Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

De câţiva ani, pentru milioane de pământeni, ziua de 21 decembrie 2012 nu mai e o dată ca oricare alta. Se vorbeşte despre o predicţie făcută de mayasi, al căror calendar se opreşte brusc în ziua solstiţiului de iarnă de anul acesta. Se spune că va fi o aliniere a planetelor la centrul galaxiei, câmpul magnetic al pământului suferă şi el modificări şi, în plus, anul acesta se încheie o rotaţie perfectă a axei pământului, un fenomen care are loc o dată la 26 de mii de ani. În lume, oamenii au început fie să creadă că 21 decembrie va fi sfârşitul acestei lumi, într-un fel sau altul, fie să-şi pună întrebarea “Şi dacă totuşi se întâmplă ceva?”.

Echipa În Premiera a încercat să afle adevărul. Reporterii au făcut filmări în şase ţări de pe două continente, au stat de vorbă cu specialişti în calendarul maya, cu astronomi, geofizicieni, scriitori celebri şi profesori în istoria religiilor, pentru a vedea de ce această apocalipsă anunţată a stârnit mai multă agitaţie decât toate celelalte 200 profeţii din istoria omenirii.

Şi au descoperit lucruri cu adevărat uimitoare. Panica sfârşitului de lume are profunzimi mai mari decât se crede. Există în lume, inclusiv în România, oameni care îşi construiesc buncăre, care îşi fac provizii de mâncare, se înarmează şi se pregătesc pentru un eventual cataclism care ar aduce sfârşitul lumii. Dar au găsit şi oameni care aşteaptă cu nerăbdare data de 21 decembrie 2012, convinşi că atunci se va întâmpla ceva extraordinar pe Pământ şi că viaţa noastră va lua o turnură fără precedent. În bine.

În Premieră vă invita, deci, la o călătorie fantastică, prin spectacolul acestei apocalipse, oferindu-vă un reportaj maraton bine documentat, echilibrat şi sugestiv, despre pregătirile pe care le fac numeroşi oameni, de pe tot globul, pentru ziua de 21 decembrie 2012.

Sfârşitul lumii, În Premieră, duminică, 21 octombrie, de la ora 21.00, la Antena 3.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending