Connect with us

EVENTS

Senior Center este locul in care batranetea nu este considerata o povara …

Published

on

 

Multe persoane considera ca batranetea este cea mai dificila parte a vietii pentru ca in timpul batranetii apar tot felul de probleme medicale. De asemenea, faptul ca marea majoritate a copiilor pleaca de acasa in incercarea de a-si crea un drum cat mai frumos este un alt motiv pentru care batranetea este considerata a fi cea mai grea perioada a vietii. Fie ca ne place, fie ca nu, la un moment dat cu totii vom trece prin aceasta perioada.

Azilul de batrani, una dintre variantele pentru trairea cu demnitate a batranetii

Pentru persoanele batrane care au ramas singure sau care nu vor sa ii deranjeze pe copii, azilul de batrani este cea mai buna solutie. Atentie! Nu orice azil de batrani este cea mai buna solutie pentru ca, din pacate, exista si azile de batrani in care persoanele varstinice sunt tratate necorespunzator. Pentru a nu merge intr-un astfel de azil de batrani este necesar ca alegerea azilului de batrani sa fie realizata dupa analizarea intregii piete si, dupa analizarea informatiilor prezentate de fiecare azil de batrani. Acela care ii va trata pe batrani ca pe niste oameni care, dupa 35 -40 de ani de munca merita sa aiba parte de o batranete linistita, lipsita de griji financiare sau de oricare alta natura, este alegerea care trebuie faucta. Senior-center este unul dintre azilele de batrani care ofera batranilor un tratament ireprosabil din toate punctele de vedere. Principiile care stau la baza personalului care lucreaza in cadrul acestui azil de batrani sunt: corectitudinea, respectul fata de persoanele varstnice si profesionalismul.

Servicii oferite de catre senior-center

Senior-center este azilul de batrani in care persoanele care locuiesc in cadrul acestuia nici macar nu simt ca s-ar afla intr-un azil de batrani. Tratamentul oferit de catre personalul care lucreaza in cadrul acestui azil de batrani, conditiile de trai oferite dar si relatiile inter umane care se dezvolta in cadrul acestui azil de batrani sunt doar cateva dintre motivele pentru care persoanele varstnice se simt ca acasa in cadrul acestui azil de batrani. Principalele servicii oferite de catre acest azil de batrani sunt urmatoarele:

  • Cunoscuta ca si gimnastica medicala, kinetoterapia este modalitatea prin care sistemul muscular al persoanelor varstnice este mentinut intr-o stare cat mai buna. De asemenea, kinetoterapia ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar dar si la oferirea unei stari de bine din punct de vedere fizic dar si sufleteste.
  • Pentru a pastra creierul intr-o stare cat mai buna este necesar ca acesta sa fie pus la treaba. In cazul persoanelor varstnice, care stau la azilul de batrani, punerea la treaba a creierului este echivalenta cu citirea unui numar cat mai mare de carti. Avand in vedere ca bibleoteca cuprinde un numar mare de carti si din domenii variate, cititul este una dintre pasiunile comune ale persoanelor care locuiesc la azilul de batrani.
  • Spalatorie/curatatorie. Pentru ca persoanele varstnice care locuiesc in cadrul acestui azil de batrani sa nu faca eforturi fizice fara rost este pus la dispozitia acestora serviciul de spalatorie/curatatorie.
  • Dotarea azilului de batrani cu piscina este unul dintre cele mai importnate avantaje oferit de catre acest azil de batrani.
  • Bucatarie proprie. Chiar daca detinerea unei bucatarii proprii nu pare un mare avantaj trebuie stiut faptul ca exista si aziluri de batrani care nu au aceasta utilitate. Prezenta bucatariei transmite faptul ca intreaga alimentatie oferita este de cea mai buna calitate si pdodusa doar din alimente care nu pun in pericol starea de sanatate a celor care o consuma.

Pentru ca batranii care sunt cazati in azilul de batrani senior-center sa nu afle ce este aceea depresia sau starea de tristete, periodic sunt organizate evenimente care au drept scop mentinerea starii psihice la un nivel cat mai ridicat. Printre cele mai importante evenimente care se organizeaza in cadrul acestui azil de batrani pot fi mentionate urmatoarele:

  • Plimbarile in aer liber.
  • Iesirile la restaurant.
  • Diverse excursii.
  • Serbarea zilelor onomastice precum si a zilelor de nastere.

Aceste activitati sunt realizate pentru a incuraja relationarea intre persoanele care locuiesc in azilul de batrani dar, si pentru a le insufla batranilor o stare de bine din punct de vedere mintal. Periodic, sunt realizate fel de fel de activitati care au drept scop scoaterea persoanelor varstnice din monotonia specifica varstei.

Concluzii

Decizia de a trai intr-un azil de batrani pare la prima vedere o decizie greu de luat, mai ales avand in vedere modul urat in care erau percepute azilurile de batrani. Aceasta decizie nu mai este greu de luat in momentul in care conditiile oferite de catre azilul de batrani sunt identice sau poate chiar mai bune decat conditiile de trai avute acasa. Senior-center pune la dispozitia persoanelor in varsta cele mai bune conditii pentru ca acestea sa nu simta lipsa confortului de acasa. Pentru a afla mai multe detalii despre conditiile de trai oferite in cadrul acestui azil de batrani  dar si pentru a vedea pe viu care sunt conditiile de trai care ii fac pe batrani sa uite de confortul din propria lor casa si sa aprecieze ceea ce li se ofera in cadrul azilului de batrani poti incerca prin accesarea site-ului https://www.senior-center.ro.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending