Connect with us

Business

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti, pe locul 4 în lupta cu fenomenul contrabandei

Published

on

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti a întreprins în 2016 un număr de 3 măsuri de prevenire a contrabandei.  În funcție de volumul de mărfuri de contrabandă confiscate, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti ocupă locul 4 în clasamentul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi analizate.

 

Conform datelor colectate, bunurile confiscate de către Secţiile Regionale de Poliţie Transporturi sunt în proporție de peste 90 la sută ţigări și alte produse din tutun, precum și produse petroliere, în special motorină. Ca urmare a acestor acţiuni, 26.660 ţigări de contrabandă au fost confiscate şi 2 dosare penale au fost înregistrate.

 

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

 

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

 

START VOT FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2017

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending