Digital
SES va susține prin satelit operațiunile RPAS ale Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă

EMSA va utiliza serviciile satelitare multi-bandă și multi frecvență ale SES pentru operațiunile aeronavelor pilotate de la distanță în misiuni de securitate, salvare și monitorizare a poluării
SES și Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (European Maritime Safety Agency – EMSA) au anunțat semnarea unui nou contract, prin care agenția va continua utilizarea serviciilor satelitare de înaltă performanță ale SES pentru operațiunile Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS).
Prin noua înțelegere, serviciile SES de conectivitate gestionată vor permite utilizatorilor finali să primească și să schimbe date aproape în timp real și să susțină nevoile operaționale ale misiunilor pe mare.
SES este un partener tradițional al EMSA în furnizarea de servicii integrate maritime pentru a susține obiectivele UE în crearea unui sector maritim sigur, competitiv și prietenos cu mediul. Noul contract multianual continuă înțelegerea anterioară, care punea la dispoziția diferitelor misiuni EMSA servicii garantate de conectivitate de înaltă performanță pentru monitorizarea poluării, siguranță maritimă și supraveghere maritimă generală.
Conform noii înțelegeri, SES va utiliza capacitatea de comunicații guvernamentale SATCOM în bandă Ku-, Ka- și Ka militar și segmentul terestru pentru a continua să furnizeze servicii de conectivitate pentru misiunile RPAS ale EMSA în diferite regiuni de coastă din Uniunea Europeană. Serviciul va permite Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță să efectueze operațiuni pe distanțe medii și lungi.
De asemenea, serviciile de clasă GovSatCom vor oferi conectivitate navelor maritime, făcând posibilă utilizarea aplicațiilor ce utilizează intens date – precum distribuirea de date audiovizuale ale misiunilor RPAS, securizarea accesului la rețea și conectarea cu sediul central terestru, pentru a permite luarea deciziilor în timp util.
Soluția de conectivitate furnizată EMSA se bazează pe platforma REACH, o nouă soluție dezvoltată de SES special pentru utilizatorii guvernamentali și instituționali din Europa care necesită conectivitate rapidă, sigură și solidă. Platforma permite utilizarea serviciilor de tip GovSatCom pentru aplicații pentru securitate, siguranță și răspuns la urgențe.
„Odată cu creșterea numărului de senzori utilizați în misiunile RPAS și traficului de date corespunzător, avem nevoie de capacități de tip GovSatCom care să răspundă rapid și flexibil nevoilor de creștere a performanței, securitate și acoperire pentru a susține utilizatorii. Suntem încântați să continuăm colaborarea cu SES pentru a asigura siguranța maritimă a Uniunii Europene”, a declarat Maja Markovčić Kostelac, Executive Director EMSA.
„Pe măsură ce Uniunea Europeană adoptă tot mai mult soluții RPAS pentru misiunile maritime, este prioritatea noastră să furnizăm servicii administrate de tip GovSatCom de înaltă performanță, utilizând infrastructura terestră și spațială a SES, precum și acoperirea globală multi-bandă și multi-frecvență.
Acest lucru oferă utilizatorului final informațiile și instrumentele de care are nevoie pentru a derula misiuni cu succes și în siguranță, inclusiv monitorizare de la distanță și evaluare în timp real a situațiilor”, a declarat Philippe Glaesener, Senior Vice President for Defence, Security and Institutions, SES. „Și nu ne oprim aici. SES continuă să pună la dispoziție soluții multi-orbită inovative, extinzând serviciile guvernamentale pentru a răspunde creșterii cererii.”
Noua înțelegere cu EMSA va permite statelor membre ale Uniunii Europene să acceseze serviciile de bandă Ku- și Ka- de pe șapte sateliți SES, precum și serviciile în bandă guvernamental militar-Ka ale satelitului GovSat-1 și centrele de operațiuni GovSat din Europa. SES este singura companie care operează un total de 70 de sateliți, inclusiv 50 de sateliți geostaționari, precum și 20 non-geostaționari pe orbită medie, oferind conectivitate SATCOM la
- Reality Show5 zile ago
PRO TV în război cu KANAL D! Cele două posturi de top luptă pentru supremație! Survivor All Stars în duel cu noul show fenomen de la KANAL D! Ce va alege publicul
- Program TV3 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 24 – 30 noiembrie 2023
- AUDIENȚE TV7 zile ago
America Express, lider de audiență. Romică și Cătălin Țociu, salvați aseară de soarele verde de la eliminare
- Program TV2 săptămâni ago
Programul ANTENA 1 pentru perioada 1 – 7 Decembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 27 Noiembrie – 03 Decembrie 2023
- ENTERTAINMENT3 săptămâni ago
Fiul unui cunoscut om de afaceri la un pas de tragedie! Salvat de un medic roman, dupa ce fusese diagnosticat gresit in Turcia!
- Emisiuni2 săptămâni ago
Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”
- Analize Audiente TV7 zile ago
PRO TV a fost lider incontestabil de audiență!
- Program TV3 săptămâni ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2023
- Program TV2 săptămâni ago
Programul Kanal D pentru săptămâna 27 Noiembrie – 03 Decembrie 2023
- Program TV6 zile ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 04 – 10 Decembrie 2023
- Timp Liber5 zile ago
Micuța ploieșteancă Theoris Darya luptă, de 11 luni, să învingă cancerul. Fetița are nevoie de transplant.
- Concerte2 săptămâni ago
Maria Clara va asteapta la Concert Magic Christmas
- Program TV2 săptămâni ago
Programul HAPPY CHANNEL pentru săptămâna 1 – 7 decembrie 2023
- Reality Showo săptămână ago
KANAL D pregăteşte cel mai inedit reality de aventură! Miza este uriaşă 1.000.000 de lei! Lovitură fatală pentru PRO TV! Celebrul post va „spulbera” concurența cu cel mai mare experiment social televizat din istoria televiziunii!
- Analize Audiente TV3 săptămâni ago
Clanul a fost, aseară, lider de audiență! Peste 1.2 milioane de telespectatori au urmărit serialul