Connect with us

BAZAR

Sibiu Fringe Festival, în plină desfăşurare

Published

on

 

Festivalul Teatrelor Independente, Sibiu Fringe Festival, ce se desfăşoară în perioada 15-28 iunie, a dat startul spectacolelor independente, primele zile fiind dedicate, în premieră, secţiunii de teatru pentru copii. “Iedul cu trei capre”şi “Caravana prieteniei” au fost aplaudate de peste 300 de elevi şi preşcolari, iar “Dogarul cel isteţ” urmează să creeze joi, 18 iunie, un spaţiu interactiv, unde micii spectatori vor ajuta la dezvoltarea poveştii.

“Azi, mişcarea teatrală independentă este o realitate, este o voce, este o atitudine şi o alternativă la sistemul teatral instituţionalizat, de cele mai multe ori rigid, îmbătrânit şi desuet, partajat pe găşti culturnice care hăcuiesc cu destulă obedienţă banul public bugetat. Că e voie! În “Ţara lucrului bine făcut” – e voie!… Şi dacă e voie, sigur, ne bucurăm că festivalul de teatru independent de la Sibiu – Sibiu Fringe Festival creşte an de an cu abnegaţie şi perseverenţă bine ancorat într-un crez artistic determinant, adunând în jurul său mai mulţi artişti care înţeleg că au o menire şi o binecuvântare făcând această profesie, că au ceva de spus în această societate mereu convulsionată de nelinişti într-o permanentă căutare a identităţii.” a spus Radu Botar actor colaborator Teatrul BECOME Sibiu.

fringe 2015 (1)

Următoarele zile vor aduce o serie de evenimente orginale, printre care:

“Roji si Boji” (joi, 18 iunie) aduce pe scena sibiana teatrul non-verbal. Piesa invită publicul să îmbrăţişeze imprevizibilul şi dă măştile sociale la o parte pentru a realiza o radiografie sufletească autentică.

„La nimfomane” (joi, 18 iunie) se joacă într-un spaţiu neconvenţional, în cadrul secţiunii „Teatru de apartament”. Personajul principal, Saşa,  este supusă unui ritual de reîntregire a inimii ce a fost pierdută, bucată cu bucată, pe la diverşii bărbaţi de care a fost indragostită.

Expoziţia „Behind Scene” din strada Turnului nr 7 (casa monument istoric) este unică prin personajele în mărime naturală, din latex, şi efectele speciale folosite în industria cinematografica. Aceasta poate fi vizitată in perioada 19-21 iunie, iar vernisajul are loc pe 20 iunie de la 17.00.

Printre noutăţi se numără şi sectiunea de Teatru în Curte cu spectacolul „Cine sapă groapa” în 19 iunie de la 19.30, expoziţia mobilă „Cartoon-esc” şi   spectacolul „Galeria Umana Meşterul Manole” de la Casa de Cultură a Studenţilor din 20 iunie ora 19.30..

“Nu rataţi spectacolele din Sibiu Fringe Festival. Anul acesta nu ne-am concentrat pe cantitate ci pe calitate. Cumpărând un bilet la unul din spectacole din festival veti contribui cu siguranţă la dezvoltarea teatrului nebugetat şi independent.” a spus Cătălin Grigoraş preşedinte Sibiu Fringe Festival

Biletele au fost deja puse în vânzare pe tomtix.ro şi pe sbfringe.ro, unde se găseşte şi programul festivalului. Preţul unui bilet la oricare dintre spectacole este de 15 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 5 lei.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: