Connect with us

Seriale

Serialul de succes coreean, FURTUNA LA PALAT, revine în grila TVR 1

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Din 10 iulie, de luni până vineri, de la ora 17.45, urmăriţi povestea prinţului Yi Sa, a cărui soartă se împleteşte, încă din copilărie, cu cea a servitoarei Sung Song-yeon şi a soldatului Park Daesu.

Serialul „Furtuna la Palat” este o drama istorică despre viața lui Yi San, care a devenit mai târziu Jeongjo, al 22-lea rege al dinastiei Joseon. Acesta este un suveran cunoscut pentru valorile democratice și generozitatea sa față de oamenii de rând. Serialul a obținut o popularitate uriașă la TVR și este o poveste captivantă despre un personaj istoric remarcabil.

Actorii sunt foarte expresivi, iar imaginea și efectele vizuale sunt de înaltă calitate. De asemenea, precizia istorică și reprezentarea epocii sunt respectate cu atenție. Serialul abundă în sentimente intense, iar costumele și accesoriile sunt spectaculoase. Scenariul este bine elaborat și fiecare detaliu este luat în considerare cu atenție.

Dacă ești un iubitor al dramelor istorice și ești în căutarea unei povești fascinante, „Furtuna la Palat” este o alegere excelentă. Poți urmări acest serial la TVR 1 și te vei bucura de o experiență de vizionare captivantă și educativă.

Povestea începe la palatul regal Changgyeong, la jumătatea secolului 18, când micul Yi San trăieşte o dramă care-i va marca viaţa: bunicul său, regele, îşi execută propriul fiu – pe Sado, tatăl lui Yi San – de teamă să nu fie detronat de acesta. Yi San devine astfel prinţ moştenitor şi se va dovedi demn de acest titlu. De-a lungul a 40 de ani, ca prinţ şi, mai târziu, ca rege, el va domni cu inteligenţă şi cu simţul dreptăţii, fără să se rătăcească în labirintul intrigilor politice, şi având mereu ca sprijin iubirea care-l leagă de frumoasa Song-Yeon.

Jeongjo s-a dovedit a fi un lider înnăscut, care a pus capăt politicii partizane vicioase și a revitalizat economia secolului XVIII datorită cunoștințelor și înțelepciunii sale. Serialul prezintă momentele dramatice din viața regelui, începând cu anii copilăriei acestuia, dar și realizările savanților vremii (Silhak) precum și oficialii de rang înalt care au contribuit la consolidarea regatului.

Apogeul artelor coreene a fost atins către sfârșitul dinastiei Joseon (1392 – 1910) un exemplu fiind fortăreața Hwaseong, o realizare arhitecturală remarcabilă. Oameni de seamă ai istoriei artei coreene (cum ar fi Park Ji-won, Lee Ick, Jung Yak-yong, Kim Hong-do, Shin Yoon-bok și alții) apar în acest serial, pe măsură ce cultura occidentală începe să își facă loc în regat.

Serialul „Furtună La Palat” sau „Lee San, Wind of the Palace”, producţie MBC a anului 2007, s-a bucurat de un mare succes atât la public, cât şi la critici, obținând numeroase premii și înregistrând rating-uri foarte mari.

Din distribuţie fac parte Lee Seo Jin (Yi San/King Jeong Jo), Park Ji Bin (copilul Yi San), Han Ji Min (Seong Song Yeon), Lee Han Na (micuța Song Yeon), Park Eun Hye (regina Hyo Eui), Lee Jong Soo (Park Dae Su), Kwon Oh Min (copilul Dae Su).

Nu rataţi la TVR 1, din 10 iulie, de luni până vineri, de la ora 17.45, ”FURTUNĂ LA PALAT”, o dramă istorică despre viaţa lui Yi San, devenit mai târziu Jeongjo, al 22-lea rege al dinastiei Joseon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending