Connect with us

Emisiuni

Se deschide restaurantul de top din ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”. Azi, la Antena 1

Published

on

După ce săptămâna trecută au făcut cunoştinţă cu bucătăria şi casa în care vor locui pe tot parcursul competiţiei, concurenţii au parte săptămâna aceasta de cea mai mare provocare de până acum: deschiderea oficială a restaurantului cu pretenţii din ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”. Aşa se face că în ediţia de luni, 29 septembrie, de la ora 20.30, telespectatorii Antena 1 vor vedea ce se ascunde în spatele uşilor bucătăriei de restaurant, vor simţi adrenalina şi presiunea cu care trăiesc zi de zi bucătarii, vor afla care e drumul mâncării corecte de la ingredient la platingul final şi vor descoperi ce vedete vor călca pragul restaurantului.

Echipa fetelor va fi şi ea reîntregită cu o nouă apariţie, după ce săptămâna trecută Flavia a luat decizia de a se retrage din competiţie din cauza unor dureri acute de spate. Noua prezenţă din casă nu va trece neobservată, astfel că tot acum apar şi primele cometarii răutăcioase. Deşi trebuie să muncească în echipă, fiecare concurent trebuie să nu uite că premiul cel mare este unul singur şi că la finalul zilelor de coşmar din bucătărie va fi declarat un singur câştigător. Primirea meniurilor atent concepute de chefi pentru seara deschiderii restaurantului va aduce şi primele ciocniri de orgolii, conflicte de putere şi certuri legate de prepararea felurilor. Pentru unii dintre ei felurile bazate pe scoici St. Jaques, langustine sau paste nero di sepia se vor dovedi a fi mult prea sofisticate, în vreme ce alţii se vor considera de-a dreptul atotştiutori. Împărţiţi în două echipe – echipa roşie, a fetelor şi echipa albastră, a băieţilor – cei 20 de concurenţi încep să se contrazică, totodată afirmându-se şi posibilii lideri în bucătărie.

Vedete la deschiderea restaurantului

Seara deschiderii restaurantului va fi una plină de neprevăzut. Vedete precum Diana Munteanu, Cosmin Seleşi, Pepe, Giani Kiriţă, Roxana Iliescu sau Daniela Crudu vor fi prezente în restaurantul “Hell’s Kitchen”. Chef Florin Dumitrescu va face împărţirea concurenţilor pe secţii, iar cei doi sous-chefi, Mimi şi D’Artagnan, vor fi cu ochii în patru pentru ca cele două echipe să îşi ducă la bun sfârşit sarcinile şi să servească la timp meniul. Cei 20 intraţi în bucătăria ”Hell’s Kitchen” vor simţi pe pielea lor tensiunea şi presiunea unuie service à la carte, care nu e deloc joacă de copii. Un service complet presupune pregătirea din timp a ingredientelor, gătirea preparatelor după reţetele date de chef, dar şi servirea lor la masă în ordinea de pe meniu şi ridicarea plăţii. Orice ruptură în această dinamică dă peste cap întreg service-ul. Dacă, de exemplu, la o masă din trei startere comandate numai doua sunt gata, acestea nu pot fi servite până nu este gata şi al treilea. În acelaşi fel, dacă bucătarul responsabil cu garniturile nu este gata la timp va trimite înapoi în tigaie carnea. În aceste condiţii, cei 20 de concurenţi vor afla că sunt dependenţi unul de celălalt şi că, deşi aflaţi în competiţie, trebuie să muncească în echipă pentru a duce service-ul la bun sfârşit. De aceea, presiunea care stă pe umerii chef-ului este infinit mai mare, orice greşeală a bucătarilor fiind o pată pe reputaţia chef-ului, un eşec al acestuia.

Situaţie neprevăzută pentru cei trei juraţi

Prima zi de service în bucătăria “Hell’s Kitchen” va fi însă plină de neprevăzut pentru că ce se va întâmpla acolo îi va lua prin surprindere chiar şi pe cei trei juraţi, chef Dumitrescu, chef Scărlătescu şi chef Bontea, care vor fi puşi într-o ipostază cu totul şi cu totul neaşteptată. Despre ce este vorba, telespectatorii Antena 1 vor afla în ediţia de luni, de la 20.30.

Foto: (c) Antena 1 / Gabriela Arsenie

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu și Rareș Năstase lansează cartea ”Ne facem bine”

Published

on

Au arătat unde duce corupția, cum se distrug bogățiile țării, în ce stare precară e sistemul de sănătate, cine sunt stăpânii care țin județele în sărăcie. Au documentat și filmat mii de ore pentru a arăta fața necosmetizată a României, dar au și schimbat lucruri. Un spital se construiește acum și datorită lor, au schimbat legea adopțiilor după campania ”Vreau și eu părinții mei”, au făcut cunoscută existența unei facilități fiscale prin care firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit către cauze sociale, în urma anchetelor despre păduri s-a schimbat legea siguranței naționale și s-a înființat Registrul Donatorilor de măduvă în urma campaniei ”Avem viață în sânge”.

Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu și Rareș Năstase lansează duminică, 24 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, volumul ”Ne facem bine” – o antologie de fapte extraordinare văzute și vorbite la România, te iubesc!

”Oamenii care fac binele pun în mișcare o energie care pare să continue să crească singură. Binele dezinteresat făcut comunității, localității, celor în nevoie, celor vulnerabili, crește în primul rând prin efortul celor generoși cu ceilalți, dar poate cuceri inimi care nici nu știau că vor să ajute. Ei sunt eroii acestei cărți. După multe anchete și reportaje despre situații dureroase, nedrepte, după investigații care au urmărit furtul, nepriceperea și nepăsarea, întotdeauna se simte nevoia să-i găsim și să-i arătăm pe cei care nu se resemnează și știu că se poate. Deschidem noua noastră carte cu bucurie. Înăuntru sunt oameni-exemplu, care și-au crescut ideile cu muncă și cu pasiune, și-au urmat talentul, au pus la treabă toată moștenirea interioară – câteodată deloc fericită. Ei ne arată tuturor că se poate. Că nu merge și-așa și că este esențial să ne dorim profund să schimbăm, dar nu de-ajuns. E un mic manual de “Cum se face bine”, bun de pus în practică începând chiar de azi, ca să nu ne prindă următoarea generație înțepeniți tot în vechiul mod de viață. Deschideți cartea și deschideți-vă către cei din jur, către micile obstacole care fac mari necazuri, visați și îndrăzniți. Eroii acestei cărți pot face următoarea Revoluție. Și poate chiar o fac deja. Ei și alții, mulți alții care înmulțesc binele și care încă nu au fost găsiți. Îi vom căuta, pentru aceeași idee, pentru același fel în care ne iubim țara și iubim oamenii ei. Pentru că doar cu această energie în spatele ideilor “Ne facem bine””, a spus Cristian Leonte, prezentatorul emisiunii România, te iubesc!

Alex Dima crede că există speranță și poveștile oamenilor din cartea Ne facem bine sunt dovada că există speranță. ”La poveștile și oamenii din această carte mă gândesc atunci când și eu ajung uneori, după filmări cu politicieni și zone distruse, să cred că nu ne mai facem bine. Oamenii din această carte sunt dovada că se poate, că există speranță, că dacă vrem putem, că prezentul și viitorul stau în mâinile noastre. Trebuie doar să ieșim din zona de confort, să nu ne mai lamentăm și să trecem la fapte”.

Cartea „Ne facem bine” spune poveștile unor români care dau din timpul lor, din priceperea lor pentru comunitate. Sau pentru bolnavi. Sau pentru săraci. Sunt oameni care au studiat sau muncit foarte mult și au ajuns în vârfuri din meseria lor, plecând sau nu din România. ”La 30 de ani de la schimbarea regimului lui Ceaușescu, românii au nevoie de modele, de povești optimiste, de oameni care reușesc să schimbe în bine comunitatea. Atunci când domnul Liiceanu ne-a propus să vorbim despre bine, am fost entuziasmați pentru că în aparenta noastră încrâncenare, între anchete jurnalistice și documentări, în tensiune există și speranță, și oameni frumoși. Imediat gândul mi-a fost la Raluca, fotografa binelui sau Mihnea, cel care a reușit să pună România pe harta evenimentelor ecvestre de top”, a spus Cosmin Savu.

Oamenii pe care cititorii îi pot descoperi în carte sunt modele de comportament, lideri, cei care ne salvează atunci când nu mai avem nicio șansă. ”Toți cei care apar în această carte sunt oameni de la care simt că am ceva de învățat, oameni model, repere în societate. Profesioniști, dar mai presus de toate oameni, oameni buni, care fac bine și ne fac bine ca națiune, și în țară și în afara ei”, a spus Rareș Năstase.

”Eu cred că pe lumea asta există oameni lumină. Și dacă reușești să-i vezi, găsești și tu calea pe care să calci ca să ajungi în punctul în care să fii fericit dăruind. Eu am avut șansa să cunosc mulți oameni lumină, să mă așez lângă ei și să mă bucur de strălucirea pe care faptele lor bune o aduc României. Acești oameni mi-au fost inspirație și drum în carieră și viață. În fața lor, azi am făcut o reverență spunându-le povestea în noul volum România, te iubesc!, ca să rămână manual de fapte bune pentru generațiile care vin”, spune Paula Herlo.

După primul volum care a fost un bestseller și a prezentat cele mai importante anchete pe care echipa România, te iubesc! le-a realizat de-a lungul anilor, ”Ne facem bine” este o carte care spune povestea românilor de bine care fac lucrurile să se schimbe. ”Dacă la prima carte am scris despre anchetele România, te iubesc!, de această dată, editura Humanitas ne-a oferit oportunitatea să prezentăm și câteva dintre poveștile de succes pe care le-am întâlnit de-a lungul anilor. Francesca Velicu, de la English National Ballet, este una dintre cele mai talentate balerine din lume și a câștigat premiul Olivier, echivalentul Oscarului în lumea artistică și culturală britanică. Îl veți cunoaște și pe Alexandru Crăciun, un inginer din Brașov care a fost desemnat cel mai bun bucătar din Londra. Și pe Vadim Toader, un absolvent de Oxford a cărui firmă ar putea să revoluționeze piețele imobiliare la nivel global”, spune Paul Angelescu.

Acum, ca ai descoperit cartea „Ne facem bine”, citeste si „Telespectatorii au trăit emoția din cea de-a doua rundă de Knockout-uri de la Vocea României!”.

Foto: PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Chef Ettore Botrini, bucătar cu o stea Michelin, le oferă concurenților un Masterclass în bucătărie moleculară în semifinala MasterChef!

Published

on

În această seară, de la ora 22:30, cei patru semifinaliști MasterChef vor avea parte de o provocare care îi va lua prin surprindere: bucătăria moleculară! Chef Ettore Botrini, născut dintr-o familie cu rădăcini grecești și italiene, recompensat în anul 2014 cu o stea Michelin pentru restaurantul lui din Atena, vine astăzi pentru a le oferi concurenților un Masterclass care le va testa atenția și îndemânarea.

Săptămâna finală continuă în competiția MasterChef după ce Jeremy Besadoux a părăsit, aseară, competiția. Concurenții au realizat că fiecare greșeală le poate fi fatală, iar un preparat nereușit îi poate duce acasă.

Cei patru semifinaliști, Alina Gologan, Ionuț Mărieș, Cezar Marin și Diana Ungureanu, vor avea parte și de o a doua probă care le va testa creativitatea: vor fi nevoiți să gătească primul preparat după o rețetă proprie, gândit și creat de ei!

Cine va reuși să îi impresioneze pe jurați și să ajungă în marea finală MasterChef și cine va părăsi competiția cu doar o seară înainte de cel mai important moment al competiției, aflăm în această seară, de la 22:30, la PRO TV.

Citeste si „TOP 10 filme pe care sa le vezi in seara de Craciun alaturi de cei dragi”.

Foto: PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

În această seară, Chef Joseph Hadad îi provoacă pe concurenți la un Masterclass cu eliminare!

Published

on

Luni seara, concurenții din Top 5 au avut parte de două provocări total diferite: dacă în prima parte s-au emoționat urmărind mesajele de la familie și prietenii apropiați pe care nu i-au văzut de mult, în cea de-a doua parte au descoperit ce complicată poate fi comunicarea atunci când colegul de echipă vine din Bali și nu cunoaște altă limbă străină!

”Luptăm cu toate armele!”, va declara Ionuț înainte de prima probă a serii. Lupta pentru marea finală va începe surprinzător: ”Chiar dacă aveți teama eliminării, prima probă este una dulce”, le va spune Chef Chelaru. Concurenții se vor încurca, se vor susține reciproc și vor face tot ce ține de ei pentru a câștiga proba și pentru a se califica direct în semifinală.

Ceilalți patru concurenți vor fi nevoiți să revină la bancurile de gătit și vor avea parte de una dintre cele mai dificile probe din concurs: vor găti în același timp cu Chef Hadad în cadrul unui Masterclass. Provocarea îi va trece pe concurenți prin cele mai diferite stări de spirit, iar Jeremy va concluziona: ”Cea mai mică neatenție înseamnă să pleci acasă”.

Cu ochii în lacrimi și cu sincere regrete din partea juraților, unul dintre concurenți va părăsi competiția înainte de marea semifinală. Cine va pleca acasă aflăm în această seară de la 22:30, într-o nouă ediție MasterChef!

Citeste materialul si despre Gina Pistol – filmare cu hidroavionul în Filipine pentru Asia Express.

Foto: arhivă personală

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: