duminică, februarie 25, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSŞefa TVR, Irina Radu a găsit soluţii pentru a scoate televiziunea publică...

  Şefa TVR, Irina Radu a găsit soluţii pentru a scoate televiziunea publică din colaps financiar

  Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a propus, joi, şase măsuri pentru creşterea veniturilor televiziunii, între care se numără creşterea timpului alocat publicităţii la 12 minute pe oră şi reintroducerea scutirilor de TVA pentru drepturile de difuzare de filme şi competiţii sportive, informeaza Mediafax.

  Societatea Română de Televiziune (SRTv) avea datorii de peste 151 de milioane de euro, la data de 1 ianuarie 2015, potrivit unui bilanţ prezentat de Irina Radu, joi, într-o conferinţă de presă.

  „Am făcut foarte multe analize serioase cu ajutorul colegilor de la economic. Dintre plăţile din 2015, 50% au reprezentat salarii, iar 20% au fost plăţi pentru datorii istorice, ce au contractat alţii în mod aiuristic şi necugetat”, a declarat Irina Radu.

  Ea a precizat că din abonamentul de 4 lei (taxa TV, n.r.) pe care îl plăteşte o persoană, aceasta beneficiază de televiziune în valoare de doar 0,2 lei, pentru că restul banilor merg pentru plata datoriilor Televiziunii Române.

  Aceasta a mai declarat că „i s-a spus clar” că nu poate fi crescută valoarea taxei TV şi că a găsit alte şase măsuri care ar ameliora situaţia financiară a societăţii. Între acestea se numără: eliminarea măsurilor discriminatorii privind regimul de publicitate în privinţa TVR faţă de televiziunile private, creşterea duratei publicităţii difuzate de Televiziunea Română, de la opt minute pe oră (în prezent) la 12 minute pe oră şi inserare de spoturi între programe, precum şi reintroducerea scutirilor de TVA pentru drepturile de difuzare de filme, competiţii sportive şi pentru abonamente la agenţii internaţionale de ştiri.

   

  Roxana Voicu - Reporter Corespondent

  Reporter Corespondent | roxana.voicu@radardemedia.ro

  Roxana Voicu - Reporter Corespondent
  Roxana Voicu - Reporter Corespondenthttps://www.radardemedia.ro
  Reporter Corespondent | roxana.voicu@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente