Connect with us

UTILE

Sisteme culisante  – o soluție modernă de compartimentare a spațiilor de locuit sau de birouri

Published

on

Atât designerii de interior cât și arhitecții caută în mod constant o eficiență sporită în proiectele lor. Dincolo de simpla furnizare de sisteme de construcție, mobilier și tehnologie, inovațiile lor urmăresc să optimizeze mai bine spațiul interior al unei case sau al biroului. Oricât de greu ar părea de crezut, obiectul care contribuie cel mai mult la spațiul interior irosit este ușa.

Veți avea întotdeauna nevoie de un spațiu aerisit, astfel încât ușile să se poată deschide și închide corespunzător. Soluția pentru a elimina această risipă de spațiu fără a sacrifica capacitatea oamenilor de a intra și ieși din zonă este să optezi pentru un sistem de culisare.

În plus, noul concept de design interior se bazează pe pereții despărțitori cu sisteme glisante. Ușile glisante au fost folosite în proiecte rezidențiale și comerciale de mulți ani. Cu toate acestea, ușile glisante mai vechi adesea nu funcționează bine sau nu sunt de încredere; ele cad întotdeauna de pe șină sau se agită incontrolabil. 

Progresele în tehnologie și materiale au îmbunătățit considerabil sistemele de alunecare de astăzi. Acum, aceste sisteme sunt frumoase, netede, silențioase și, cel mai important, vă ajută să economisiți spațiu

Uși glisante

Ușile glisante pot fi folosite în locul ușilor clasice, oferind aceeași împărțire a spațiului, dar cu o funcționalitate mai bună. Ușile pot aluneca în „buzunare” încastrate în perete, astfel încât să nu fie vizibile atunci când sunt deschise, sau pot aluneca pur și simplu de-a lungul peretelui, rămânând vizibile atât în ​​poziția deschisă, cât și în cea închisă.

Din punct de vedere structural, ușile glisante pot consta din unul sau două panouri. De asemenea, pot oferi o șină unică sau una pentru fiecare panou în parte. Două panouri pe o singură șină de rulare vor crea un sistem de compartimentare în care două uși se deschid în mijloc exact ca o cortină pe scena de teatru.

Pereți despărțitori pliabili

Pereții pliați oferă o alternativă dinamică la pereții standard. Sistemele de perete pliabil combină cât mai multe panouri pentru a crea o structură dimensionată corespunzător care oferă compartimentări elegante și discrete. 

Acești pereți se pliază ca un acordeon pentru a face loc pentru diverse activități. În același timp, există un alt tip de perete pliabil care nu se strânge ca un acordeon, ci se mișcă de-a lungul unei șine curbate, poziționând panourile în mod individual,într-o parte sau alta. 

Acestea sunt așezate ca niște dominouri, orientate paralel sau perpendicular pe pereții ficși ai încăperii.

Jaluzele exterioare culisante

Jaluzelele exterioare culisante vin la pachet cu lumină naturală și control termic și pot adăuga, de asemenea, o estetică interesantă exteriorului unei clădiri. Aceste sisteme de jaluzele sunt proiectate să se deschidă și să se închidă similar unui dulap cu uși glisante. Designul și culoarea obloanelor glisante exterioare conferă clădirii o notă specială atunci când sunt închise.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending