Connect with us

UTILE

Simplitatea … în industria modei !

Published

on

Caracterul circular al evoluției nu este probabil nicăieri mai vizibil decât în industria modei. Hainele au pornit ca un accesoriu funcțional ce protejau de frigul preistoriei primii oameni, apoi au evoluat în sute și mii de ani, în final uitând că în interiorul acestora se află ființe vii. Iar acestea au nevoi fiziologice elementare, ca de exemplu respiratul. Corsetele impunătoare se scoteau pe ele în evidență și eventual, dacă aveau șansa supraviețuirii, pe femeile ce le purtau. Funde imense, pălării somptuoase și elastice viguroase luau prizoniere fete tinere sau doamne împlinite, chinuindu-le temeinic în numele unei frumuseți absurd declarate.

În avangarda acestei mode a fost Parisul, orașul care dicta ca nimeni altul, cu un sadism inocent, trendurile modei, mărimea fundelor și strânsoarea corsetelor. Iar printr-o remarcabilă ironie a sorții, mișcarea de eliberare a pornit tot de acolo.

Putem spune că Franța a dat două femei ce au depășit cu mult timpul în care s-au născut: Ioana D’arc și Coco Chanel. Dar în vreme ce prima s-a pus în fruntea trupelor franceze, agitând sabia deasupra capului în asaltul asupra invadatorilor britanici în aprigele bătălii ce au dus la eliberarea Franței, Coco Chanel a profitat de cei 500 de ani ce le despărțeau, înlocuind spada cu acul și ața, în războiul său împotriva zorzoanelor inutile. Iar acestea au căzut unul câte unul, lăsând locul unor linii simple și oferind femeilor, pentru prima dată în istorie, șansa de a strălucii ele, nu hainele lor!

Atât Ioana D’arc cât și Coco Chanel au intrat în legendă, influențând determinant vremurile, chiar dacă în moduri atât de diferite. Iar noi, la setarof.com ne înclinăm cu respect în fața lor, încercând timid să le ducem mai departe munca și viziunea. Pentru că în industria modei avem nevoie atât de determinarea Ioanei cât și de claritatea lui Coco, suprapuse peste imensa cantitate de studiu necesară în încercarea de a crea linii vestimentare excepționale.

În spatele creaților noastre vestimentare stă crezul că putem să construim o linie autentică de haine de calitate folosind două ingrediente elementare: simplitate și unicitate!

Utilizând doar materiale ecologice ne asigurăm că îți oferim mângâierea naturii în clipa în care hainele noastre îți îmbrățișează trupul iar produsele noastre lucrate manual ne plasează, păstrând proporțiile, la nivelul automobilelor Rolls Royce, unde fiecare reper este manufacturat cu maximă atenție. Astfel se naște o legătură între noi și fibrele țesute, ajutându-ne să dăm viață unui obiect vestimentar atemporal. Fie că vorbim de fuste, topuri sau rochii, prin produsele noastre respiră măiestria artizanului din spatele acului, atenția sa la detalii și scrupulozitate de a vă dărui o piesă vestimentară perfectă, care să vă definească și care să nu se demodeze niciodată.

Bumbacul de calitate excepțională va invita briza să se rătăcească prin faldurile sale, aducând cu sine atât răcoarea mult râvnită cât și șoaptele imperceptibile ale mării, purtându-vă pe brațe și ducându-vă departe, tocmai în adâncul ființei voastre, pentru a vă redescoperii iar și iar!

Așa cum Coco Chanel a văzut nevoia de schimbare fundamentală a industriei modei la începutul secolului XX, printre războaie și cataclisme economice, tot așa și noi considerăm că misiunea noastră este să ducem mai departe viziunea ei despre eleganță, libertate, respect de sine și nu în ultimul rând sustenabilitate într-un moment în care aceste repere tind să se estompeze. Pentru că accesoriile noastre vestimentare sunt produse gândite în detaliu, țesute, proiectare, desenate și cusute pentru a trece testul timpului. Nu numai linia atemporală ne ajută în această provocare, dar mai cu seamă dăruirea și pasiunea din spatele fiecărui minut petrecut în atelier ,a fiecărei împunsături de ac și fiecărei aranjări a cutelor.

Într-o industrie a modei bazată pe cantitate noi ne asumăm o poziție fundamental diferită, lucrând neîncetat pentru redescoperirea fibrei inițiale a ființei și alegând să oferim societății țesături naturale ce vor redefinii personalitatea și stilul, lăsând sufletul să danseze liber astfel înveșmântat. Noi am ales simplitatea si unicitatea, pentru că și clienții noștri sunt unici și au nevoie să fie tratați ca atare!

Advertisement

De unde ne alimentăm creativitatea?

Pentru reușita în orice industrie creativă este nevoie de o idee proaspătă ce va aduce după sine un stil. Cel puțin aparent, aceasta este o rețetă de succes. Noi alegem însă un model diferit, simțindu-ne foarte aproape de un român celebru, poate nu întâmplător Francez prin adopție.

Pentru că Brâncuși – de bună seamă ați ghicit că la el ne raportăm – a fost patriarhul sculpturii moderne, pe care a hrănit-o cu miturile, folclorul și cultura primitivă ce a purtat-o tot timpul în sufletul său. Din momentul primei întâlniri cu mitul, la Hobița, lângă Târgu Jiu, apoi la Berlin, New York sau Paris el a știut că acolo se află seva, elementul primordial aflat la vedere dar în același timp uitat de sute de ani. Ce exemplu mai elocvent am fi putut avea decât acest imens țăran român care a căutat toată viața sa linia simplă care să dezvăluie perfecțiunea formei? Așa cum el a căutat natura fundamentală a obiectelor, la fel și țelul nostru este de a descoperii și a vă oferii esența țesăturilor croite în forma perfectă, acoperindu-vă pentru a vă apleca spre interiorul vostru. Astfel, încercăm în permanență să explorăm în miezul miturilor și legendelor străvechi și să extragem de acolo inspirația și prospețimea.

Pentru că colecțiile noastre oferă nu haine, ci senzații. Noi vă oferim posibilitatea de a experimenta libertatea în forma absolută, înconjurate de elementele naturii și înveșmântate în țesăturile moi și fine de pânză topită ce conferă un confort desăvârșit.

Cu noi nu doar că te vei îmbrăca ca o prințesă, dar vei fi una!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending