Connect with us

Timp Liber

Smiley NU are datorii la stat!

Published

on

FOTO CREDIT: RADAR DE MEDIA
 

Pentru corecta informare a publicului in urma aparitiei in mass media a unui document intern din 08.01.2019, apartinand ANAF, din care reiese ca Dl. Andrei Tiberiu Maria, cunoscut publicului cu numele de ,,Smiley’’ ar datora statului roman suma de 168.000 de lei, dorim sa facem urmatoarele precizari :

Situatia la care se refera documentul intern al ANAF a avut loc in primavara anului 2015, cand in urma unei verificari facuta de ANAF, s-a constatat ca Andrei Tiberiu Maria ar fi trebuit sa colecteze TVA cu un an mai devreme decat a facut-o. Acest incident s-a datorat unor neclaritati in legislatia fiscala de la acea vreme si a opiniilor diferite pe acest subiect, dar in niciuncaz din dorinta de a se sustrage de la plata taxelor, situatia fiind solutionata tot in anul 2015.

La aceasta data, 10.01.2019, Dl. Andrei Tiberiu Maria NU datoreaza statului roman sume de bani, el avand achitate toate obligatiile fiscale catre bugetul de stat. Mentionam ca pana in prezent ANAF nu i-a comunicat niciun document Dlui. Andrei Tiberiu Maria, din care sa rezulte ca ar datora sume de bani bugetului de stat.

Pentru corecta informare a publicului Dumneavostra, apreciem ca s-ar impune publicarea acestui  punct de vedere, care ar clarifica faptul ca situatia prezentata in documentul citat nu este de actualitate, fiind un incident intamplat si solutionat in anul 2015.

 

Cu consideratie,

Avocat Liliana Stoian, reprezentant conventional al Dlui. Andrei Tiberiu Maria

 

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Timp Liber

Ce este fotografia de tip boudoir

Published

on

 

Pentru un ochi neantrenat, fotografia glamour si fotografia glamour boudoir  ar putea parea acelasi lucru si, cu siguranta, exista anumite zone in care cele doua tipologii se suprapun. Intr-un sens absolut, trebuie sa stim ca, la fel ca in cazul oricarei forme de arta interpretative, nu exista o definitie corecta pentru a distinge dupa anumite criterii cele doua tipuri. Acestea fiind spuse, exista totusi o diferenta contextuala intre cele doua.

 

In ultimul timp, termenul “boudoir” a fost adaptat si aplicat unui gen intreg de fotografii care, din punct de vedere tehnic, nu sunt boudoir. Exista si o subcategorie, fashion glamour boudoir. “Boudoir” este folosit gresit pentru a descrie tipuri diferite de fotografie, care pot include femei in lenjerie intima, multe dintre aceste poze nefiind “boudoir”. A devenit practic um eponim de proprietate, o situatie in care denumirea unui produs de succes a intrat in uzul general pentru a defini generic o clasa de produse, mai degraba decat facand referire la o marca anume.

 

Ce este boudoir?

Sa lasam putin deoparte aceste aspecte contextuale si sa vedem daca putem afla exact ce este fotografia de tip boudoir. Putem incepe, deci, cu cuvantul “boudoir” si sa vedem ce inseamna el. Boudoirul este definit ca dormitorul sau camera privata a unei femei, un cadru intim. Fotografia de tip boudoir este, deci, fotografia care surprinde femeia in boudoir. Dar de ce implicam aici boudoirul?

Ei bine, fotografia tip boudoir este despre o captura facuta unei femei in acest cadru intim. Cu siguranata, acest tip de fotografie are subtitilitati voyeuriste. Fotograful arunca o privire in camerele private ale unei femei, aceasta fiind prinsa in momente intime, dand senzatia ca nu vrea sa fie vazuta, creand un sentiment de surprindere. Ea rade sau se uita la camera? Probabil, dar de cele mai multe ori nu face asta.

 

Si acum trebuie sa ne intrebam cum capturam boudoirul? Deoarece boudoirul este simplu si pur, tot asa trebuie sa fie si modul in care facem captura. Este capturat simplu si infrumusetator. Este organic si curge. El spune o poveste si te face sa vrei sa stii si mai multe. Creeaza curiozitate. Pe de alta parte, pentru ca vorbim de arta, pot exista multe interpretari ale fotografiei de tip boudoir. Boudoirul poate fi descris ca un subset al fotografiei glamour. Fotograful surprinde un anumit stil, o anumita locatie, toate acestea creand o poveste. Obiectivul fotografiei de tip boudoir este de a crea frumusete.

Cum putem insa sa distingem o fotografie de tip boudoir de una tip glamour? Daca, de pilda, am vazut o fotografie a unei femei in lenjerie intima, stand pe capota unui automobil, ne dam seama ca nu este vorba de un dormitor, daca facem referire la locatie. Exista lumini de studio implicate in procesul de creatie? Femeia poate fi atractiva in aceste poze, dar sunt fotografii despre crearea frumusetii si nu despre exprimarea sexualitatii. Ei bine, in acest caz avem in fata o fotografie glamour.

 

Acum puteti vedea cum se fac confuzii intre mai multe tipuri de fotografii iar un fotograf profesionist trebuie sa stie, in primul rand, ce sa-i ofere clientului. Totodata, clientul, la randul sau, trebuie sa stie ce anume cere.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Timp Liber

De ce sa alegi rafturile metalice pentru a depozita obiectele personale

Published

on

 

In orice gospodărie, depozitarea si aranjarea diverselor obiecte de uz casnic a reprezentat intodeauna o problema, pentru unii fiind chiar o adevarata provocare.  Stim din proprie experienta ca, oricat ne-am chinui, oricat ne-am stradui sa pastram totul in ordine in propria lucuinta si dependintele acesteia, niciodata nu reusim sa avem la dispozitie indeajuns de mult spatiu in care sa ne aranjam diversele lucruri personale.

 

Fie ca vorbim de scule electrice, fie ca ne referim, de pilda, la carti, intotdeauna avem nevoie de solutii eficiente de depozitare a acestora.  Cand vorbim de eficienta, ne referim, in primul rand, la flexibilitate si utilitate. Cum sa le mutam mai repede cand avem nevoie si cum sa profitam un timp cat mai indelungat de ele.  Cum le poti avea pe ambele si, mai ales, ce mod de depozitare trebuie sa alegi?

 

Rafturile metalice reprezintă o soluție sigura si eficienta de depozitare a multora dintre obiectele aflate in posesia fiecaruia dintre noi. Pana nu demult, rafturile din lemn conduceau in topul preferintelor oamenilor, cand venea vorba de a stoca lucrurile aflate prin casa. Multi considerau ca aspectul estetic este mai important decat durabilitatea in timp a acestora.  Ce te faci insa cu abundenta de produse pe care le gasesti pe piata si pe care, vrei nu vrei, le aduci acasa din magazine? Iti mai arde atunci sa te gandesti la partea estetica?

 

Mai ușor de instalat și de manevrat decât clasicele rafturi din lemn, rafturile metalice oferă,  totodată,  și garanția unei mai mari rezistente in timp. Dacă, in plus, le protejam împotriva coroziunii cu un grund de calitate, atunci putem  fi aproape siguri că le vom avea o viata.

 

Fie ca vrem sa tinem scule la loc sigur, fie că ne dorim sa punem pe rafturi borcane cu murături, constructiile metalice la care facem referire in acest text constituie cea mai buna solutie. Atunci când nu ne permitem sa cumpărăm produse noi, putem apela la rafturi metalice second hand, pe piata existând și această soluție pentru cei care nu dispun de prea multe resurse financiare. Niciodata, insuficienta financiara nu trebuie sa constituie o piedica majora in calea proiectelor tale. Chiar daca nu dispui de banii necesari achizitionarii unor rafturi metalice noi, trebuie sa stii ca si cele second hand iti pot satisface preferintele.

 

De ce sa alegem rafturile metalice și nu pe cele din alte materiale precum lemnul sau plasticul, ar intreba unii? In primul rand, datorita rezistentei mai bune a rafturilor metalice, in acelasi timp fiind incomparabil mai sigur sa depozitam pe ele cantități mai mari de produse. Nu numai ca, fiind din metal, sunt mult mai solide dar, daca, de pilda, le asezam intr-un beci in care depozitam conserve sau alimente, nu exista riscul ca umezeala sa atace raftul cum ar fi atacat lemnul.

 

De ce sa stai cu gândul că ți se poate rupe raftul de lemn sub presiunea borcanului cu murături când poți foarte lesne să apelezi la un raft metalic și să scapi de orice durere de cap? Rafturile metalice pot fi soluția și pentru cei care dețin depozite mari de mărfuri. Sigur, aici vorbim de rafturi metalice de mari dimensiuni, comparativ cu mica noastră gospodărie unde folosim unele mai mici. Ținând cont că, în astfel de depozite, rulajul mărfurilor poate fi unul extrem de intens, trebuie să se apeleze la rafturi metalice construite din material mai gros.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Timp Liber

De ce sa alegi o scoala particulara in detrimentul uneia de stat

Published

on

 

Nu mai este un secret pentru nimeni ca educatia scolara in Romania se afla intr-un vizibil declin de mai multa vreme, o reforma care sa schimbe cu adevarat ceva in evolutia acestui domeniu lasandu-se asteptata inca. Statul nu a reusit inca sa imprime domeniului educational acea cale care sa lase impresia ca scoala romaneasca se va indrepta catre un viitor cel putin stabil, daca nu performant.

 

Performantele se lasa inca asteptate in domeniul sus-mentionat, multi parinti incepand sa isi cam ia gandul de la calitatea superioara a invatamantului romanesc, cautand solutii in alta parte. O varianta pentru ei ar fi invatamantul particular care, timid, dar sigur incepe sa prinda radacini tot mai adanci in societate. Daca pana mai deunazi cand vorbeam de invatamant particular faceam referire la invatamant universitar, mai nou  ne putem referi, cand aducem vorba de invatamant, si la scolile particulare gimnaziale, primare si liceale.

 

Ca vorbim de scoala particulara sector 1 sau despre o gradinitia particulara aflata in mediul rural, observam ca aceste institutii de invatamant isi croiesc o cale separata in peisajul educational autohton. Aceste scoli particulare au venit sa complezete golul lasat de nesiguranta si slaba calitate oferita de institutiile de invatamant de stat. Chiar daca, generic, scoala este gratuita pentru elev, in realitate cheltuielile parintilor cu scolarizarea copiilor depasesc, de multe ori, chiar si cele mai optimiste estimari personale.

 

Nu-i de mirare, deci, ca tot mai multi isi indreapta atentia spre invatamantul particular, vazand acest domeniu ca pe un colac de salvare de la mediocritate. Facand o analogie intre sectorul privat si cel bugetar, privind economia romaneasca in ansamblul ei, putem observa ca statul nu face altceva decat sa inghita, fara sa produca mare performanta, iar mediul privat este cel care hraneste excesele bugetare. Nici nu putea fi altfel intr-o economie ca a noastra, care se vrea capitalista, unde principiile pietei libere cern si lasa la suprafata doar ceea ce e solid. De ce insa suntem tentati sa credem ca o scoala particulara va performa mai bine decat una de stat?

 

In primul rand, intr-o scoala privata este lesne de presupus ca interesul pentru banul cheltuit va fi unul maxim, totul facandu-se pentru a satisface cerintele si exigentele clientilor, in acest caz parintii care au ales sa plateaca taxe pentru ca ai lor copii sa beneficieze de ceva diferit.  Un principiu banal al pietei capitaliste spune: “clientul nostru, stapanul nostru”.  Ghidandu-se dupa acest principiu de baza, nicio firma privata nu isi va permite sa faca rabat de la calitate, pentru ca, in caz contrar, risca sa isi piarda clientii, iar afacerea lor sa esueze.

 

Astfel, ne putem astepta ca, in cautarea consolidarii afacerii proprii, institutiile de invatamant particulare vor cauta sa ofere acel plus care sa ii convinga pe parinti ca reprezinta solutia ideala pentru copiii lor. Increderea se castiga, totusi, destul de greu, intr-un domeniu precum cel educational unde resursa umana reprezentata de profesori este cea care poate face diferenta. In acest sens, scolile particulare nu pot decat sa fie acei vectori care sa aduca o dezvoltare a invatamantului romanesc, odata cu oferirea unor bonusuri financiare mai consistente pentru profesorii angajati. Aceasta concurenta nu va face decat sa schimbe in bine peisajul iar oamenii vor avea sansa sa aleaga acele servicii care sa le confirme asteptarile.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending