Connect with us

Evenimente

Simpozionul regional Alimentatie rationala pentru sanatate, editia 4-a

Avatar

Published

on

Joi, 9 mai, va avea loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Bucuresti, cea de a 4-a editie a simpozionului regional Alimentatie rationala pentru sanatate.

Cele mai recente cercetari din domeniul nutritiei arata ca inca nu am invatat sa ne hranim corespunzator: ingeram prea multa energie prin calorii, dar putini nutrienti. Acest lucru este asociat cu o crestere a sedentarismului. Prin urmare, este necesara o noua educatie, care sa ne invete si sa ne incurajeze sa ne hranim corect, incepand cu o mai buna cunoastere a hranei pe care o consumam zilnic.
Acesta este si unul dintre obiectivele principale ale simpozionului regional ”Alimentatie rationala pentru sanatate’’.
Pana acum am folosit instrumente diferite pentru educatia alimentara, nu doar teorie, am stimulat elevii sa aiba activitate fizica, i-am incurajat catre consumul adecvat de apa, reducerea zaharurilor si, desigur, am sustinut nenumarate workshop-uri la care au participat specialisti, dar si partea practica si competitionala a evenimentului.

In cadrul proiectului,  elevii inscrisi la eveniment vor experimenta noi tehnici de preparare a hranei sanatoase, vor participa la workshop-urile cu invitatii speciali, vor degusta produse sanatoase si, desigur, vor participa la cele 3 concursuri care le-au fost pregatite de catre organizatori.  Totodata, in cadrul evenimentului, vor invata si despre igiena atat de importanta in bucatarie.

Evenimentul este organizat ca urmare a necesitatii implementarii educatiei alimentare in scoli si in scopul constientizarii elevilor asupra unei alimentații sanatoase, bazate pe consumul de fructe,  legume proaspete, dar și pentru deprinderea si fixarea unor obiceiuri alimentare sanatoase in randul elevilor și prevenirea diferitelor afectiuni, precum diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea infantila si probleme stomatologice.

“ Pana la aceasta editie, prin evenimentul nostru au beneficiat de informatii pretioase si de workshop-uri circa 700 de elevi si profesori din liceele din Bucuresti si speram ca devenind eveniment regional, sa putem duce informatia si catre scoli din regiune. Cred ca orice societate are datoria de a aduce in prim-plan educatia si sanatatea”.

                                                              

Gabriella Pascaru Bisi – Arta Gustului, organizator

Programul evenimentului:

Program:
10.30 – Deschidere – discurs de bun venit Prof.Ing Gabriela Lungu – Director si Prof. Dr.Ing Daniela Crisan
11.00 – Scurt discurs de bun venit Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Organizator
11.10 – Mic dejun sanatos – Cu sprijinul Meggle&Apilife
11.25 – Dr. stomatolog Cristina Obreja ne va vorbi despre importanta alimentatiei pentru o dantura sanatoasa
11.45 – Gabriella Pascaru Bisi Ambasador Whirlpool, Ambasador Myria Altex & Cristina Iuliana Pana blogger culinar – Dulcele sanatos – Cu sprijinul Green Sugar – Gabriella si Cristina vor prepara un dulce sanatos si delicios cu Green Sugar
12.15 – Valentina Vesler Aqua Carpatica ne va vorbi despre importanta consumului de apa
12.30 – Benny Adegbuyi – Campion Mondial – Top 10 mondial in clasamentul Glory si LiverKick. Numarul 3 Mondial Glory – Cu sprijinul Eisberg – Iubesc Salatele – Benny le va vorbi elevilor despre importanta sportului in viata de zi cu zi si le va prepara elevilor o salata din dieta proprie
13.00 – Concursul de tip Master Chef al elevilor – temele din acest an sunt: salatele sanatoase, paste fainoase, smothie bowl, ape aromatizate, shake-uri si limonade
14.00 – Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood – pastele fainoase pe timp de vara – Cu sprijinul La Molisana si Mutti Pomodoro. John le va vorbi elevilor despre pastele fainoase pe timp de vara, excelenta celor doua produse si va prepara ceva delicios
14.30 – Chef Nicolai Tand – educatie alimentara si preparat surpriza – Cu sprijinul Henkel Romania. Discurs legat de alimentatia sanatoasa / healthy snacking*, importanta si implicatii. Prin healthy snacking ne referim la gustarile sanatoase pe care elevii sa si le poata pregati pentru scoala, cum sa se responsabilizeze cu privire la mancarea pe care si-o prepara ca sa o consume in viata de zi cu zi. Demonstratie de preparare a 2 gustari sanatoase. Nicolai va arata in detaliu cum se prepara aceste gustari. Concurs de preparare contra cronometru a uneia dintre cele 2 gustari propuse de Nicolai. Concurs de spalat vase
15.35 – Decernarea premiilor – Diplome recunoscute de catre sistemul de invatamant si premii oferite de catre sponsorii si partenerii nostri

 

Parteneri institutionali: Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Inspectoratul Scolar Bucuresti, Horting

Sponsori: Green Sugar, Meggle, Aqua Carpatica, Aqua Kids

Parteneri: Whirlpool, Myria, Altex, Parmafood, La Molisana, Mutti, Pietro Coricelli, Calvo, Tabasco, Eisberg-Iubesc Salatele, Bioki, Triumf, Blue Dragon, Dr.Antonio Martins, Dj Marcous, Fuchs, Cosul cu Legume Fructe, Kluth, Microgreens, Apilife, Nestlé Dessert, Life Dental Spa, YO, Dr.Antonio Martins, Henkel, Pur, Fresh Fruits, Musetti Caffeé, Alex Bisi Photography

Parteneri Media: BucurestiFM, Eva.ro, TrendsHRB, Gastromedia, Radar de Media, Retete de Sanatate

Organizatori: Arta Gustului & Colegiul Tehnic Mihai Bravu

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati-ne pe adresa de e-mail: gabriella@artagustului.ro

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

CONAF si Ministerul Educatiei si Cercetarii au agreat pactul pentru educatie antreprenoriala

Avatar

Published

on

 

  • Memorandumul de colaborare dintre CONAF și MEC presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli
  • CONAF se alătură MEC pentru elaborarea strategiei naționale pentru educație antreprenorială
  • PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ este parte a PACTULUI PENTRU MUNCĂ

 

Memorandumul de colaborare dintre CONAF si MEC a fost discutat în cadrul lansării volumului ,,Educație antreprenorială. Școala de business” și presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în școli.

CONAF se alătură MEC pentru elaborarea strategiei naționale pentru educație antreprenorială. PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, va fi parte a PACTULUI PENTRU MUNCĂ și va fi semnat la invitația ministrul Educației, Monica Anisie,  într-un cadru oficial, la Ministerul Educației.

Memorandumul de Colaborare presupune introducerea orelor de educație antreprenorială în  învățământul secundar, vocațional, liceal, dual și universitar.

 

Monica Anisie: ,,Mă alătur acestei inițiative și voi semna pactul întrucât cred cu tărie în necesitatea dezvoltării unei culturi antreprenoriale în România și a unei educații care să susțină dezvoltarea tinerilor”

 

Cristina Chiriac: ,,În ultimii 10 ani au fost implementate iniţiative pentru promovarea educaţiei antreprenoriale, însă acţiunile în această direcţie sunt disparate, neexistând o coordonare și coerenţă între ele. Sprijinirea antreprenoriatului nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre.” .

 

CONAF trage un semnal de alarmă: peste 83.000 de firme și PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerțului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe față de anul trecut. Este un record negativ pentru economia românească. Soluția este încurajarea educației antreprenoriale și a mediului de business.

 

Lansarea cărții ,,Educație antreprenorială. Școala de business”, scrisă de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu și Silvia Daniela Pohrib a avut loc la Biblioteca Natională în prezența: ministrului Educației – Monica Anisie, fostului ministrul al Finanțelor – Gheorghe Ialomițianu și a președintelui Asociației Brokerilor din România – Dan Paul. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului antreprenorial din România, ai mediului academic și mass-media.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Între 21 și 27 noiembrie la Zilele Filmului German #ZFG14 te poți întâlni cu realizatorii filmelor din selecție

Robert Mutes

Published

on

Organizată de Goethe-Institut, cea de-a 14-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN va avea loc între 21 și 27 noiembrie la Cinema Elvire Popesco. Selecția de anul acesta este realizată de Andrei Șendrea și cuprinde 12 dintre cele mai noi producții sau coproducții germane.

Ca în fiecare an, spectatorii vor putea întâlni o parte dintre realizatorii filmelor proiectate și vor putea discuta cu aceștia la finalul lor. Astfel, anul acesta îi vom avea la București pe: Claus Reichel – producătorul filmului Oray, Christian Klandt – regizorul filmului Leif in Concert – VOL.2 și producătorul acestuia – Martin Lischke, Lucia Chiarla și Eva Löbau – regizoarea și, respectiv, actrița din rolul principal din Reise Nach Jerusalem și regizorul filmului Sunset Over Mulholland DriveUli Gaulke. Vă veți putea întâlni cu toți la Cinema Elvire Popesco, după proiecțiile filmelor lor.
Întregul program al #ZFG14 este disponibil pe: https://eventbook.ro/program/zilele-filmului-german de unde puteți deja achiziționa bilete.

Ediția de anul acesta se va încheia cu proiecția filmului Der Junge muss an die frische Luft | Băiatul trebuie să iasă la aer ce urmărește povestea lui Hans-Peter, un băiat de nouă ani, ușor cam grăsuț, care are o mare pasiune: să-i facă pe oameni să râdă. În urma pierderii simțului mirosului și al gustului ca urmare a unei intervenții chirurgicale pe care a suferit-o, mama sa cade într-o depresie profundă ceea ce îl aduce pe tatăl său în pragul disperării. Hans-Peter se simte însă mai motivat ca niciodată să-și dezvolte talentul comic.
Filmul, distins cu Premiul pentru regie la Bavaria Film Award 2018, Premiul German pentru comedie în 2019, descrie cu simplitate o ipostază a mediului mic-burghez, bazându-se pe autobiogrfia cu același nume a cunoscutului comic Hape Kerkeling, devenită bestseller.
Luise Heyer, interpreta rolului principal, este prezentă în festival și cu Leif in Concert – VOL.2 și Das schönste Paar | Cel mai frumos cuplu.

Filmul va fi urmat de petrecerea de închidere #ZFG14, HIT PARADE, ce va avea loc în Pavilion 32 (Goethe-Institut, Calea Dorobanți 32) începând cu ora 22:30. Intrarea este liberă.

“Cel mai important aspect pentru noi este ca festivalul, rezultat al colaborării strânse dintre echipa Goethe-Institut și curatorul nostru român, să reflecte interesul publicului pentru anumite teme, tehnici și perspective specifice filmului german contemporan. Veți avea surpriza să descoperiți, în acest sens, o multitudine de noutăți în cadrul ediției de anul acesta” spune Dr. Joachim Umlauf, Directorul Goethe-Institut București.

Cea de-a 14-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN se va desfășura la Cinema Elvire Popesco din București începând de joi și până pe 27 noiembrie.

Goethe-Institut este o instituţie culturală care promovează cultura Republicii Federale Germania pe plan mondial. Prin informaţii despre viaţa culturală, socială şi politică prezintă un tablou vast al realităţii germane. ZILELE FILMULUI GERMAN este unul dintre programele culturale cu tradiție pe care le desfășoară în România.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Agerpress, Zile și Nopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, The Institute, Librăriile Cărturești, AARC – All About Romanian Cinema, MovieNews, CineGhid, CineFan, Munteanu, Radio România Cultural, Film Menu, LiterNet. Mulțumiri: Becks, Brot Manufactur, Bad Unicorn.

Citește și „Carmen Sylva versus Regina Elisabeta a României”.

Foto: PR

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Alina Gologan este marea câștigătoare a titlului MasterChef România 2019!

Robert Mutes

Published

on

Alina, Ionuț și Cezar au luptat, aseară, pentru a le demonstra juraților că merită să fie desemnați câștigătorii ediției 2019 a show-ului MasterChef România! La capătul unor probe dificile și epuizante, Alina Gologan a ieșit învingătoare și a pus mâna pe marele premiu de 50.000 de euro.

Seara a început cu o probă dificilă care le-a testat abilitatea de găti cel mai creativ amouse bouche, la finalul căreia Ionuț Mărieș a fost primul finalist eliminat din lupta pentru marele premiu. Cezar și Alina au continuat bătălia, fiind nevoiți să pregătească pentru cei trei jurați un meniu complet: aperitiv, fel principal și desert. Fiecare dintre ei a demonstrat că a reușit să evolueze considerabil de la audiții și până în prezent, iar preparatele lor pregătite în marea finală le-au îngreunat decizia juraților.

Finala MasterChef a fost lider absolut de audiență pe toate segmentele de public! Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 8.7 puncte de rating și 31% share, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 2.9 puncte de rating și 10.2% share.

Silviu Chelaru, Joseph Hadad și Cosmin Tudoran au decis că persoana care a reușit să demonstreze cele mai bune abilități culinare este Alina Gologan. Vizibil emoționată și extrem de fericită, ea a declarat: ”Câştigarea titlului MasterChef reprezintă recunoaşterea muncii mele de pe toată durata competiţiei. A fost un concurs puţin dulce, puţin picant, presărat cu mirodenii de emoţie, care ne-a frământat pe toţi ca pe aluat. Cu toate acestea, în această ediţie am spulberat mitul cum că bărbaţii domină bucătăria, deşi competiţia mea masculină a fost acerbă. Nu m-am visat cu trofeul în mână decât după ce am intrat în pâine, ca să spun aşa. Abia în ultimele etape am realizat că trebuie să am mintea mai ascuţită decât cuţitele şi să mă concentrez, pentru că pot face o surpriză frumoasă. Sunt o gurmandă care a îndrăznit la mai mult şi mi-a ieşit pentru că am pus pasiune şi multă muncă în această reţetă a succesului. Este unul dintre cele mai fericite momente din viaţa mea şi mă simt norocoasă că am atât de mulţi oameni în jur, alături de care mă pot bucura de un moment pe care îl trăieşti o singură dată. Pentru mine, titlul MasterChef 2019 este un preparat care se împarte cu cei dragi şi tot ce vreau să vă mai spun e “bon appetit”!”

Citeste si Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Paul Angelescu și Rareș Năstase lansează cartea ”Ne facem bine”.

Foto: PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: