Connect with us

UTILE

Se ajunge la proteză dentară fără respectarea tratamentului de parodontoză? 

Published

on

În domeniul stomatologiei există diferite boli cauza din diferite motive. Una din bolile care afectează țesutul dentar dur într-o proporție foarte mare este parodontoza. Această boală are o gravitate destul de ridicată, tocmai din acest motiv vom discuta despre ce este parodontoza, parodontoză tratament și cum o putem preveni. 

Ce este boala parodontală?

Parodontoza sau boala parodontală este o inflamație a gingiilor, care afectează țesuturile care țin dinții. Aceasta este o afecțiune manifestată prin deteriorarea țesutului parodontal (structura oaselor și a țesuturilor care susțin și fixează dinții). Se caracterizează printr-o infecție bacteriană în cavitatea bucală și poate provoca probleme grave precum pierderea dinților.

Boala parodontală este cel mai frecvent întâlnită la oamenii înaintați în vârstă, însă poate apărea și în rândul tinerilor dacă există cauze genetice în spate. 

Parodontita este una dintre cele mai grave tulburări dentare și poate duce chiar la pierderea dinților, adică la o edentație totală, dacă nu este tratată.

Metode de tratament a bolii parodontale

Tratamentul este selectat în funcție de stadiul parodontitei. Cazurile de gingivită sunt mai simple, și în primul rând este necesar să se elimine factorii care au dus la apariția bolii: placa bacteriană și tartrul printr-un detartraj dentar profesional realizat la cabinetul stomatologic.  

Pe de altă parte, dacă parodontoza este avansată, tratamentul este de lungă durată și poate implica mai multe etape. Terapia cu laser, un tratament minim invaziv, poate trata eficient boala parodontală. 

În stadiul avansat al parodontozei, boala poate distruge părți importante ale țesutului gingival și osului, precum și distrugerea structurii dinților. În astfel de cazuri, medicul dumneavoastră vă poate sugera un tratament chirurgical complex, cum ar fi grefele de țesut sau de os. 

Cum prevenim boala parodontală?

Atunci când ne gândim la o boală, primul lucru care ne trece prin cap este cum am putea să o prevenim. Din fericire, boala parodontală este una dintre bolile care pot fi prevenite atunci când următoarele condiții de îngrijire și întreținere sunt respectate:

  • Chiar dacă nu există probleme, se recomandă vizitele regulate, de rutină, la medicul stomatolog, odată la 6 luni;
  • Realizarea de detartraj dentar periodic la cabinetul stomatologic pentru a elimina eficient placa bacteriană și tartrul, cauze principale a boli parodontale;
  • Periajul corespunzător cu o periuță de dinți moale pentru a nu inflama sau răni gingiile;
  • Folosirea apei de gură și a aței de dinți pentru a asigura îndepărtarea cât mai eficientă a plăcii bacteriene;
  • Prin asigurarea unei alimentații cât mai bogate în fructe și vitamine, în care se evită pastele făinoase și zahărul, alimente care cauzează placă bacteriană. 

Deși boala parodontală este una dintre principalele cauze ale pierderii dinților, este o boală care poate fi prevenită cu ușurință printr-o igienă adecvată, o dietă echilibrată și vizite regulate la dentist.

Planuri de tratament recomandate în situația de edentație totală

Pe lângă implanturile dentare, atunci când este vorba de boala parodontală avansată, cu o edentație totală, proteza dentară este cea mai utilizată datorită eficacității acesteia și a prețurilor accesibile la care se realizează. 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending