YouTube negociază cu studiourile de la Hollywood pentru difuzarea conținutului premium

0
540

Site-ul YouTube a iniţiat runde de negocieri cu marile studiouri de la Hollywood, dar şi cu producători independenţi, în vederea încheierii unor parteneriate care să îi permită să difuzeze conţinut premium, informează Mediafax.

Potrivit Reuters, care citează mai multe surse, dar fără să dezvăluie identitatea acestora, discuţiile au început în urmă cu două luni şi au obiectivul de a stabili tipurile de suport pe care YouTube va putea să le ofere creatorilor de conţinuturi media, informează broadbandtvnews.com.

O sursă declară că YouTube ar putea oferi între 1 milion de dolari şi 3 milioane de dolari pentru a produce o serie de programe originale sau ar putea contribui la finanţarea bugetelor de marketing asociate acestora.

O altă sursă spune că managerii site-ului YouTube s-au arătat interesaţi de conţinuturi video cu durate mai mici de 30 de minute, specifice serialelor web, un nou produs online ce deţine acelaşi nivel de calitate ca serialele TV şi pe care alte companii online, inclusiv Amazon, au început recent să le finanţeze.

Ambele surse afirmă că negocierile se află într-un stadiu incipient şi ar putea totuşi să nu genereze rezultate concrete.

Comentarii