Connect with us

UTILE

Sfaturi pentru amenajarea unei grădini perfecte

Published

on

Vrei să îți faci grădina perfectă? Atunci este momentul să cumperi cele mai interesante articole de grădină pe care să le amplasezi în ea. Nu e deloc greu să faci asta și va trebui doar să te ocupi de amenajări astfel încât să obții rezultatele potrivite. https://bizilive.tv/ro/

Lămpile de grădină îți pot transfroma spațiul

Un loc din care să începi sunt lămpile de grădină. Poți pune o lampă solara de grădină în fiecare loc pe care îl consideri important pentru grădina ta. Recomandarea noastră este să alegi de fiecare dată cele mai bune variante astfel încât spațiul tău să ia o nouă față.

Alege un decor potrivit pentru exteriorul casei

Poți folosi mobila din răchită, din fier sau din alte materiale și tot ce trebuie să faci este să te asiguri că acestea sunt protejate contra intemperiilor. Piedestalele din beton pentru curte din ceramică servesc drept scaune suplimentare și mese de cocktail. Un set de sufragerie oval negru din aluminiu ancorează principalul spațiu de luat masa.

Poți crea jocuri de lumini fantastice

Multe peisaje sunt cele mai romantice după întuneric – prin strălucirea lunii și când luminile electrice bine plasate luminează copacii și luminează potecile. Poți duce lumina cu un pas mai departe, atârnând felinare grațioase în aer liber de ramurile copacilor. Poți folosi, de asemenea, lămpi înalte în stil stradal pentru a puncta curbele pe care le iau aleile. Toate aceste corpuri se coordonează cu luminile amplasate pe pereții exteriori ai casei.

Poți prezenta colecții de plante

Pe lângă evidențierea exemplarelor preferate în ghivece și piedestale, poți grupa plantele  în containere unde cei care ajung aici le vor aprecia la adevărata lor valoare. Le poți expune pe o masă de pin de epocă sau pe o comodă vintage, care a fost în prealabil izolata contra intemperiilor.

Utilizează elemente neobișnuite

Un coș de fier ruginit poate găzdui plante suculente de  masă, astfel încât acestea să poată ieși în evidență față de alte plante din grădina ta.

Folosește elemente decorative cu sunet

A auzi picurarea apei este o momeală aproape irezistibilă pentru a explora o grădină. Ascultându-i muzica, vrei să o urmărești până la sursă. O fântână cu un bazin octogonal creează coloana sonoră lichidă pentru o grădină. Sunt nenumărate lucruri pe care le poți pune de la fântâni și până la bețișoare acționate de vânt care vor scoate sunete speciale.

Creaza o grădina aromată

Fântâna cu capete de lei care răcorește zona de relaxare este o descoperire antică. Parfumurile de plante, deseori care se găsesc din recipientele arhitecturale, își cer propria lor atenție: ghivecele de la intrare întâmpină vizitatorii cu caprifoi și iasomie; ghivecele uriașe de grădină cu plante medicinale oferă acel parfum special de mirodenii. Acestea sunt doar câteva exemple, în realitate poți face tot ce vrei tu în grădina ta.

Folosește plantele ca ornamente

Anumite plante sunt în mod inerent arhitecturale sau pot fi tăiate pentru a arăta în acest fel. Printre cei care au o formă naturală pentru a oferi grădinilor linii directoare se numără chiparoșii italieni, care se înalță ca niște coloane verzi împotriva vederilor de dealuri ale familiei Beall. Altele includ rozete de Agave atenuate care se prăbușesc în jurul scărilor de piatră și fântânilor în contrast dinamic cu chiparosul drept ramrod.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending