Connect with us

UTILE

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea cabinelor de duș

Published

on

Reclame

Deși cabinele de duș moderne sunt deosebit de estetice și elegante, acestea pot reprezenta uneori o adevărată provocare atunci când vine vorba despre curățarea și întreținerea lor. Fie că sunt realizate din sticlă securizată, sticlă cu acoperire hidrofobă sau sticlă laminată, cabinele de duș se confruntă cu depunerea calcarului provenit din apa dură, dar și cu depunerea altor impurități. Dacă și tu întâmpini aceste dificultăți atunci am pregătit pentru tine o serie de sfaturi care să te ajute să cureți și să întreții cabina de duș mai ușor. 

Curăță eficient sticla după fiecare duș

Fiecare duș pe care îl faci presupune scurgerea apei pe pereții cabinei sau paravanului de duș, ceea ce înseamnă că treptat depunerile de calcar se acumulează. Pentru a preveni depunerea calcarului pe sticla dus, este important să cureți foarte bine suprafața după fiecare baie, folosind o racletă sau o lavetă moale. Este important ca suprafața sticlei să rămână perfect uscată, astfel încât data viitoare când faci duș să te bucuri de o cabină de duș fără urme. Nu uita că depunerile apar în timp, astfel că este important ca procesul de ștergere și uscare a cabinei să se repete după fiecare baie. Dacă suprafața rămâne udă, acolo unde apar depozitele, acestea vor continua să se dezvolte prin depunere constantă de la un duș la altul.

Folosește substanțe cu acțiune blândă

Atât pentru sticlă, cât și pentru coloane de dus există substanțe speciale care ajută la curățarea delicată a suprafețelor. Nu folosi substanțe pe bază de clor deoarece acestea pot deteriora finisajul cabinei de duș, a capului de duș și a coloanei, ceea ce înseamnă o cheltuială în plus cu înlocuirea acestora. În plus, unele substanțe au efect coroziv, putând chiar să deterioreze garniturile, favorizând astfel scurgerea ineficientă a apei în interiorul băii. Folosește substanțe cu acțiune blândă, recomandate de către specialiști pentru curățarea cabinelor de duș și a paravanelor. 

Ventilează foarte bine baia

Indiferent cât de bine ai șterge pereții sticlei sau suprafețele din jur, poate că cel mai important lucru este să aerisești foarte bine baia. Vaporii și aburul rezultați în urma proceselor de igienă se vor depune înapoi pe suprafețe, dacă aceștia nu sunt ventilați spre exterior. Folosește un ventilator de baie sau un sistem profesional de ventilare cu recuperare de căldură, astfel încât să te poți bucura de confort și eficiență energetică, dar nu și de abur și de depuneri de calcar. 

Curăță corect suprafețele metalice

Atunci când folosești o cabină de duș, nu doar suprafața sticlei se poate murdări și nu doar calcarul poate fi o problemă pentru aspectul băii. Curăță și zonele cromate ale cabinei de duș, dar și rigolele de scurgere, deoarece pe acolo sunt evacuate apele uzate.

Cabinele de duș necesită curățare recurentă, aspectul și funcționalitatea acestora putând fi afectate de către murdărie. Alege o cabină de duș de calitate și solicită specialiștilor informații despre modul în care aceste obiecte sanitare pot fi curățate eficient. Prin alegerea și întreținerea corespunzătoare a cabinei de duș, poți avea o baie elegantă și strălucitoare, mereu pregătită să te primească pentru relaxare. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending