Şefa TVR, Irina Radu către Parlament: Televiziunea va intra în blocaj, începând de vineri - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

Şefa TVR, Irina Radu către Parlament: Televiziunea va intra în blocaj, începând de vineri

Published

on

Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a trimis, luni, o scrisoare către Biroul Permanent din Camera Deputaţilor, în care spune că SRTv se află „foarte aproape de momentul imposibilităţii de a funcţiona”, iar, de vineri, instituţia „va intra în blocaj”, informeaza Mediafax.

„Societatea Română de Televiziune se află foarte aproape de momentul imposibilităţii de a funcţiona. Am anunţat acest lucru marţi, 10 noiembrie 2015, în cadrul audierii la care am fost invitată în faţa Comisiei de Cultură, Arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor. Scopul respectivei audieri nu a fost însă situaţia financiară a SRTv şi din acest motiv nu am insistat pe acest subiect”, spune Irina Radu, în scrisoarea trimisă, luni, Camerei Deputaţilor.

Aceasta menţionează că proiecţia financiară până la sfârşitul anului se prezintă astfel: „30 noiembrie 2015: deficit 5.500.000 lei” şi „31 decembrie 2015: deficit 19.177.000 lei”.

„La acestea se adaugă perspectiva blocării conturilor de către ANAF din cauza unor datorii istorice scadente în perioada martie-aprilie 2016, în sumă de 15.500.000 lei”, se arată în scrisoarea citată.

„Aşadar, vă informez, din poziţia de director general interimar al SRTv (funcţie pe care o exercit de şase săptămâni), că instituţia va intra în blocaj după data de 20 noiembrie 2015. SRTv nu mai funcţionează oricum, de mulţi ani, la parametrii normali pentru o televiziune publică europeană”, spune Irina Radu.

Potrivit acesteia, situaţia gravă a Televiziunii Române a fost prezentată în fiecare an, în rapoartele anuale de activitate depuse la Parlament, care arătau „din ce în ce mai dramatic, făcând evident trendul economic negativ al instituţiei”.

„Faptul că Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTv nu a fost modificată şi, pe de altă parte, că Memorandumul Guvernului din 2012 nu a fost respectat, a dus la o situaţie, acum, fără ieşire – dacă nu primim sprijin din exteriorul instituţiei”, mai spune Irina Radu.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending