Connect with us

UTILE

Sfaturi de antrenament  acasă pentru a-ți menține corpul în formă excelentă

Published

on

Dacă ai decis să faci antrenamente de fitness și bodybuilding acasă este grozav, pentru că acestea te pot ajuta să-ți atingi obiectivele de a avea o musculatură bine definită. Orincine poate face asta acasă, dacă are o cameră în care să-și instaleze câteva aparate și accesorii de fitness, cum sunt acelea de pe Nab.ro care includ doar produse 100% originale.

Prin urmărirea unor reduceri și oferte la produsele de brand, poți fi sigur că vei face alegerea perfectă, respectiv vei avea articole de cea mai bună calitate la prețuri accesibile.

Există numeroase videoclipuri de fitness și antrenamente pe YouTube ca sursă de inspirație și de formare pentru oricine vrea să facă exerciții fizice acasă. Prin utilizarea unor exerciții recomandate de antrenori profesioniști, sau de sportivi cu experiență, dar și prin aplicarea unor sfaturi și antrenamente foarte bune de la aceștia, oricine poate obține rezultate grozave, indiferent dacă a făcut sau nu sport până acum, sau dacă este începător. 

Iată ce trebuie să faci pentru a te antrena acasă:

Inițial trebuie să-ți organizezi un spațiu adecvat, în care să faci antrenamentele, respectiv să-ți organizezi o sală de sport. Apoi trebuie să-ți cumperi câteva accesorii, echipamente și aparate de sport, din magazinele online, care au prețuri accesibile în acest an.

Dacă vrei să faci progrese semnificative, atunci ai nevoie de echipamente simple – precum sunt ganterele, coarda de sărit și mingea de gimnastică – dar și de aparate profesionale, care te ajută să-ți tonifici musculatura corpului, precum sunt:

  • Aparat ramat spate, bicicletă eliptică, bandă alergat
  • Dispozitive masaj (minge, centură electrică, pistol masaj sau rulou)
  • Bară tracțiuni, bară flotări, bară fitness cu corzi elastice, bară tracțiuni perete
  • Minge, bancă fitness multifuncțională, bancă de antrenament, diferite accesorii, etc.

Foarte important este să-ți stabilești un antrenament bun, să ai un număr de seturi de exerciții și de repetări de efectuat, să faci exerciții cu gantere Kettlebell, cu mingi de gimnastică, cu mișcări de construire a mușchilor, etc.

Dacă îți dorești cu adevărat să ai o condiție fizică de invidiat, trebuie să investești în câteva echipamente și accesorii cardio, în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte fitness cardio, ceas de mână pentru sport, cardio hiit trainer pentru a face antrenamente la domiciliu și altele.

Și alimentația este importantă în antrenamente, trebuie să fie sănătoasă, echilibrată și să includă și suplimente alimentare de multivitamine și proteine. În magazinele online poți găsi suplimente sportive, care ajută la creșterea musculaturii corpului. La fel cum fac și sportivii de performanță, trebuie să ai anumite planuri de dietă și în afara meniului zilnic care este necesar în menținerea sănătății corpului.

Dacă ești începător, trebuie să înveți anumite strategii de antrenament de la cei experimentați. Un lucru foarte important este să faci exerciții serioase de încălzire înainte de orice antrenament, pentru că asta te va ajuta să nu te rănești atunci când ai o activitate fizică intensă.

Un alt lucru necesar la antrenamente este să te oprești atunci când simți durere. Dacă tratezi asta cu indiferență, riști să te extenuezi și să suferi leziuni ale mușchilor. Durerea poate fi un simptom al unor leziuni la tendoane, articulații și mușchi.

Când începi antrenamentul cu greutăți, îți sugerăm să alegi inițial o greutate mai mică dacă ești începător, pentru a face exercțiile de ridicare. Ideea este de a te concentra la început pe efectuarea exercițiilor în mod cât mai corect și mai puțin pe folosirea de greutăți mari. Treptat vei putea gestiona și alte tipuri de greutăți, pentru a-ți forma masa musculară.

Repetarea exercițiilor fizice este importantă, ea te ajută să-ți menții forma tonifiată a corpului, să-ți crești masa musculară. Efectuarea exercțiilor în mod corect te va ajuta să nu te rănești și să nu suferi întinderi și leziuni musculare.

Antrenamentul acasă este accesibil tuturor și poate fi realizat oricând, în timpul liber. Dacă vrei să faci în mod serios fitness, ai nevoie și de câteva accesorii și dispozitive sportive pentru antrenament, astfel îți vei menține corpul într-o formă excelentă.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending