Connect with us

A-Z NEWS

Sistem de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate pentru cancer, lansat în România

Published

on

Reclame

Sistemul unic informațional de diagnostic molecular și identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintit (OnCompass) a fost lansat și în România.

„OnCompass este un instrument cu ajutorul căruia medicii specialiști oncologi pot ghida tratamentul pacienților cu cancer, alegând cea mai potrivită terapie atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare, în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului, facilitând ulterior includerea acestor pacienți în aceste studii.

Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer și peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice și vor fi înregistrate în viitorul apropiat. Pe baza OnCompass, medicii specialiști oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular și terapia țintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient”, precizează un comunicat de presă remis luni Radar de Media de compania dezvoltatoare.

Sistemul lansat detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punctul de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului.

Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informațional complex și unic în lume și determină opțiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte.

„OnCompass”, concept revoluționar dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co, precum și cele mai noi tendințe în domeniul terapiei personalizate în cancer au fost prezentate în cadrul unei Expert Meeting care a avut loc la București și la care au participat cei mai reputați medici oncologi și specialiști din România, precum și fondatorul companiei, dr. Istvan Peták, specialist oncolog de reputație internațională, scrie Agerpres.

Specialistul a declarat că provocarea actuală în domeniul terapiilor anticancer este asocierea defecțiunilor genetice cunoscute în prezent cu medicamentele anticancerigene și cu agenții terapeutici țintiți.

Potrivit acestuia, diagnosticul complex și inovator obținut prin efectuarea testelor moleculare crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii canceroase și de identificare de către medicul specialist a celui mai eficient tratament.

„OnCompass” este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii care furnizează echipamente și dispozitive medicale, incheie sursa citata.

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014. Gala Premiilor Radar de Media va avea loc în data de 19 martie 2014, la Ambasad’Or Events & Leisure.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending