Connect with us

Life Style

Șerban Copoț, Animal X: ”Să accepți că prin gesturi minuscule poți începe SCHIMBAREA”

Published

on

Reclame

Jovial, charismatic, mereu cu gândul la porecle pentru cei din jur, Șerban Copoț, alias Hyenă este un artist complet, prezent pe scena muzicală din România de mai bine de 15 ani. De la versurile, ”Toți băieții-mi spun Hyenă/E numele meu de scenă/Ați venit aici la fix/N-ați găsit cumva un pix?”, liderul trupei Animal X a trecut la beat-uri rock, a devenit tătic și este un ecologist convins, el primind în 2009 premiul cel mare pentru întreaga activitate în domeniul protecției mediului în cadrul Galei Infomediu Europa.

Ecologia este un stil de viață pentru Șerban, care a ales să vorbească despre acest lucru pe blogul său, și nu doar o fiță, cum este pentru alții.

În articolul intitulatUn nou mod de gândire e necesar dacă oamenii vor să supraviețuiască – Albert Einstein, artistul vorbește despre resursele limitate pe care le are natura în cele din urmă și necesitatea de a găsi un echilibru cu planeta:

”IT’S A FACT, cum spune sec englezul, această planetă are resurse limitate și consumerismul zilelor noastre duce la epuizarea ei. Inteligența noastră nu se poate măsura numai în direcția progresului tehnologic ci în capacitatea de a găsi un echilibru cu mediul înconjurător, acel echilibru încântător pe care l-am admirat toți în Avatar sau pe care încă îl mai găsești pe unele insule din Pacific unde omul n-a intervenit în acest balans fragil…vreau să vă mărturisesc că eu CRED în schimbarea omului.

Șerban își continuă articolul subliniind faptul că schimbarea față de mediul înconjurător vine treptat, omul nu poate deveni dintr-o dată ecologist; însă este important să își dorească să facă o schimbare în acest sens:

Nu trebuie să fii ecologist din naștere ca să devii unul, nu trebuie să fii neprihănit ca o fecioară ca sa începi ușor-ușor să deschizi ochii și să accepți că prin gesturi minuscule poți începe SCHIMBAREA.

Te-ai săturat să ți se spună că nu contezi, te-ai săturat să te simți prost că îți dorești să evoluezi și încerci să ascunzi asta purtându-te în așa fel încât să nu ieși în evidență, te-ai săturat să te simți singur atunci când gândul tău zboară în alte direcții decât haine de firmă, combinații, știri senzaționale etc. Nu le purta ranchiună celor din jurul tău. Ajută-i prin exemplul tău pentru că ei nu poartă vina orbirii la care sunt supuși din toate direcțiile de către consumerismul agresiv îmbrăcat în cele mai îmbietoare forme posibile. Nu spun acum să declari cocoțat pe un bloc de locuințe că de mâine începi o altă viață, ci ia-o pas cu pas.

De exemplu, săptămâna aceasta învață-te să nu mai lași încărcătorul de la telefon uitat în priză, săptămâna viitoare, închide televizorul când nu mai este nimeni în cameră, cealaltă nu mai lăsa apa să curgă în timp ce te speli pe dinți, etc. Pas cu pas devii un alt om.”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show10 ore ago

Szilard si Variu, cei doi mari castigatori ai competitiei „Insula de 1 milion”

ENTERTAINMENT22 de ore ago

VIDEO Huiduielile de la concertul Coldplay de la București, în presa internațională: „S-au reaprins dezbaterile despre rasism în România”

Emisiunio zi ago

URMEAZĂ ÎNTREBAREA Marina Almășan, invitată in emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KANAL D

Premieră TV3 zile ago

Tablou de familie – Un nou serial turcesc, încărcat de dramatism, în premieră, la Kanal D!

Vedete TV3 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, primul interviu de la întoarcerea la PRO TV, față-n față cu Andreea Esca!

FOTBAL3 zile ago

Experții din studiourile UEFA EURO 2024, Ciprian Marica, Răzvan Raț, Laurențiu Reghecampf, Alexandru Chipciu și Florin Răducioiu, oferă primele declarații înainte de startul turneului!

Seriale3 zile ago

Brigada Nimic se apropie de final! Miercuri seară, aventurile celor patru polițiști au adus hohote de râs în casele telespectatorilor

EVENTS3 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Sport4 zile ago

Costin Ștucan și Cătălin Oprișan sunt prezentatorii Studioului UEFA EURO 2024, la PRO TV!

AUDIENȚE TV5 zile ago

Aseară, comedia a cucerit România! Brigada Nimic a fost, din nou, lider incontestabil de audiență!

Sport5 zile ago

PRO TV anunță echipa celor care vor comenta meciurile de la EURO 2024, din 14 iunie: ”una dintre vocile care vor încerca să ajute telespectatorii să fie implicați total”

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending