Connect with us

Digital

SES va susține prin satelit operațiunile RPAS ale Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă

Published

on

Foto credit : SES

EMSA va utiliza serviciile satelitare multi-bandă și multi frecvență ale SES pentru operațiunile aeronavelor pilotate de la distanță în misiuni de securitate, salvare și monitorizare a poluării

SES și Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (European Maritime Safety Agency – EMSA) au anunțat semnarea unui nou contract, prin care agenția va continua utilizarea serviciilor satelitare de înaltă performanță ale SES pentru operațiunile Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS).

Prin noua înțelegere, serviciile SES de conectivitate gestionată vor permite utilizatorilor finali să primească și să schimbe date aproape în timp real și să susțină nevoile operaționale ale misiunilor pe mare.

SES este un partener tradițional al EMSA în furnizarea de servicii integrate maritime pentru a susține obiectivele UE în crearea unui sector maritim sigur, competitiv și prietenos cu mediul. Noul contract multianual continuă înțelegerea anterioară, care punea la dispoziția diferitelor misiuni EMSA servicii garantate de conectivitate de înaltă performanță pentru monitorizarea poluării, siguranță maritimă și supraveghere maritimă generală.  

Conform noii înțelegeri, SES va utiliza capacitatea de comunicații guvernamentale SATCOM în bandă Ku-, Ka- și Ka militar și segmentul terestru pentru a continua să furnizeze servicii de conectivitate pentru misiunile RPAS ale EMSA în diferite regiuni de coastă din Uniunea Europeană. Serviciul va permite Sistemelor pentru Aeronave Pilotate de la Distanță să efectueze operațiuni pe distanțe medii și lungi.

De asemenea, serviciile de clasă GovSatCom vor oferi conectivitate navelor maritime, făcând posibilă utilizarea aplicațiilor ce utilizează intens date – precum distribuirea de date audiovizuale ale misiunilor RPAS, securizarea accesului la rețea și conectarea cu sediul central terestru, pentru a permite luarea deciziilor în timp util.

Soluția de conectivitate furnizată EMSA se bazează pe platforma REACH, o nouă soluție dezvoltată de SES special pentru utilizatorii guvernamentali și instituționali din Europa care necesită conectivitate rapidă, sigură și solidă. Platforma permite utilizarea serviciilor de tip GovSatCom pentru aplicații pentru securitate, siguranță și răspuns la urgențe.

„Odată cu creșterea numărului de senzori utilizați în misiunile RPAS și traficului de date corespunzător, avem nevoie de capacități de tip GovSatCom care să răspundă rapid și flexibil nevoilor de creștere a performanței, securitate și acoperire pentru a susține utilizatorii. Suntem încântați să continuăm colaborarea cu SES pentru a asigura siguranța maritimă a Uniunii Europene”, a declarat Maja Markovčić Kostelac, Executive Director EMSA.

„Pe măsură ce Uniunea Europeană adoptă tot mai mult soluții RPAS pentru misiunile maritime, este prioritatea noastră să furnizăm servicii administrate de tip GovSatCom de înaltă performanță, utilizând infrastructura terestră și spațială a SES, precum și acoperirea globală multi-bandă și multi-frecvență.

Acest lucru oferă utilizatorului final informațiile și instrumentele de care are nevoie pentru a derula misiuni cu succes și în siguranță, inclusiv monitorizare de la distanță și evaluare în timp real a situațiilor”, a declarat Philippe Glaesener, Senior Vice President for Defence, Security and Institutions, SES. „Și nu ne oprim aici. SES continuă să pună la dispoziție soluții multi-orbită inovative, extinzând serviciile guvernamentale pentru a răspunde creșterii cererii.”

Noua înțelegere cu EMSA va permite statelor membre ale Uniunii Europene să acceseze serviciile de bandă Ku- și Ka- de pe șapte sateliți SES, precum și serviciile în bandă guvernamental militar-Ka ale satelitului GovSat-1 și centrele de operațiuni GovSat din Europa. SES este singura companie care operează un total de 70 de sateliți, inclusiv 50 de sateliți geostaționari, precum și 20 non-geostaționari pe orbită medie, oferind conectivitate SATCOM la

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show16 ore ago

Rescrie istoria într-un sezon cum nu s-a mai văzut! Survivor All Stars, în curând la PRO TV și pe VOYO

AUDIENȚE TV16 ore ago

Alex Maxim, Alexandra Căpitănescu, Melisa Antonesi și Vlad Musta sunt finaliștii sezonului 11 Vocea României! Peste 1.2 milioane de oameni au urmărit, aseară, emisiunea

Program Special17 ore ago

Raluka și Pavel Bartoș te invită la încă un PROTEVELION… să-l ții minte! Trăiești un nou început la PRO TV!

Reality Show17 ore ago

PRO TV anunta oficial producerea show-ului SURVIVIOR ALL STARS. Cand incepe si care sunt concurentii?

ȘTIAI CĂ...?19 ore ago

Cele mai bune reality show-uri din lume

Emisiuni2 zile ago

Au mai rămas doar 8 concurenți în competiția Vocea României! În această seară, putem urmări LIVE Semifinala acestui sezon

Analize Audiente TV2 zile ago

Românii nu ratează nicio ocazie de a râde cu gura până la urechi! – Las Fierbinți și Săriți de pe fix!, lideri de audiență!

Casting2 zile ago

Kanal D caută concurenți pentru cel mai nou show de televiziune – cel mai mare experiment social! Miza este uriașă – 1000.000 de lei!

AUDIENȚE TV3 zile ago

America Express, lider de audiență! Soarele a fost roșu aseară: Ada și Tony Galeș au părăsit competiția

Vedete3 zile ago

Secretul lui Bogdan de la Ploiești a fost dezvăluit! În ce e implicat manelistul

AUDIENȚE TV3 zile ago

Celentano a adoptat un nou stil de viață: „Ce fac eu se cheamă fasting. Beau numai 8 ore pe zi” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending