Connect with us

EVENTS

Sibiu Fringe Festival, în plină desfăşurare

Published

on

Festivalul Teatrelor Independente, Sibiu Fringe Festival, ce se desfăşoară în perioada 15-28 iunie, a dat startul spectacolelor independente, primele zile fiind dedicate, în premieră, secţiunii de teatru pentru copii. “Iedul cu trei capre”şi “Caravana prieteniei” au fost aplaudate de peste 300 de elevi şi preşcolari, iar “Dogarul cel isteţ” urmează să creeze joi, 18 iunie, un spaţiu interactiv, unde micii spectatori vor ajuta la dezvoltarea poveştii.

“Azi, mişcarea teatrală independentă este o realitate, este o voce, este o atitudine şi o alternativă la sistemul teatral instituţionalizat, de cele mai multe ori rigid, îmbătrânit şi desuet, partajat pe găşti culturnice care hăcuiesc cu destulă obedienţă banul public bugetat. Că e voie! În “Ţara lucrului bine făcut” – e voie!… Şi dacă e voie, sigur, ne bucurăm că festivalul de teatru independent de la Sibiu – Sibiu Fringe Festival creşte an de an cu abnegaţie şi perseverenţă bine ancorat într-un crez artistic determinant, adunând în jurul său mai mulţi artişti care înţeleg că au o menire şi o binecuvântare făcând această profesie, că au ceva de spus în această societate mereu convulsionată de nelinişti într-o permanentă căutare a identităţii.” a spus Radu Botar actor colaborator Teatrul BECOME Sibiu.

fringe 2015 (1)

Următoarele zile vor aduce o serie de evenimente orginale, printre care:

“Roji si Boji” (joi, 18 iunie) aduce pe scena sibiana teatrul non-verbal. Piesa invită publicul să îmbrăţişeze imprevizibilul şi dă măştile sociale la o parte pentru a realiza o radiografie sufletească autentică.

„La nimfomane” (joi, 18 iunie) se joacă într-un spaţiu neconvenţional, în cadrul secţiunii „Teatru de apartament”. Personajul principal, Saşa,  este supusă unui ritual de reîntregire a inimii ce a fost pierdută, bucată cu bucată, pe la diverşii bărbaţi de care a fost indragostită.

Expoziţia „Behind Scene” din strada Turnului nr 7 (casa monument istoric) este unică prin personajele în mărime naturală, din latex, şi efectele speciale folosite în industria cinematografica. Aceasta poate fi vizitată in perioada 19-21 iunie, iar vernisajul are loc pe 20 iunie de la 17.00.

Printre noutăţi se numără şi sectiunea de Teatru în Curte cu spectacolul „Cine sapă groapa” în 19 iunie de la 19.30, expoziţia mobilă „Cartoon-esc” şi   spectacolul „Galeria Umana Meşterul Manole” de la Casa de Cultură a Studenţilor din 20 iunie ora 19.30..

“Nu rataţi spectacolele din Sibiu Fringe Festival. Anul acesta nu ne-am concentrat pe cantitate ci pe calitate. Cumpărând un bilet la unul din spectacole din festival veti contribui cu siguranţă la dezvoltarea teatrului nebugetat şi independent.” a spus Cătălin Grigoraş preşedinte Sibiu Fringe Festival

Biletele au fost deja puse în vânzare pe tomtix.ro şi pe sbfringe.ro, unde se găseşte şi programul festivalului. Preţul unui bilet la oricare dintre spectacole este de 15 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 5 lei.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending