Connect with us

ADVERTORIALE

A trecut iarna. De ce aș monta un sistem de ventilație cu recuperator de căldură?

Published

on

recuperare caldura

Trăim vremurile în care China poate controla vremea, datorită unor tehnologii avansate și, desigur, extrem de scumpe. Trăim vremurile în care pare că încercăm, ne dorim și chiar reușim să controlăm mai tot ce se întâmplă în lume. De ce nu ne-am dori același lucru și când vine vorba despre a controla temperaturile mediului ambiant în care ne petrecem timpul? De ce nu ne-am dori să controlăm cât mai bine umiditatea din încăperile în care locuim?

Poate că nu sunteți pe deplin conștienți că umiditatea în exces duce la dezvoltarea diverșilor fungi, așa apar alergiile sau se intensifică efectele acestora, dacă sunteți alergici. Dacă aveți o umiditate prea scăzută apare tusea iritativă, în cazul unora apare și hiperactivitatea bronșică. Așadar, problema controlului de temperatură și umiditate este una complexă. Nu e de mirare că unii s-au orientat deja spre sistemele de ventilație cu recuperator caldura. Acestea sunt disponibile la Altecovent, iar echipa aceasta poate presta servicii complete – de proiectare și montaj. 

Sistemele de ventilație cu recuperator de căldură – de ce și cum vă ajută!

Așa cum și numele îi spune, când vine vorba despre sisteme de ventilație cu recuperatoare de caldura ne referim la cele care circulă aer proaspăt în încăperi, îl elimină pe cel viciat și, în plus, recuperează de la acesta și căldura. Asta înseamnă, în mod evident, un cumul de avantaje pentru utilizator.

Iată și care sunt acestea:

  • Control asupra calității aerului. Poluarea este peste tot în zilele noastre. Poluăm implicit prin ceea ce consumăm și folosim zi de zi. Este destul de greu să ținem sub control acest fenomen, dar, cel puțin când vine vorba despre mediul în care trăim, putem avea cât de cât un control al poluării.
  • Stil de viață sănătos. Aerul trece nu doar prin conducte, ci prin filtru, înainte de a ajunge evacuat în interior. Asta înseamnă că este încălzit și filtrat și mai apoi ajunge la punctul său final, adică introdus în camere. Înțelegem, deci, că este vorba despre cum să vă creați un mediu ambiant plăcut și cum să trăiți bine. Curenții de aer rece atunci când aerisiți nu mai sunt în discuție!
  • Rezolvați problema mirosului greu și a umidității sau igrasiei din încăperi. Dacă vorbim de case mai vechi, cu atât mai mult această problemă este una persistentă. Fie că este vorba de un viciu de proiectare, fie că unele sisteme ale locuinței sunt ineficiente sau pentru că poziția și locația vă sunt în dezavantaj, dacă igrasia, mucegaiul sau probleme de acest gen sunt constante, sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pot fi o soluție. Ventilarea va fi constantă și uniformă și corectează problemele de genul.
  • Eficiență în consumul de resurse privind funcționarea sistemelor de încălzire. Evident că nu veți mai depinde de deschiderea ferestrelor, aerul rece introdus nu va mai trebui încălzit, deci sistemul existent nu va trebui să facă față unui volum în plus de aer pe care să îl încălzească.

Pe principiul iarna căruță, vara sanie, nu contează că acum este sezonul cald și nu puneți în mod deosebit accent pe un mod prin care să vă îmbunătățiți performanța sistemului de încălzire. Sau spuneți că nu vă interesează acum metoda de minimizare a pierderilor de căldură – pentru că în fond să deschideți fereastra și să aerisiți așa cum este firesc și sănătos să faceți înseamnă din start pierdere de căldură. Pe termen lung, confortul de acasă este un semn de egal între acesta și sistemele de ventilație precum cele găsite la Altecovent.

Cât costă sistemul de acest tip?

Un preț fix nu poate fi menționat, depinde în primul rând de volumul de aer ce trebuie într-o încăpere, locuință sau spațiu. În al doilea rând, depinde de asemenea de tipul de sistem ales. Depinde de mărimea clădirii, eficiența sistemului. Cei de la Altecovent pot realiza proiectul pentru voi, pot monta, carotarea inclusă de asemenea. Ba mai mult decât atât, sunt oferite variante pentru ambele tipuri de sisteme de ventilație, atât cel centralizat, cât și descentralizat.

Ventilația cu recuperare de căldură este eficientă, 90% din energia aerului uzat este evacuat la exterior. Să menționăm de asemenea că nu doar pe perioada de iarnă eficiența unui astfel de sistem este relevantă. În perioada caldă a anului sistemul poate funcționa simplificat, nu este necesar ca aerul ce este introdus în interior să fie și încălzit, el trece doar prin etapa de filtrare și este distribuit ulterior în încăperi.

Ventilația cu recuperare este benefică chiar și în sezonul cald

Nu se poate spune că sistemul de ventilație cu recuperare de căldură substituie aerul condiționat, dar în mod cert va ajuta sistemul de răcire, aerul condiționat să funcționeze mai rentabil.

Așadar, în zilele de vară când avem nevoie de un aport mai mare de aer curat, dar asta nu trebuie să însemne deschiderea ferestrelor, să creați curenți de aer rece sau să afectați în vreun mod eficiența aparatului de aer condiționat. Prin aerul ce vine de la exterior, trecut prin sistemul de ventilație, în interior este introdus aer mai rece decât cel deja existent în interior. Astfel, unitatea de aer condiționat nu trebuie să mai răcească același volum mare de aer, ci doar o parte din el.

Specialiștii atrag atenția că există o linie fină în a confunda cele două sisteme, dar ventilația cu recuperare de căldură nu se substituie unei unități de răcire, ajută însă în ceea ce privește efortul depus de funcționarea acestui sistem, să depună un efort mai mic, deci să consume resurse mai puține. Economiile pe care le puteți face astfel vor fi de aproximativ 25% pe an. 

Notă de final

Dacă v-ați hotărât să instalați acasă un sistem de ventilație cu recuperare de căldură mizați doar pe specialiștii din domeniu. Asta pentru că veți dori sisteme eficiente, garantat că sunt de calitate pe termen lung.

Advertisement

Contează la fel de mult și cine montează și cum o va face. Pentru servicii complete în privința unor proiecte de acest gen Altecovent este echipa potrivită. Detalii despre serviciile prestate și despre ofertele de preț găsiți și în pagina oficială.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro Corund, Harghita

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending