joi, februarie 22, 2024
More
  AcasăTeleviziuneSerialul fenomen „Doctor Quinn” – vine la TVR 2, din 7 iunie

  Serialul fenomen „Doctor Quinn” – vine la TVR 2, din 7 iunie

  Producția cu 4 premii Primetime Emmy care i-a adus frumoasei actriţe Jane Seymour un Glob de Aur – poate fi urmărită zilnic, de luni până vineri

   

  „Doctor Quinn”, unul dintre cele mai faimoase şi îndrăgite seriale western vine la TVR 2 din 7 iunie şi poate fi urmărit de la ora 16.00 – dar şi seara. În prima săptămână, el va fi programat de la ora 23.00, urmând ca din 14 iunie, reluarea episodului de la ora 16.00 să fie difuzată la ora 22.00.

  Iniţial, reţeaua CBS a realizat şi lansat doar un episod pilot pentru a „testa” interesul publicului pentru o astfel de producţie, iar rezultatele au fost peste aşteptări. „Doctor Quinn” a fost un succes fulminant încă de la acest prim episod, astfel încât producătorii au decis continuarea sa. Aşa se face că au fost realizate 150 de episoade, pe parcursul a şase sezoane.

  Curând după lansare, succesul şi popularitatea serialului a depăşit graniţele SUA, ajungând în peste 100 de ţări în care a rulat. În momentul în care s-a anunţat întreruperea serialului, protestele fanilor au fost atât de vehemente, încât producătorii s-au văzut forţaţi să continue acţiunea.

  Soluţia lor de compromis a fost să realizeze alte două filme care au continuat aventurile lui „Doctor Quinn”.

  Din 7 iunie, TVR 2 va difuza atât cele 150 de episoade ale „Doctor Quinn”, cât şi cele două filme care continuă acţiunea eroilor din serial.

   

  Dacă de regulă o carte stă la baza unei producţii cinematografice sau de televiziune, în cazul de faţă a fost exact invers.

  Succesul extraordinar la public înregistrat de serialul fenomen „Doctor Quinn” a determinat apariţia mai multor cărţi cu aventurile personajelor din serial. Interesul major poate fi explicat şi prin faptul că, chiar dacă acţiunea se petrece la jumătatea anilor 1800, subiectele sunt cât se poate de actuale şi astăzi: rasism, bigotism, medicină alternativă, migraţie – toate desfăşurate pe fundalul luptei unei femei pentru a se afirma într-o lume a bărbaţilor.

  Serialul creat de Beth Sullivan rămâne unul de referinţă nu doar prin problemele actuale, ci şi pentru  mesajele sale optimiste – pentru că în „Doctor Quinn” compasiunea, generozitatea, întrajutorarea şi curajul eroilor sunt principalele arme în lupta cu problemele apărute.

  Protagoniştii aleşi au şi ei o contribuţie importantă la succesul serialului: Jane Seymour şi Joe Lando, actorii care dau viaţă personajelor  Dr. Michaela Quinn şi Byron Sully, formând unul dintre cele mai faimoase cupluri de pe micul ecran.

  Dincolo de palmaresul impresionant, cu 20 de trofee dintre care 4 premii Primetime Emmy şi alte 44 de nominalizări (conform IMDB), serialul „Doctor Quinn” i-a adus lui Jane Seymour un Glob de Aur (în 1996), în timp ce Joe Lando a fost numit „unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi din lume” (de revista People, în 1993).

   

  Petrut Nechifor - Reporter

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente