Connect with us

Evenimente

Seară “În amintirea unei dive – Amy Winehouse”, pe 23 august, la Bucureşti

Avatar

Published

on

În deschiderea evenimentului vor susţine recitaluri artişti precum Paula Seling, Rona Hartner şi Maria Radu. “În amintirea unei dive – Amy Winehouse” va avea loc pe 23 august, în Piaţa “George Enescu” din Bucureşti.

Accesul la evenimentul-tribut, organizat de Events cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi Universal Music Romania, este gratuit.

În deschidere, de la ora 20.00, Paula Seling, Rona Hartner şi Maria Radu vor interpreta trei dintre cele mai cunoscute melodii semnate de diva britanică, iar de la ora 21.30 va fi proiectat pentru public filmul “I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)“.

“Aveam nevoie de câteva artiste cu un timbru aparte, cu aceeaşi putere de seducţie pe care o avea Amy Winehouse, ca să recreăm emoţia unei reîntâlniri autentice cu muzica sa”, spune Sorina Burlacu, director general Events.

“De când mă ştiu, am fost fan… Janis Joplin! Amy Winehouse este, cred eu, un fel de Janis Joplin a ultimei generaţii. Cu bunele şi cu relele acumulate între timp. Multe se pot spune în contradictoriu, probabil. Dar un lucru este cert: muzica ei va rămâne. Gestul nostru de acum nu este decât un mic omagiu adus unei artiste cu destin tragic, care se alătura celebrei galerii care îi reuneşte pe Jimi Hendrix, Janis Joplin şi Jim Morrison”, spune Paula Seling.

“Când am descoperit-o am fost şocată. Într-o lume muzicală în care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur…. o voce inconfundabilă, personalitate puternică şi mult feeling. O pun pe aceeaşi treaptă cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston… Pentru mine rămâne unică” spune şi Maria Radu.

La rândul ei, Rona Hartner se declară “foarte încântată că cineva a avut ideea asta” şi “emoţionată” că a fost inclusă în realizarea ei.

DVD-ul “I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)” include piese de referinţă de pe albumul de debut al lui Amy Winehouse, “Frank”, şi, de asemenea, de pe “Back to Black“: “You Know I’m No Good“, “Tears Dry On Their Own“, “Valerie“, “Rehab” şi multe altele. Este un recital emoţionant de aproape 60 de minute de concert live, înregistrat la Londra, la Sheperd’s Bush Empire.

Amy Winehouse s-a stins din viaţă la doar 27 de ani, pe 23 iulie, din cauza problemelor sale cu drogurile şi alcoolul. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt talent excepţional al regretatei cântăreţe britanice era acela de a compune – muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, “Frank” şi “Back to Black”, s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Albumul “Back to Black” din 2006 a obţinut cinci trofee Grammy.

Sursa: MEDIAFAX

Comentarii

comments

Reporter Corespondent | roxana.voicu@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending