Senatul sare în apărarea ANTENA 3! Premierul Ciolos, chemat să dea explicaţii!

0
1654

Şedinţa extraordinară în plenul Senatului pentru apărarea posturilor Intact! Mai mulţi senatori şi-au expus punctul de vedere în legătură cu decizia ANAF, care cere evacuarea sediilor posturilor de televiziune în 5 zile.

Senatorii au votat în unanimitate că Premierul Dacian Ciolos să vină să dea explicaţii în cazul Antena 3.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cheamă partidele la solidaritate în fața pericolului anulării statului de drept și a libertății presei.

„În ciuda diferențelor inerente, apărarea valorilor democratice și a statului de drept ar trebui să fie obiective ale tuturor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în fața senatorilor. 

Descinderea brutală și supranumerică organizată de ANAF, ieri, la sediul unei televiziuni, cu controlul abuziv al identității persoanelor aflate în sediu, de la care cred nu au lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene, ajunge să fie expresia ultimă a derapajelor permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă”, a apreciat Călin Popescu Tăriceanu, citat de antena3.ro .

Ce s-a intâmplat ieri nu este o acțiune de recuperare a creanțelor, este o încercare vădită de suprimare a libertății de exprimare presei”, a adăugat președintele Senatului.

Președintele Senatului consideră că „în fața acestei situații, se impune o atitudine de măsură în fața Parlmentului”.

„Vreau să vă solicit să fiți de acord să cerem premierului să vină de urgență pentru a da explicații pentru acțiuni ale instituțiilor aflate în subordinea Guvernului, care aruncă o pată degradantă asupra întregii țări”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu în fața senatorilor.

Antena 3 și Antena 1 riscă oprirea emisiei, după ce inspectorii ANAF au descins la sediile confiscate ale redacțiilor de știri și în clădirea Antena Group pentru a transmite o notificare de evacuare în termen de cinci zile, începând de luni.

Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg

Comentarii