Connect with us

BREAKING NEWS

Se deschide oficial Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Care sunt primele zboruri anunțate

Published

on

Se deschide oficial Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Care sunt primele zboruri anunțate

Aeroportul Brașov ar urma să aibă zboruri zilnice spre Budapesta / TAROM nu va avea curse, la deschiderea aeroportului: Sunt într-un plan de reorganizare. În aceste condiţii ei nu pot deschide noi destinaţii.

După ce compania aeriană Dan Air a anulat cursa Braşov – Budapesta, conducerea Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav poartă discuţii cu un alt operator pentru această rută, anunță Bună Ziua Brașov

Directorul general al regiei, Alexandru Anghel, a anunţat că se poartă negocieri pentru deschiderea de noi rute.„Avem discuţi avansate să înceapă curse către Budapesta, Paris, Tel Aviv. În ceea ce priveşte Budapesta, se discută despre curse zilnice. Cred că din 15 iunie va fi mult mai uşor, pentru că operatorii vor vedea că aeroportul este funcţional şi vor putea lua mai uşor deciziile”, spune Anghel.Anunţul referitor la cursa zilnic Braşov – Budapesta vine după ce compania Dan Air a renunţat la această rută, alături de sursa Braşov – Milano.

În schimb, compania respectivă va mări frecvenţa curselor Braşov – Munchen şi Braşov – Nuremberg, de la unul la două zboruri pe săptămână.Pe de altă parte, Alexandru Anghel a precizat că anularea unor curse nu este surprinzătoare. „Pe piaţa aeronautică, 15% – 16% din curse se închid. Dar se deschid altele. Trebuie să ne aşteptăm ca şi la noi să se desfiinţeze curse. Important este să închidem un an cu mai multe curse decât în anul anterior. Acum, handicapul Braşovului este că nu are istoric. Piaţa se construieşte acum şi cred că trebuie să le mulţumim celor de la Dan Air că au venit pe o piaţă nouă”, a mai spus Anghel.

PRIMELE ZBORURI ANUNTATE DE LA BRAȘOV

Compania aeriană Dan Air a anunțat că va opera începând din iunie 2023 primele sale rute regulate spre Aeroportul Ghimbav din județul Brașov. Astfel românii vor putea călătorii de la Brașov cu avionul spre orașe precum Barcelona, Londra sau Milano.

Președintele Consiliului Judeţean Braşov susţine că acest aeroport va putea să acomodeze peste un milion de pasageri. Ca dimensiuni, el este al treilea din România, după aeroportul de la București și cel de la Cluj. De asemenea, pista sa va putea permite inclusiv zboruri din America.Citește și: Primul zbor la Braşov a avut loc marţi. Un avion de calibrare a decolat de pe Aeroportul Băneasa spre Aeroportul Ghimbav.

Lista rutelor de pe aeroportul Ghimbav din Brașov, în această vară

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi), potrivit brasov.net.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending