Connect with us

Revista Presei

SME innovation &networking capabilities – workshop organizat de Facultatea de Business a Universităţii Babeş-Bolyai

Published

on

 

Facultatea de Business şi Institutul de Tehnologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează în 9 mai 2012 workshop-ul regional cu tema SME innovation & networking capabilities”. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 14.00 în incinta hotelului City Paza (sala Beijing).

Workshop-ul reprezintă una dintre activităţile prevăzute în cadrul subproiectului SME Go Global Networks (SMEGoNet) derulat sub egida miniprogramului SMART+, coordonat de către Consiliul Judeţean Cluj şi finanţat prin programul de cooperare interregională INTERREG IVC. Subproiectul susţine iniţierea unei reţele de instituţii şi firme care activează în domeniul ştiinţelor vieţii şi ariilor înrudite. Crearea acestei reţele va facilita cooperarea şi schimbul de idei în practicile de inovare, având ca scop creşterea competitivităţii firmelor şi asigurarea accesului lor la piaţa internaţională. Firmele participante vor dezvolta şi testa instrumente, metode şi proceduri pentru a-şi gestiona mai eficient iniţiativele în domeniul propus, utilizând reţeaua interregională.

Obiectivul principal al workshop-ului SME innovation & networking capabilitieseste de a facilita întâlnirea membrilor grupului ţintă din judeţul Cluj cu reprezentanţii celorlalte trei regiuni partenere: Malopolska (Polonia), Aragon (Spania) şi Macedonia de Vest (Grecia). Prezentările efectuate pe parcursul întâlnirii vor evidenţia experienţa partenerilor internaţionali în formarea, organizarea şi dezvoltarea reţelelor, urmărindu-se în acelaşi timp şi identificarea unor oportunităţi de colaborare la nivel internaţional:

  • Organizarea reţelelor/clusterelor – exemplu Aragonese Cluster of biotechnology – Bioaratec din Zaragoza, regiunea Aragon) – Tomás Mena, Preşedintele Bioaratec;

  • Obiectivele şi proiectele de cercetare ale Universităţii Western Macedonia din Kozani, regiunea Macedonia de Vest şi prezentarea grupului ţintă al SMEGoNET – Dr. Samara Elpida, cercetător;

  • Exemple de bune practici în inovare şi Open Innovation din Polonia – Kazimierz Murzyn, directorul clusterului LifeScience Klaster Krakow;

În cadrul aceleiaşi întâlniri va avea loc lansarea oficială a concursului Best Open Innovation Idea. Concursul se adresează membrilor grupului ţintă din cele 4 regiuni partenere, în fiecare regiune fiind premiat cel mai bun exemplu de inovare realizat în cooperare. Cei 4 câştigători vor avea posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţa în inovare în cadrul întâlnirii interregionale care va avea loc în Zaragoza în toamna anului 2012.

O altă activitate a subproiectului o reprezintă întâlnirea interregională a reprezentanţilor celor patru parteneri din data de 8 mai 2012. Obiectivele acestei întâlniri sunt de a evalua stadiul de implementare a subproiectului în regiunile partenere, a stabili calendarul şi detaliile activităţilor care urmează a se derula şi de a identifica oportunităţi de colaborare pe plan internaţional. Cu această ocazie se vor efectua trei vizite de studiu la Institutul de Tehnologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, firma Proplanta şi Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Turda.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

 

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca “i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

“Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

 

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

 

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

“Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: