Serial documentar în premieră: „Ceauşescu şi poporul” , la TVR 2

0
720

În cadrul ciclului TVR 60 , în fiecare marţi, ora 20, la TVR 2,  puteţi urmări primele trei episoade ale documentarului Ceauşescu şi poporul  – un adevărat document istoric despre epoca Ceauşescu – realizat, după 26 de ani de la căderea regimului comunist, de Răzvan Butaru.

 

“Când m-am apucat de lucru la acest proiect m-am gândit că nu vreau să trăiesc clipa în care fata mea Maria, acum doar un copil, o să îmi ceară socoteală că generaţia mea a fost împotriva unui „erou al naţiei”, care a făcut numai bine ţării şi care a fost ucis mişeleşte. M-am gândit că ea şi generaţia ei trebuie să ştie adevărul ca să nu rişte vreodată să se întoarcă în trecut, pe un drum greşit şi să nu ajungă să trăiască ororile comunismului de orice fel”, mărturiseşte Răzvan Butaru.

 

Vor fi prezentate de-a lungul serialului interviuri inedite cu: Ion Iliescu, Cornel Burtică, Mircea Maliţa, sau cu istoricii Marius Oprea, Florin Soare, Daniela Mustaţă – despre cum era şi cum gândea Ceauşescu după ce a ajuns la putere.

 

Foto Credit: TVR

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre schimbările din grila televiziunilor, zona acces! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.