Connect with us

UTILE

Sensibilitatea dentară nu trebuie să îți controleze viața: o poți trata la Smile Ambassador!

Published

on

Te dor dinții ori de câte ori bei lichide calde, reci sau dulci? Nu poți mânca înghețată și uneori chiar și alimentele picante îți provoacă disconfort la nivelul danturii? În cazul acesta, suferi de sensibilitate dentară. Foarte multe persoane se confruntă cu această problemă, însă nu trebuie să îți controleze viața. Cauzele sensibilității dentare sunt cunoscute și astfel poți să o tratezi și să uiți de dureri și de restricții alimentare.

În cele mai multe cazuri, sensibilitatea dentară este determinată de acumularea plăcii bacteriene sau a tartrului. Astfel, gingiile sunt iritate și orice factor sensibilizant, cum ar fi băuturi sau alimente calde sau reci, le fac și mai reactive, provocând dureri îngrozitoare pe moment.

Dacă nu elimini placa bacteriană și tartrul, în timp vei ajunge la retracție gingivală. În acest moment, sensibilitatea nu va mai apărea doar la alimente dulci, reci sau calde, ci te va însoți aproape toată ziua, chiar și când bei apă la o temperatură suportabilă. De aceea, este bine să ajungi cât mai repede la medic pentru a trata această problemă.

Alte cauze ce pot determina sensibilitatea dentară sunt:

  • carii
  • obturații fisurate
  • reflux gastric
  • eroziunea smalțului
  • anumite intervenții ce expun rădăcina dintelui
  • periaj agresiv și incorect.

Indiferent de gradul de sensibilitate, trebuie să mergi cât mai repede la medic și îți recomandăm să alegi clinica stomatologica Smile Ambassador, unde vei primi tratament personalizat și vei uita de dureri și neplăceri.

În ceea ce privește tratamentul, există mai multe variante de abordare, în funcție de factorii declanșatori. Dacă sensibilitatea este cauzată de un periaj agresiv, incorect, atunci medicul te va învăța cum poți să îți cureți dinții eficient. Schimbarea periuței este necesară, iar în primă fază, până se vindecă gingiile, vei apela la o variantă extra-soft, iar mai apoi vei folosi periuțe soft, care nu rănesc gingiile și nu afectează smalțul.

În cazul în care sensibilitatea este cauzată de placă bacteriană sau tartru, un tratament foarte bun este reprezentat de igienizarea dintilor. Astfel, se va apela la detartraj și periaj profesional și dacă este nevoie chiar și la airflow, pentru a elimina toate resturile de tartru și petele de pe dinți.

Dacă a fost afectat smalțul dentar, există o șansă ca acesta să fie refăcut cu ajutorul tratamentelor în cabinetul dentar și cu întreținere acasă. Astfel, se pot utiliza tratamente de fluorizare în cabinetul stomatologic și mai apoi, pacienții pot utiliza paste de dinți speciale, pentru o anumită perioadă. De asemenea, se pot utiliza și ape de gură cu azotat de potasiu și fluor. 

Tot printre tratamentele ce pot fi realizate în cabinetul stomatologic, se află și cel cu laser. Studiile și miile de pacienți tratați cu succes în întreaga lume, au demonstrat că se poate obține o reducere semnificativă a sensibilității cu ajutorul laserului.

În cazul retracției gingivale, este important să tratezi această afecțiune cât mai curând, nu doar din cauza disconfortului, ci și din cauza că în timp, vei începe să pierzi dinții.

Așadar, dacă te confrunți cu sensibilitate dentară, programează-te cât mai curând la un consult la Smile Ambassador!

Sursa foto: www.perfectteeth.com

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending