion.

Atât eu, cât și invitatul meu, Luca Olivini, vom atrage atenția asupra punctelor cheie pornind de la creativitate, inovare, responsabilitate în ceea ce privește atât produsul, cât și producția și, nu în ultimul rând, comunicarea. În plus, în curând vom fi obligați, atât designerii, cât și consumatorii, să adoptăm noile reglementări impuse european în privința economiei circulare, iar moda, ca a doua industrie poluatoare în prezent, va trebui să se adapteze. Sustenabilitatea va fi „must have-ul” următorilor ani”, declară Silvia.

Creatorul de modă spune că, încă de la începutul carierei sale a folosit materiale și accesorii care proveneau din domenii diferite de cel al modei. Primele sale colecții au fost făcute deconstruind haine deja existente sau a căutat metode de croit prin care să rezulte cât mai puține pierderi de material. „În timp am dezvoltat modele care își pot schimba forma pentru a obține structuri diferite adaptabile la nevoi diferite. În felul ăsta gândesc că materialul folosit este cât mai mult exploatat și că ofer cumpărătorului mai multe opțiuni pentru a-și valorifica banii cheltuiți cu un produs cumpărat de la mine, ceea ce reprezintă o latură importantă a sustenabilității. În 2015 am participat cu un stand în cadrul Milan Expo și așa i-am cunoscut pe Luca și pe Giusy Bettoni, CEO și fondatoarea C.L.A.S.S. Am fost fascinată de pasiunea cu care Giusy vorbește despre toată munca din spatele acestui proiect, despre materialele la care au participat în inovare, în special de cele obținute prin topirea PET-urilor sau alte resturi care până acum se aruncau.”

Silvia Șerban își dorește să implementeze și în România aceste tendințe, iar conferința pe care o va susține pe 20 mai face parte dintr-un proiect mai amplu, care va cuprinde mai multe workshop-uri în următoarele luni, pe acest subiect.

Cei care vor dori să afle mai multe despre acest subiect vor avea ocazia, la conferința „Viitorul este (Inter)Schimbabil – Sustainability Talk”, la Hotel Epoque, să vadă aceste noi tipuri de materiale, să afle cum sunt obținute, ce presupune atât partea de inovație, cât și rezultatele obținute în urma producerii lor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Stil de viata sanatos la Colegiul Mihai Bravu

Published

on

 

Joi, 9 Mai 2019, a avut loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, cea de a 4-a editiei a simpozionului Alimentatie rationala pentru sanatate.

Circa 300 de elevi di profesori din licee bucurestene, inspectorii de la Casa Corpului Didactic, MEN si ISMB au participat la simpozionul de educatie alimentara. Un program foarte bogat si la aceasta editie, invitati de seama si multe noutati aduse de organizatori.

Si de aceasta data, organizatorii au schimbat structura evenimentului, acesta fiind unul foarte bogat in activitati si workshopuri cu invitati speciali. Tema de la aceasta editie atat la proba in scris cat si la probele practice au fost: salatele altfel, pastele fainoase pe timp de vara, smoothie bowl-urile din fructe si apele aromatizate.

In primul panel au intervenit Dr.Ing Marian Bogoescu, Vicepresedintele Academiei de Stiinte Agricole din Bucuresti, Prof.Dr.Ing Daniela Crisan Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi, organizator. Tot in acest panel, Chef Nicolai Tand a sustinut un workshop despre alimentatia sanatoasa si a preparat doua gustari, rapide si sanatoase. Gabriella Pascaru Bisi si Cristina Iuliana Pana au preparat un desert sanatos, fara zahar, cu fructe si o bautura fara zahar.

Surpriza neasteptata de catre elevi a fost prezenta campionului mondial de K1, Benny Adegbuyi care a vorbit despre importanta sportului, in plus, Benny a preparat doua salate din propria dieta.

In cadrul competitiei s-au intrecut 8 echipe, miza de aceasta data crescand, astfel echipele au avut 4 preparate sanatoase si un timp de numai 50 de minute dar desigur au avut un ajutor foarte mari prin unitatile de gatir Whirlpool si micile electrocasnice si ustensile Myria, care le-au usurat munca.

“Sunt placut surprinsa si bucuroasa totodata sa constant ca elevii au evoluat foarte mult comparativ cu prima editie. Au fost pregatiti si au demonstrat si de aceasta data ca sunt interesati de activitatile simpozionului. Evenimentul nostru a crescut frumos si promit ca si la urmatoarea editie vom veni cu noutati care sa ii atraga pe participanti.”

 

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Arta Gustului, organizator

In panelul doi Chef John Menumorut, Corporate Chef Parmafood a sustinut un workshop despre pastele fainoase pe timp de vara si a prezentat doua preparate noi.

Ultima proba a evenimentului a fost un concurs de spalat vase, sub bagheta lui Nicolai Tand, castigatorii fiind premiati cu produse Henkel.

Atmosfera a fost intretinuta si de aceasta data de catre DJ Marcous.

Multumiri speciale tutor celor care cred in proiectul nostru si ne sustin nemijlocit si echipei de voluntari!

Parteneri institutionali: Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic Bucuresti, Inspectoratul Scolar, USAMV, Horting

Sponsori: Aqua Carpatica, Aqua Kids, Green Sugar, Meggle

Parteneri: Whirlpool, Myria, Altex, La Molisana, Pietro Coricelli, Eisberg – Iubesc Salatele,  Fuchs, Mutti, Bioki, Triumf, Tabasco, YO, Cosul de Legume Fructe, Blu Dragon, Henke, Pur, Life Dental Spa, Fresh Fruits, Microgreens, Kluth, Apilife, Calvo, Alex Bisi Photography, Dj Marcous, Dr.Antonio Martins, Caffeé Musetti.

Parteneri media: BucurestiFM, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Suflet

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending