Simona Halep arată bine!

0
1164

Cu siguranţă, fanii Simonei Halep au aşteptat cu sufletul la gură debutul său la Turneul Campioanelor de la Singapore, şi asta din mai multe motive. 

În primul rând, jucătoarea din Constanţa venea după o accidentare la picior care a obligat-o să ia o pauză de vreo două săptămâni pentru a se trata. Simona a declarat la prima sa conferinţă de presă din cadrul acestui eveniment că se simte bine, dar a mărturisit că nu ştie nici ea cum va reacţiona piciorul în condiţii de efort maxim, trimiţând astfel o undă de emoţie în ţară.

În al doilea rând, meciul cu Flavia Pennetta era văzut un bun prilej de revanşă după semifinala pierdută la US Open în faţa italiencei, care nu i-a dat nicio şansă mai tinerei sale adversare.

Nu în ultimul rând, lumea voia să vadă dacă parcursul foarte bun de anul trecut, când a ajuns până în finala Turneului Campioanelor, va fi repetat şi de această dată, iar primul meci poate oferi de multe ori un răspuns concludent în acest sens.

Meciul cu Pennetta a fost ca un vis frumos, din care nu ai vrea să te mai trezeşti, întrucât Halep a arătat ca o supercampioană în faţa campioanei de la Flushing Meadows, pe care a bătut-o cu 6-0, 6-3. Constantă la serviciu, pe care nu l-a cedat niciodată pe parcursul partidei, fapt care nu i se întâmplă prea des, Simona a variat excelent jocul agresiv cu momentele de tatonare, găsind aproape mereu soluţia cea mai bună pentru a încheia punctul. Determinarea sa, izvorâtă probabil şi din eliminarea de la US Open, a fost la cote înalte, însă principalul său punct forte l-a reprezentat concentrarea pe parcursul întregii confruntări. Să nu uităm că Halep a jucat multe meciuri de trei seturi în cariera sa, tocmai din cauza faptului că nu îşi putea menţine nivelul de concentrare sus pe durata unui meci.

După un prim set câştigat la zero, era de aşteptat ca Pennetta să joace mai bine şi Halep să aibă un recul, ca de atâtea ori, însă acest scenariu nu a mai fost valabil de această dată decât parţial, întrucât italianca a jucat într-adevăr mai bine, însă adversara sa a continuat să evolueze foarte bine.

După meci, românca a dezvăluit că secretul unui turneu bun este să încerci să dai totul şi să te bucuri de fiecare meci în parte – detalii despre acest aspect puteti găsi aici. Cu alte cuvinte, să nu laşi stresul inerent unei competiţii de asemenea calibru să te domine, întrucât acesta îţi poate paraliza jocul tău obişnuit.

Va fi foarte important de văzut cum va gestiona Halep acest succes în perspectiva celui mai important duel al său din Grupa Roşie, cel cu Maria Şarapova, jucătoare pe care nu a învins-o niciodată până acum. Va putea Simona să repete performanţa de anul trecut, când a bătut-o fără drept de apel în grupă pe Serena Williams? Un răspuns la această întrebare vom primi marţi, când se anunţă un meci de foc între cele două jucătoare, mai ales că şi Şarapova are moralul ridicat după succesul său de la debut în faţa polonezei Agnieszka Radwanska.

Comentarii