Connect with us

A-Z NEWS

Secrete de alcov din viaţa Elenei Lupescu şi a prinţului Carol al II-lea al României

Published

on

Reclame

Era cea mai eleganta femeie din Capitala, avea amanti si isi traia viata intr-o petrecere continua. Elena Lupescu, sau Magda, cum i se spunea in cercurile mondene bucurestene, a fost o femeie care a stiut ce a vrut- l-a vrut pe Printul Romaniei Carol al-II-lea si l-a cucerit pe viata. Despre ea se spune ca avea peste 200 de rochii, 3 hermine albe, 16 blanuri, 8 vulpi si 4 cape. In total 38 de cufere mari pentru imbracaminte si argintarie, o colectie de timbre extrem de valoaroase, bani.

Duminica, 31 octombrie, de la 17.30, Olivia Steer prezinta portretul unei femei care a reusit sa cucereasca inima unui barbat si sa influenteze politica unei tari, al unei doamne in onoarea caruia au dat receptii bancheri si industriasi autohtoni-Elena Lupescu.

Marturii inedite legate de modul in care Elena a reusit sa-l cucereasca pe Carol, istorisiri despre intalnirile politice care aveau loc sub patronajul ei dar si amanunte picante din viata celei mai elegante femei a Bucurestiului de la 1900, toate acestea au fost stranse intr-o editie document a emisiunii “Doamne de poveste”.
Roxana Ambrozie, nepoata Elenei Lupescu, Cristian Troncota, fost decan al Facultatii de informatii si istoricul Georgeta Filitti aduc marturii inedite despre femeia care i-a stat alaturi printului Carol al II lea pana la moarte si chiar si dupa aceea.

Dupa abdicarea lui Carol al II lea Elena Lupescu a plecat din tara cu un tren cu 12 vagoane, incarcat cu tablouri semnate de Tizian, Rubens, Rembrandt, El Greco, sute de goblenuri, bijuterii, armuri care decorau palatele regale de la Pelisor si Peles.

In 2003 cea pe care Regina Maria o numea “chipul pacatului incoronat in suvite rosii” si-a gasit linistea. Ramasitele ei pamintesti si cele ale lui Carol al 2 lea au fost aduse in tara pentru a fi reinhumate, impreuna, la manastirea Curtea de Arges.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending