joi, februarie 22, 2024
More
  AcasăTeleviziuneCampanie TVSeria de reportaje Divorț de România începe la Observator

  Seria de reportaje Divorț de România începe la Observator

  5,7 milioane de români s-au despărţit oficial de România în ultimii 30 de ani. Țata noastră a pierdut medici, ingineri, artişti, dar şi meseriaşi preţioşi. 40% dintre emigranții români sunt absolvenți de studii superioare. Unora dintre ei, Vestul le-a oferit ce au visat. Dar preţul e o veşnică dilemă: cui aparţin românii din Diaspora? E o datorie să te simți legat de România? Sau un motiv de învinovăţire că ai ales o altă ţară? Prima generație care s-a despărţit de România a rămas cumva cu gândul acasă.

              Departe de casă, au dat naştere unei noi generaţii. Aproape un milion de copii români s-au născut în diaspora. Copiii românilor care au ales să divorțeze de România, de multe ori, privesc mai puţin înapoi. Iar numărul celor care pleacă de pe băncile școlii direct în străinătate crește de la un an la altul.

              Rezultatul se vede și în statistici – suntem tot mai puţini, sistemul de pensii din România se clatină, mai avem doar 5 milioane de angajaţi şi criza forţei de muncă se adânceşte. Banii veniți de peste granițe au însă propria lor poveste. În fiecare an, cu toţii trimit în ţară între 3 şi 4 miliarde de euro – mai mult decât investiţiile străine directe.

              Pornind de la aceste realități, reporterii Observator au mers pe urma celor care au ales drumul străinătăţii cu gândul că într-o zi se vor întoarce. Ce s-a ales de visurile celor care au emigrat demult, dar şi ce s-a schimbat aici, telespectatorii vor putea urmări din această seară la ora 19.00, în seria „Divorţ de România”, la Observator Antena 1.

               Promo-ul „Divorț de România”poate fi urmărit aici

  Dorin Huntai- Redactor-Șef

  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

  Dorin Huntai- Redactor-Șef
  Dorin Huntai- Redactor-Șefhttps://www.radardemedia.ro
  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente